|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Při nastartovani se nerožne kontrolka dobijeni
Autor |
Zpráva |
Capricorn
|
Mex: Tak nějak jsem to myslel. Kontrola to je a ne že ne... Před startem rozsvícení kontrolky informuje o tom že je kontrolka (žárovka) OK ...pokud by se tak nestalo pak by dobíjení nebylo funkční vůbec. Po nastartování a nabuzení alternátoru kontrolka zhasne a pak dále za jízdy kontrolka informuje o případné poruše jejím rozsvícením (případně problikáváním, mžouráním apod..)
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
2.1.10, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Já myslím, že už je to jasné dost.
Reagoval jsem na toto "Musí se rozsvítit po sepnutí zapalování pro kontrolu funkce..." a jenom tak jsem pošťuchoval, že vlastně ve skutečnosti se tyto kontrolky nerozsvěcují pro kontrolu funkce, ale spíš proto, že motor nemaže a alternátor nedobíjí.
Například u mě kontrolka mazání nesvítí (za těchto okolností) při stojícím motoru.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.1.10, 21:25 |
|
|
Mex
|
gokralik: Nic ve zlém, ale já hlavně myslím že sis chtěl tak trochu zahrát na důležitého a maličko ses do toho zamotal... No nic. Kontrolka se před startem rozsvítí musí... kdyby se nerozsvítila pak to znamená že žárovka je vadná a ani dobíjení nebude tím pádem funkční. Čili je to kontrola/informace pro řidiče o tom že žárovka je v pořádku a dobíjení je schopné plnit svou funkci (jelikož bez funkční kontrolky by nebylo).
|
2.1.10, 21:39 |
|
|
fatal
rejpal
|
Mistrovství v tahání za slovíčka? Tak to jsem tu správně.
Mex: Že žárovka svítí před nastartováním nevypovídá ještě nic o tom, zda je nabíjení schopno plnit svou funkci.
|
2.1.10, 21:41 |
|
|
Mex
|
fatal: Ano a přesně proto jsem provedl doplnění jelikož jsem věděl že se najde někdo kdo toho bude chtít zneužít... styď se.
|
2.1.10, 21:43 |
|
|
gokralik
|
Achjo...já jenom říkám, že kontrolka se nerozsvěcuje kvůli své vlastní kontrole, ale kvůli tomu, že motor nemaže/nedobíjí.
Mě je jasná jejich funkce, jenom jsem tahal za slovíčko (už jsem to tu dvakrát zmínil).
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.1.10, 21:44 |
|
|
Mex
|
gokralik: Myslím že bude nejlepší toho nechat nebo dotyčného úplně doblbneme. Já bych to uzavřel tak že pravda je na obou stranách...
|
2.1.10, 21:49 |
|
|
Capricorn
|
Mex: Souhlas...
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
2.1.10, 21:51 |
|
|
gokralik
|
OK, držím hubu.
|
2.1.10, 21:54 |
|
|
dataline
|
kraasnaa dikskuze zitra auto pojede na diagnostiku a je to
_________________ Škoda felicia combi 1.3 ta novejši
|
3.1.10, 14:49 |
|
|
Martin91
|
Bože něco jsem zase napsal a dopadlo to takhle Kontrolka kontroluje stav dobíjení a mazání po spuštění motoru by měli obě tyto kontrolky zasnout pokud ne je někde asi problém u mazání buď motor nemaže, není olej nebo špatné čidlo atd..... u dobíjení může být více příčin.... a už ticho
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
4.1.10, 22:06 |
|
|
dataline
|
_________________ Škoda felicia combi 1.3 ta novejši
|
5.1.10, 16:51 |
|
|
Reklama