Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 11:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 záhada s chlazením 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Funguje to,ale krátce.To těsnění není ničím fixovaný,je jen volně ložený na vložce.Je to řešení na krátkou dobu..Pokud to auto nebude dlouho sloužit a odebere se k jinému majiteli nebo dokonce do věčných lovišť,udělej to takhle od boku...Ale mít rovnanou hlavu a odbejt to na spodku,to není oprava to je řešení k dalšímu řešení.Ojeb musí bejt někde poznat ...dříve či později :wink: :lol:

24.1.10, 19:01
Pspvek Reklama

Příspěvek 
my to máme takhle na fáčku, protože se nám kvůli tomu nechtěl dělat motor a táta potřeboval druhej den jet do práce (ještě makal ve fabrice) no a drží to, neim jak dlouho, ale dělali sme to někdy z jara a celej rok pohoda :)

24.1.10, 22:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Jj i já to dělal kdysi na přání.Spodek se mě ani nechtěl na 105tce dělat,hlavně ještě ke všemu na ulici.To už je cca 3-4roky.Ty vložky by se mě rozpadly v ruce jak byly sežraný vodou,auto jezdí pořád,ale je to posunovač,pro dceru dotyčného,tak že lážo plážo :wink: ....Ale zrovna minulej rok na jaře sem řešil Favorita kde to někdo takhle narafičil na dvou prostředních vložkách.To auto ztrácelo vodu a jezdilo většinou na tři.Ten čtvrtej si chvíli hrál na vodníka a pak chytil taky.A to bylo rok po rovnání hlavy a výměně těsnění.... :P

24.1.10, 23:45

Příspěvek 
mám ten měděnej kroužek nastražit mezi těsnění a vložku nebo mezi těsnění a hlavu? Co bude lepší?

26.1.10, 17:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Vložka - těsnění. Lehce na dvou třech místech ďubni vazelínu, aby drželo na místě, než to složíš.

26.1.10, 18:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
děkuju všem moc za rady, motor už mám složenej a auto jezdí. S novým těsněním je to úplně o něčem jiném-radiátor krásně topí a v nádobce na vodu není žádný tlak. Jen při dotahování šroubů na hlavě se mi strhal šroub (úplně vlevo dole nejblíž rozdělovači) co dotahuje hlavu v místě kde vedou rozvodový tyčky. Očekával jsem že mi bude přes těsnění prolínat olej kvůli malému dotažení, ale zatím se tak neděje. Kdyby to začalo zlobit, tak ho vytahovákem vytáhnu a dám novej(je to šteft s matkou). Škodovkám zdar :wink:

30.1.10, 22:26
Profil ICQ

Příspěvek Záhadný únik vody Fel. 1,6
Prosím o radu.Mám felicii 1,6 nov.model.Záhadně se strácí voda.Motor nekouří,topí,startuje a jede v pohodě,ale strácí se voda a nemůžu najít důvod.
Olej je čistej a nepřibívá,takže do nej to nemizí.Když motor ohřeju na plno do sepnutí větráku a otevřu víčko expanzky tak si to odfoukne jako
limonáda ale pak už nic nebublá,jen přepadem se vrací voda,takže by to těsnění pod hlavou být nemělo(doufám). :roll:
Nemohl by to být třeba termostat? možná málo otvírá.Vážně už nevím kde hledat. :?:
Moc děkuju za případné rady a tipy. :wink:

Naposledy upravil radek2316 dne 10.3.10, 09:01, celkově upraveno 1

10.3.10, 08:56

Příspěvek 
kolko sa ti tej vody straca? hladaj na spojoch, hadiciach, chladici biele flaky po antifreez :D
Ziadna panika, zatial... 8)

10.3.10, 09:01

Příspěvek 
asi tak 1 až 1,5 litru za měsíc

10.3.10, 09:03
Mistr mechanik

Příspěvek 
dobrý je kompresorek z ledničky, auto na zvedák a tlakovat a tlakovat, někde to ukápnout musí, nejčastější záhadou u l.6 je okroužek který těsní trubku od čerpadla do termostatu za motorem, je to okroužek až v termostatu, tam spravidla kápne

musíš tlakovat a tlakovat i hodinu za studena sem tan nastartovat miloš

10.3.10, 09:39

Příspěvek 
Tak já rovnou vyměním termostat a bude snad klid. 8)

10.3.10, 09:56
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4