Pár dotazů nového majitele- záměnnost hlav?
Autor |
Zpráva |
Dundee
|
Ondras83: Podle těch tabulek, co sem dal tuším gokralik, mám převodovku se SP 4,167.
Co se motoru týče, tak tam je to horší, protože auto potřebuju denně. Takže sehnat jinej motor 135B a do něj naimplantovat vnitřnosti 136B...
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
2.3.10, 06:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
jo, tak převodovku máš dobrou krátkou...
jo, s tim využíváním auta denně to je problém, protože není čas na nějaký veliký úpravy ...sme na tom oba stejně, ale jak řikám, sehnat jinou hlavu, tu nechat udělat, nebo jí udělat doma a přehodit hlavu, to je za odpoledne hotový i s přetěsněním a projížďkou
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
2.3.10, 13:41 |
|
|
Dundee
|
Já myslel, že když je vyšší SP, tak je to dlouhá převodovka
Rozhodl jsem se, že o víkendu shodim hlavu, zkouknu (když bude potřeba, dám tu od kámoše) a rovnou s tim vyměnim i rozvody, gufero na klice a přetěsnim vanu. Pak už by to nemuselo bejt celý opatlaný od oleje.
Na úpravy si pak zkusim sehnat jinej motor a dám ho do pucu (nebo si vezmu v létě dovolenou a budu přehazovat vnitřnosti).
|
2.3.10, 15:23 |
|
|
ventYl
|
pretesnenie vane, gufero na kluke a rozvody sa daju vymenit aj bez skladania hlavy.
hlavu dole nedavaj, ak nemas po ruke momentovy kluc a nahradnu zbrusenu vyrovnanu hlavu a nove tesnenie.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.3.10, 15:33 |
|
|
Dundee
|
Hlava dolů musí, tlakuje mi chladící okruh, mizí voda, z expanzky vody smrdí olej, pod víčkem oleje je šlem
Je to následek toho, že v servisu v Toušni (býv. majitelé jsou analfabeti, co se aut týče) dali do chladícího okruhu čirou chladící kapalinu, která je pro litinu a žere hliník Jen jsem netušil, že to přijde tak brzy...
|
2.3.10, 16:40 |
|
|
ventYl
|
aha, tak tomu sa potom nevyhnes
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.3.10, 16:42 |
|
|
Ondras83
|
hlavně s rozvodama nehejbej, když bude dole hlava, protože se ti můžou zvednout vložky a můžeš dělat celej motor znovu...nejdřiv udělej jedno (hlavu) a pak druhý....nebo sundej hlavu, ale zajisti vložky přípravkem, jesi ho máš
převodovka je to krátká, dlouhá má převod 3,9
co to je za hlavu ta od kámoše?...nejdřiv bych zabrousil ventily, dal nový gufera a srovnal/snížil bych jí...pak až bych jí tam dával
|
2.3.10, 18:12 |
|
|
Dundee
|
S tím počítám, že nejdřív jedno a pak druhý. Nerad rozdělávám dvě práce naráz.
Ta kámošova hlava by měla být z karbecový 135ky a je otlakovaná a přebroušená. Jestli má vyměněný gufera a zabroušený ventily, netušim, ale asi jo (když už se to dělá, tak komplet).
|
2.3.10, 20:04 |
|
|
Ondras83
|
nemá...
buď se zeptej nebo to rovnou udělej...gufero stojí 9kč kus x 8ks to je 72kč a ventily zabrousíš sám...když tě to nebude bavit, vrtačka pomůže
|
2.3.10, 21:20 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
brusný pasty na ventili nejsou zadarmo je potřeba aspoň střední a jemná
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
2.3.10, 21:27 |
|
|
Ondras83
|
Sadra17 píše: brusný pasty na ventili nejsou zadarmo je potřeba aspoň střední a jemná
dobře...to sem nepočítal, mám doma
|
2.3.10, 21:34 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no pozor, neni guferko jako guferko..v mototechne mi nabizeli gufero za 11kc a za 25...hadej ktery bylo prvovyroba..ale zase byly 7mm na 1,4 tak nevim o kolik se lisi cenou od 8mm
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
2.3.10, 21:49 |
|
|
Ondras83
|
nevim, já dal za 9kč černý, mám na tom 40 tis a olej nežere
|
2.3.10, 23:32 |
|
|
Pech.
|
mno čirá nečirá kapalina - myslím že dnesuž se jiná, než etylen-glykolová nevyrábí, takže by měla bejt vyhovující.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
3.3.10, 21:19 |
|
|
Dundee
|
Když jsem v prodejně chtěl litrovku na dolití, tak mi týpek říkal, že tu čirou do hliníkovýho motoru lejt nemám, že hliník žere. A nebylo to od Fridexu (Velvana), ale nějakej jinej výrobce.
|
3.3.10, 22:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|