|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Felicie 1.3 98, přední brzdy/pístky/třmeny
| Autor |
Zpráva |
|
fatal
rejpal
|
 Felicie 1.3 98, přední brzdy/pístky/třmeny
Potřebuju rady zkušenějších. Na Felicii je orezlý pístek v přední brzdě, takže brzda po přibrždění stále lehce brzdí a zahřívá se. Takže otázky:
Má cenu zkoušet provést jen výměnu pístku (pokud je to vůbec možné), nebo je lepší ihned vyměnit nový komplet třmenu s pístkem?
Dále mě zajímá cena, co jsem zběžně zkoumal webshopy, tak chtějí 1500-2000 za jeden třmen, je to OK cena, nebo to lze sehnat levněji?
Vyměnit rovnou obojí, nebo je možné vyměnit jen jednu stranu bez ztráty bezpečnosti?
|
| 4.3.10, 13:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Felicie 1.3 98, přední brzdy/pístky/třmeny
väčšinou stačí vymeniť piest (býva to sada piest gumička prachovka a mazadlo), ale treba poriadne nasadiť tú prachovku, inak podobné problémy robia zlé hadičky....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 4.3.10, 13:46 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
je to stejné jak na fáčko běžně vyhazuji, pokud prodávám staré za tři kila mám jich několik, pokud není ten pístek moc prorezlý tak drží
kup si gumičky a prachovky vytáhni ven očisti jemným šmirglem 6OO opláchni vyzkoušej jestli píst ve třmenu chodí maper tam gumku a prochovku a zdar pojede dál
já jsem snad va roky zpátky očistil brutálně orezlé pístky na toyota rav a co ji obrátil na totálku před měsícem tak to drželo miloš
|
| 4.3.10, 13:46 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
michalkatka píše: ... inak podobné problémy robia zlé hadičky.... To už jsem se tady posledně dověděl, ale nevím, jak to zjistit. Dá se ta hadička nějak odzkoušet aniž bych ji musel demontovat? slovacek.milos píše: kup si gumičky a prachovky vytáhni ven očisti jemným šmirglem...
Dík, zkusím.
|
| 4.3.10, 14:26 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
fatal píše: To už jsem se tady posledně dověděl, ale nevím, jak to zjistit. Dá se ta hadička nějak odzkoušet aniž bych ji musel demontovat?
piestik musí isť primerane zatlačiť do strmeňa...
|
| 4.3.10, 16:14 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Můžeš trošku popsat, kolik znamená přiměřeně a jakou silou asi? Např. má to jít dvěma prsty zatlačit o půl cm?
|
| 4.3.10, 16:34 |
|
 |
|
Jura
|
Rukama to jde zatlačit tak možná když je to čerstvě vyměněný ten pístek s těsnením a ještě pěkne namazaný tou vodičkou... Normálka strč šroubovák meziu desku a třmen a za manévruj a ten pístek by měl lézt dozadu pomali... když ne je to bud zarezlý nebo ta hadice ucpaná... Ale doporučuji vymenit pístek těsnění a manžetu celkově to vyjde na 300Kč a je pokoj...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 4.3.10, 19:11 |
|
 |
|
michalkatka
|
fatal píše: Můžeš trošku popsat, kolik znamená přiměřeně a jakou silou asi? Např. má to jít dvěma prsty zatlačit o půl cm?
1cm pri sile 78kN musíš zatlačiť za 14sek....
presne ti to nepoviem, ale cca na oboch stranách to musí ísť rovnako, za predpokladu že nemáš zlé obe strany...
|
| 4.3.10, 19:13 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Děkuji všem za rady, i za rady přes PM. Výměna je hotová, opravdu stačilo vyměnit jen sadu píst-těsnění-manžeta. Šlo to pěkně podle návodu, nebylo potřeba žádné velké síly, staré pístky jsme vytlačili normálně šlapáním na pedál, nové jsme natlačili ručně. A hned při té příležitosti výměna brzdové kapaliny.
Ovšem pro všechny předohrabisty jedna důležitá zkušenost - pokud se brzdy zadírají, nemusí to být pístem, může to být zatuhlými čepy plovoucího třmenu, takže doporučuju občas vyzkoušet, zda jsou čepy volné. 
|
| 28.3.10, 16:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |