Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 20:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Centrál na DO - jak připojit blinkri (favorit) 
Autor Zpráva

Příspěvek Centrál na DO - jak připojit blinkri (favorit)
Nazdarek potřeboval bych pomoct a poradit ....koupil sem si univerzální centrál na dálku zapojil sem pouze aby šlo odemykání a zamikání na dálku podle schematu ( modrý a zelený kabel k motorků, a černej(kostra) a červenej k jednotce centrálu) , nepotřebuji aby se mi odemykali všechny dveře i na klíček stačí mi na dálku .....ale už nevím jestli jde k centrálu připojit i blinkry aby aspon jednou blikli při odemknutí a jednou při zamknutí.....prosím o radu... viz přikládám foto schematu zapojeni nevim na co je hnedej a bílej kabel co dou nekam mimo .........D9ky za radu

Obrázek nevhodné vellikosti byl odstraněn. http://www.jpeg.cz/images/172_IMAGE0006.jpg

Naposledy upravil deloreandmc dne 10.3.10, 13:40, celkově upraveno 1

9.3.10, 23:54
Pspvek Reklama

Příspěvek 
no jestli dobře vidim tak to neni DO nýbrž řídící jednotka centrálního zamykání s dálkovym ovládáním vzhledem k tomu že to bylo určitě levné je otázka zda to funkci blinkrů vůbec podporuje.trochu mi mate to 4vodičový zapojení.
skus na ten bílej napojit žárovku uved v činost DO a zjisti jestli z toho leze přerušovaný napětí plus 12V-zamkni blikne jednou,odemkni blikne dvakrát
to samý můžeš vyskoušet i stim hnědym drátem.
skus napsat typ toho zařízení
:wink:

10.3.10, 03:26

Příspěvek 
Hele nen to 4 vodičový ale 5 je tam mezi těma drátkama bílej.....je tam jen nápis ale neni to viět blbe se to nascenovalo. Ale zkusim tojak říkáš hodit na to žárovku a co to udělá. Jo a jelikož sem antitalent na všechno ....tak bych se chtěl zeptat jen jak to mám udělat jen jestli ten kabel ke kontaktu žárovky přiložím nebo jak :D omlouvam sem za takový stupidni otazky ale v tehlech vecech se fakt nevyznam :( Díky za pomoc jinak.

10.3.10, 10:45

Příspěvek 
na tom schémátku jsou 2 "schovaný" vodiče... oba jsou bílý :)
Obrázek
tady je se zvýrazněnejma bílejma vodičema...

deloreandmc: nic proti ale ta tvoje fotka se mi vůbec nechce vejít na monitor. na většině obrázkovejch serverů je i kód nazvanej nějak jako "náhled pro fóra" nebo "Forum Thumbnail", je to dokonce i na tom serveru mak jsi to nahrával ty v kolonce "Kód do fóra se zmenšeninou obrázku"... to ti dá takovej malej obrázek jako mam já v tomhle příspěvku, a když na něj klikneš, tak se otevře v normální velikosti :wink:

Octavia 4X4 TURBO Obrázek

10.3.10, 10:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Takže to mám zkusit připojit těma bílejma drátkama k blinkrům ....?????

10.3.10, 13:31

Příspěvek 
to asi ne... chce to manuál, kde je popsaný co k čemu vlastně slouží... jeden bílej vede na spínače v předních servech, druhej je "ruční ovládání"... ale jak má bejt zapojenej, a co vlastně dělá z toho nevyčtu... pak je tam hnědej označený "spínač", funkce pro mě neznámá... o bliknách v tom schémátku nejni ani zmínka...
prostě chce to nějakej manuál, tam to bejvá popsaný...

10.3.10, 13:39
Profil ICQ

Příspěvek 
jenze k tomu zadnej nebyl je to nejaka čínská výroba , a jedinej manuál bylo to schéma na krabici...... mohl bych zkusit to stou zarovkou na ten hnedej kabel a zkusit to zamkno a odemknout jestli se rozviti bo ne

10.3.10, 13:44

Příspěvek 
a nebo nešlo by to třeba napojit přímo na ty vodiče co sou do dveří v tomhle případě modrej a zelenej aby kdyz motorek dostane impuls od jednotky aby prošel ten impuls až k blinkru a jednou problikl ...??? Možná že to zní jako od blbbce ale čistě teoreticky by to šlo ne ?

10.3.10, 14:08

Příspěvek 
to by šlo, ale je třeba zajistit aby jsi neodmykal nebo nezamykal když zapneš blikny... takže me napadá jenom relátko, kterym budeš spínat třeba varovný (takže cívka relátka paralelně k motorum (tj modrej a zelenej drát) a kontakty na spínač varovnejch (favo neznam, takže tady ti už neporadim)
takže ŘJ sepne motory -> sepne se relátko, který přemostí spínač varovnejch -> začne to blikat (ale jenom dokud ŘJ nevypne motory, tj. tak 0.5s) :)

nebo druhá možnost: 2 relátka, který budou přímo spínat žárovky (2 proto že jsou 2 okruhy bliken - levá a pravá :) )...

pokud má někdo nějakej lepší nápad, tak sem s nim :)

10.3.10, 16:18
Profil ICQ

Příspěvek 
deloreandmc píše:
Hele nen to 4 vodičový ale 5 je tam mezi těma drátkama bílej.....je tam jen nápis ale neni to viět blbe se to nascenovalo. Ale zkusim tojak říkáš hodit na to žárovku a co to udělá. Jo a jelikož sem antitalent na všechno ....tak bych se chtěl zeptat jen jak to mám udělat jen jestli ten kabel ke kontaktu žárovky přiložím nebo jak :D omlouvam sem za takový stupidni otazky ale v tehlech vecech se fakt nevyznam :( Díky za pomoc jinak.

jedna strana žárovky na kostru vozu druhá na drát pokud to při spuštění sentrálu zabliká leze stoho plus 12V pokud ne je ještě možnost že stoho dou minus impulsy -jeden drát žárovky na stálejch plus 12V a druhej drát žárovky na kabel od ŘJ tý dálky.
skus a dej vědět jak si dopad :?:

10.3.10, 23:08

Příspěvek 
Nemám sice tak široký monitor, abych viděl ten obrázek, ale zvláštní výstup na blinkry to nemá, na blinkri už vůbec ne. Pokud bys chtěl dodělat nějaké bliknutí, připoj relé mezi modrý a zelený a tím spínej plus přes diody do obou stran blinkrů.

11.3.10, 08:31
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Nemám sice tak široký monitor, abych viděl ten obrázek, ale zvláštní výstup na blinkry to nemá, na blinkri už vůbec ne. Pokud bys chtěl dodělat nějaké bliknutí, připoj relé mezi modrý a zelený a tím spínej plus přes diody do obou stran blinkrů.

takže ....................... vezmu relátko na 12V připojim k němu modrej(odemykání) a zelenej (zamknutí) a od pojistkovky napájecí kabel na 12V ( spínanej + )a druhou stranou co se bude spínat, dát kabel ten čokoládou rozdvojit a na každej kabel zvlášť dát usměřňovací diodu na 12V a napojit to na obě strany blinkrů...........chápu to tak správně ??? Jinak ti fakt moc děkuji ....děkuju všem co mi pomáhají :) :D :wink: :lol:

(PS jak se dá ta dioda na ten kabel připojit??? stačí když jí naletuju přímo na dtrát nebomusí bejt na tišťáku ???)

11.3.10, 14:03

Příspěvek 
Ono ti to stejně nebude nic platný, páč centrál se ovládá zhruba půlsekundovým pulsem, což tu žárovku, nebo relé ani nenabudí. Musel by sis udělat nějakej prodlužovák impulsu a na ten to potom nabastlit. Samozřejmě všechno oddělit diodama.

11.3.10, 17:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
V podstatě to píšeš správně, jen to napájení by mělo jít spíš z trvalého napájení, jinak to bude blikat jen když bude zapnutý zapalování. Kdyby byl impulz krátkej, můžeš to před relátkem usměrnit můstkem a za nej, paralelně k cívce relé, vrazit kondenzátor tak 1000uF, to by mohlo impulz podstatně prodloužit. Ideálně vem napájení přes 10A pojistku ze svorky PARK na spínací skříňce, tam je napětí jen když je zapalování v poloze, kde je zamčený volant. Tohle napájení pak přes spínací kontakt relé, poté rozdvojit přes diody, tak 5A. Diody připájej na kabely a zafoukej to do termobužírek, vypadá to profi.

11.3.10, 17:51
Profil ICQ

Příspěvek 
Zbytečná citace vymazána.

Hele tak sem to byl zkusit bez relé a všech těhle sarapatiček jen na običejnou žárovku ..
Zjistil jsem že je to spínaní kostrou ( musim mít žárovku + stále napojenou na 12V) a mínus když připojím na odemykání (modrej) a odemknu auto dálkovim tak se rozsvtítí na cca 1 vteřinu a z¨hasne, to samí udělá když mínus přiložim na zymkání (zelená) ..... takže tak ....

Takže udělám to co sem psal v přechozim ale místo plusu tam dám spínanou kostru....ne ?

Celkem sem ted i zmatenej protože cetntrály který spínaj na + tak se pak zapojujou na lucasy pod volantem ale vmim případě spíná centrál mínus .....a nevim kam to šoupnout aby to šlo jak má ....

Zapeklitééé :D omlouvám se že vás otravuju svejma problémama

11.3.10, 18:53
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další