Výměna kluzných ložisek klikové hřídele Felicie 1,3MPi
Autor |
Zpráva |
Lukasula
|
Mig315 píše: Lamela lozisko atd bylo kvalitni nebo nejaka vika ci china?
Lamela SACHS
Přítlačák SACHS
Ložisko Valeo
Kit 1600kč
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
13.3.10, 16:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mig315
|
Takze kvalita
|
13.3.10, 17:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lukasula píše: Mig315 píše: Lamela lozisko atd bylo kvalitni nebo nejaka vika ci china? Lamela SACHS Přítlačák SACHS Ložisko Valeo Kit 1600kč
to ti ale vibrovalo už před výměnou že miloš
|
13.3.10, 18:21 |
|
|
škodař
|
spíš napid co tomu předcházelo než to začlo dělat
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
13.3.10, 20:29 |
|
|
Ondras83
|
vyměň svíčky, zkontroluj silentbloky...zajel bych i na diagnostiku, co ten motor dělá ve 2000 otáčkách
okta 1,6SR -> svíčky měli bejt údajně taky ještě dobrý, no tak sme se na to vrhly a když přišli a řadu svíčky, zjistili sme, že tam musej bejt snad ještě originály (160 000)
jak poznáš ty, že sou svíčky dobrý?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
14.3.10, 10:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: vyměň svíčky, zkontroluj silentbloky...zajel bych i na diagnostiku, co ten motor dělá ve 2000 otáčkách okta 1,6SR -> svíčky měli bejt údajně taky ještě dobrý, no tak sme se na to vrhly a když přišli a řadu svíčky, zjistili sme, že tam musej bejt snad ještě originály (160 000) jak poznáš ty, že sou svíčky dobrý?
ze stokonovky taháme svíčky orginál zarezlé přes 200.000, tam spítky stříkáš jak pako, vadná svíčka sporadická závada se dá poznat tak jedině pamětovým osciloskopem miloš
|
14.3.10, 11:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jj jednou sem je taky takhle měnil středová elektoda měla tvar rovnoramenýho trojúhelníku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.3.10, 12:50 |
|
|
Ondras83
|
Sadra17 píše: :lol: jj jednou sem je taky takhle měnil středová elektoda měla tvar rovnoramenýho trojúhelníku
to maj originál vole
|
14.3.10, 12:56 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
originál ngk ? zvláštní že nový měli kulatou elektrodu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.3.10, 19:32 |
|
|
Ondras83
|
Sadra17 píše: originál ngk ? zvláštní že nový měli kulatou elektrodu
jj nový NGK a když sem tam dával nový, tak byli taky do trojuhelniku, spíš ty, co sem vyndal, tak byla ta elektroda porovatá jak svině, se divin, žeto vůbec startovalo
|
14.3.10, 20:10 |
|
|
Bukaj
|
Můj tip je buďto nevyváženost spojky (setrvák, přítlačák), nebo uvolněný či děravý výfuk...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.3.10, 21:58 |
|
|
Lukasula
|
slovacek.milos píše: Lukasula píše: Mig315 píše: Lamela lozisko atd bylo kvalitni nebo nejaka vika ci china? Lamela SACHS Přítlačák SACHS Ložisko Valeo Kit 1600kč to ti ale vibrovalo už před výměnou že miloš
No to je právě to co nevím.V tý době jsem měl to auto krátce, tak jsem ho neměl jěšte tak okoukané.
Ale asi to nedělalo, toho bych si všim
Asi bude lepší to teď neřešit a počkat až sleze ten otravnej sních(né že bych ho neměl rád, ale všeho moc škodí) a hodit auto na špalek a zalehnout
|
15.3.10, 08:15 |
|
|
Lukasula
|
Ondras83 píše: vyměň svíčky, zkontroluj silentbloky...zajel bych i na diagnostiku, co ten motor dělá ve 2000 otáčkách okta 1,6SR -> svíčky měli bejt údajně taky ještě dobrý, no tak sme se na to vrhly a když přišli a řadu svíčky, zjistili sme, že tam musej bejt snad ještě originály (160 000) jak poznáš ty, že sou svíčky dobrý?
pokud pálí, tak na těch elektrodách jsou vidět opálené plošečky
A u těch tříelektrodových je malá pravděpodobnost, že by nepálila v důsledku velké vzdálenosti mezi elektrodami
V chytrých knihách se píše, že dobře spalující válec se pozná teké podle barvy na svíčce, béžová, světle hnědá, cihlová jsou ok. Černá nebo zamaštěná svědčí o špatném stavu motoru nebo svíčka s bílým bordelem na elektrodě ukazuje na prosakující chladící směs do válce(kniha Škoda Felícia od Bořivoje Plška)
|
15.3.10, 08:29 |
|
|
Lukasula
|
Bukaj píše: Můj tip je buďto nevyváženost spojky (setrvák, přítlačák), nebo uvolněný či děravý výfuk...
spojku bych vyloučil, setrvák jsem neměnil, a přítlačák je z výroby vyvážen. Takže jestli tam nic neje.lo, tak by to mělo byt ok.
Pravděpodobnější by byl ten výfuk.
Už aby bylo to jaro, teplo, sucho, atd
|
15.3.10, 08:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
zkus stetoskop já ho koupil v univeru a poslouchat motor, klika v počátečním stavu klepe v malých otáčkách jak přidáš naplní se olejem a neklepe je to takoví klepec jak racho, ložisko v ojnici to klepe pořád, pásní čepy cvakají na volnoběh,
vibrace v tahu způsobují homouše u převodovky miloš
|
15.3.10, 10:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|