Autor |
Zpráva |
petr petr
|
Octavia II centrál P.P. dveře - Vyřešeno
Chlapi je to sice trochu novější auto , ale zkusím to tady. Hlava mi to už nebere.
Nejde centrál dveří spolujezdce.Závady.
Objednací číslo řídící jednoky: 1T0 959 702 D HW: 1T0 959 702 D
Systém a/nebo verze: Tuer-SG 006 1203
Kódování: 0000116
3 závad nalezeno.
01553 - motor centralniho zamykani: dvere spolujezdce: ZAMK. (V57)
012 - chyba v elektr. obvodu
00097 - motor centralniho zamykani prednich spolujezdcu (V162)
012 - chyba v elektr. obvodu
00929 - zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana spolujezdce (F221)
008 - neverohodny signal
Rozebraný motorek kontrola podle schéma vše i motorky OK. Jen ve schématu je mikrospínač F221 a ten v zámku vůbec není.
Kabeláž od motorku k jednotce OK. Může to být vadná jednotka ?
Nebo jen blbě nakodovaná ?Auto po HV, ale na prdel, takhle už koupený, takže nevím jestli to chodilo.
Naposledy upravil petr petr dne 16.3.10, 13:46, celkově upraveno 1
|
13.3.10, 22:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já třeba nechápu jaký máš problém, co ti to dělá nebo nedělá, taky by mě zajímalo ty dveře pravé co je v řj v bloku měřených hodnot OO6 a OO9 když zamykáč a odmykáš, ty závaqdy smázenš, co kontrola akčních členů a jaké závady
problém asi tuším miloš
|
14.3.10, 08:10 |
|
|
petr petr
|
slovacek.milos píše: já třeba nechápu jaký máš problém, co ti to dělá nebo nedělá, taky by mě zajímalo ty dveře pravé co je v řj v bloku měřených hodnot OO6 a OO9 když zamykáč a odmykáš, ty závaqdy smázenš, co kontrola akčních členů a jaké závady
problém asi tuším miloš
Vždyť to píšu hned nahoře že nejde centrál to znamená že nezamykají ani neodmykají, motorky ani necuknou akční členy ohledně centrálu mrtvé.
Miloši a nejde mi do hlavy hlavně toto :
Rozebraný motorek kontrola podle schéma vše i motorky OK. Jen ve schématu je mikrospínač F221 a ten v zámku vůbec není.
|
14.3.10, 12:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
takže pokud kroutíš s jakámkoliv zámkem, s DO nebo centrál na klavíru vlevo
centrál ani netukne, je tam mrtvo a kde to mí pojistku centrálu nějak nemohu najít miloš
|
14.3.10, 12:49 |
|
|
petr petr
|
slovacek.milos píše: takže pokud kroutíš s jakámkoliv zámkem, s DO nebo centrál na klavíru vlevo
centrál ani netukne, je tam mrtvo a kde to mí pojistku centrálu nějak nemohu najít miloš
Miloši jedná se o pravé přední dveře pouze je to taky napsaný.
|
14.3.10, 12:52 |
|
|
Drak
|
Podíval bych se po káblu, přechodka dvěře - sloupek, tam by mohla být zrada.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
14.3.10, 15:37 |
|
|
petr petr
|
Draku nemůže protože mi jednotka komunikuje tudíž can plně funkční a okno lítá taky nahoru tudíž proud tam jde a jediná kabeláž mezi zámkem a jednotkou je dobrá , takže mi vychází buď kódování protože mi píše chybu spínače F221 který v zámku vůbec není (ale tady si s kódováním nejsem jistý malá zkušenost), nebo vadná řj jednotka a proto bych chtěl zamyšlení od někoho kdo se vyzná a nakopne mě (myslím obrazně)
|
14.3.10, 16:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jak ti píše drak otevři dveře zamkni závoru šroubovákem a zamykej odemykel a tahej za tu kabeláž, jestli se zámek nechytne, pak ty drátky prober drátek po drátku normáka vývá ulomeny,
myslím že to bude ale v motorku stahovačky, v mozku, když vytáhneš konektor u řidiče skontroluj piny a všechyn je postříkej a postahuj, pak mrkni do konektor v mozku je tm mraky jehliček a dvě budou zelené a uhnité
ty mikrospínaše tam mají snad být čtyři ne ?miloš
|
14.3.10, 16:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já ten motorek zámku umím prověřit jen tak že přijedu do motortex veselí a tam mi pujší druhý nacvaknu a vím
jinak kdo tomu rozumí tak ho asi na forech nenajdeš, já taky jen našel nakopávače, ale vcelku úspěšně se ty problémy časem řeší
nejvíc se serou drátky, piny, pojistky ty se musí prosvítit ne kontrolovat pohledem, samotné zamykací jednotky, pak jsem se setkal s váměnou mozku s jiným protokolem to je paseka na to přišel až borec co přijde na vechno, taky jetě nateče do řj voda miloš
|
14.3.10, 16:52 |
|
|
petr petr
|
Tak jednotku (mozek) mám venku i se zámkem kabeláž je 100% je to MR 2008, prošel jsem to všechno, zámek to znamená dva motorky a dva mikrospínače jeden odpor a plošný spoj je taky dobrý !
Ten motorek je vnitřně shodný se zadníma co se týče zapojení chybí tam jen dva mikrospínače které spínají tak jak točíš klíčkem v zámku když odemykáš a ve spolujezdcových dveřích zámek na klíč není, tak by tohle sedělo.
Ale protože mi to píše ten spínač který tam evidentně není tak mě napadlo právě to kódovaní že bude jiné aby jednotka nečekala od nich info a tím že ho nedostává tak vypisuje ten spínač a proč motorky to netuším.
|
14.3.10, 16:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych tam nacvakl ověřený zámek ja se to bude chovat at vyloučí jeho závadu,
|
15.3.10, 09:19 |
|
|
petr petr
|
slovacek.milos píše: já bych tam nacvakl ověřený zámek ja se to bude chovat at vyloučí jeho závadu,
No nejspíš mi nic jinýho nezbude než se kouknout po vrakecu a sehnat a skusit vyměnit , ale než zámek můj tajný tip je jednotka , možná i to kódování, no uvidíse každopádně výsledek pak sem napíšu, ať je představa.
|
15.3.10, 13:49 |
|
|
petr petr
|
Takže jsem slíbil že napíšu jak to dopadlo, nakonec je vadná řídící jednotka dveří po výměně a nakódovaní druhe z vrakecu je již vše v pohodě.
Dík za vaši iniciativu.
|
16.3.10, 13:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
petr petr píše: Takže jsem slíbil že napíšu jak to dopadlo, nakonec je vadná řídící jednotka dveří po výměně a nakódovaní druhe z vrakecu je již vše v pohodě. Dík za vaši iniciativu.
ještě o upřesni řídící jednotka dveřé která LP PP ta jednotka je mozek vražená do motorku stahovačky miloš
|
16.3.10, 17:29 |
|
|
petr petr
|
Miloši každé dveře mají svou jednotku dveří, takže vyměněna jednotka dveří pravé přední, jednotka je součástí motorku stahování okna, ale samozřejmě jde vyměnit jen ta jednotka motorek může zůstat původní a kódováním ji řekneš co vlastně má všechno řídit.(zrcátko, směrovka v zrcátku, světlo ve dveřích a pod.)
|
16.3.10, 20:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|