Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 22:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 neštartuje a nehádže iskru 
Autor Zpráva

Příspěvek neštartuje a nehádže iskru
zdravim,mam favo karbec 1990,zničoho nič mi prestalo štartovať,nehádže iskru,asi pred pol rokom som kupil nové zapalovanie,indukčnú cievku aj palec do rozdelovača,lebo som mal tiež takýto problém.Celú zimu mi to šlo a teraz zrazu už nejde.Skúsil som vymeniť najskôr zapalovanie nové a nič.Potom mi poradili že cievka v rozdelovači može byť zlá,tak som zohnal použité rozdelovače aj indukčné,vymenil som najskôr indukčnú a šlo to,ale asi po dvoch kilometroch mi auto behom jazdy zhaslo a už zasa neštartuje, nedáva iskru.Tak som vymenil aj rozdelovač aj indukčnú druhú a stále nič.Už neviem čo mám robiť.

A ešte by som chcel neaký návod ako nastaviť predstih bez stroboskopickej lampy.

Viete niekto prosím poradiť?!

21.3.10, 18:29
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: neštartuje a nehádže iskru
predzápal sa dá nastaviť podľa detonácii, previesť sa a pomaly uberať kým to nedetonuje...

ale prečo nejde neviem, cievka v rozdeľovači má aký odpor :?: indučka je dúfam Favo :?: ( nie 742, potom odchádajú ETZ ), a ETZ pokiaľ má dobrú kostru a správnu indučku býva bezporuchové...

21.3.10, 18:46

michalkatka píše:
predzápal sa dá nastaviť podľa detonácii, previesť sa a pomaly uberať kým to nedetonuje...

ale prečo nejde neviem, cievka v rozdeľovači má aký odpor :?: indučka je dúfam Favo :?: ( nie 742, potom odchádajú ETZ ), a ETZ pokiaľ má dobrú kostru a správnu indučku býva bezporuchové...

Neviem aký ma odpor,neviem ako to mám zistiť.Indukčnú som kupoval originál na favo,je nanej napísané magneton 443 212 215 820,tú som tam mal celú zimu,dne som tam dal 443 212 215 600 a šlo to max 2 km a akoby znova odišla.ETZ mám takú čiernu malú ZEF-14V,namiesto tej plechovej velkej.

21.3.10, 19:19
Mistr mechanik

michalkatka píše:

michale já to ted valím jak za stara, detonaci uberu tak že akceleruješ a mírná detonace která se hned ztratí,

stroboskopická lampa ta si nezablikala už pěkně dlouho protože každý rozdělovač je na výměnu a podražil na 2500 a to nikdo nedá

za názory děkuji miloš

21.3.10, 20:21

443 212 215 820 je Favo,
443 212 215 600 je na 120...

http://www.magneton.sk/odpojovace.htm

odpor zmeriaš aj obyčajným multimetrom s Tesca za 200czk...

slovacek.milos píše:
za názory děkuji miloš

rozdeľovače sú predražené, upozorním na to ale aj turek a china funguje... inak stačí kúpiť origo osku ( stála cca 300skk ) a tým ho zrepasovať, v podstate tam neeodchádza nič okrem cievky a tej diery čo je spodný unášač, tam sa vyvachtlá diera a tým je vôľa KO, nová oska OK

michal

22.3.10, 15:34

michalkatka píše:
443 212 215 820 je Favo,
443 212 215 600 je na 120...

http://www.magneton.sk/odpojovace.htm

odpor zmeriaš aj obyčajným multimetrom s Tesca za 200czk...

rozdeľovače sú predražené, upozorním na to ale aj turek a china funguje... inak stačí kúpiť origo osku ( stála cca 300skk ) a tým ho zrepasovať, v podstate tam neeodchádza nič okrem cievky a tej diery čo je spodný unášač, tam sa vyvachtlá diera a tým je vôľa KO, nová oska OK

michal

prístroj mám aj dva,už som to zmeral má to 3,3kΩ,kupil som aj novú tá ma tak isto,takže by to malo byť ok. Rozdelovač bol uplne zadretý,nešlo s ním pootočiť ked bol vymontovaný,dal som druhý použitý,len neviem či som to dobre nastavil,lebo v návode čo mám je písané že klukový hriadel má byť na 0 ,ale čítal som aj,že to má byť na tom druhom dieliku na 10,tak teraz neviem.Idem ešte skusiť premerať indukčnú a káble,potom to skusim naštartovať.

22.3.10, 17:58

daj ho na 0, najprv naštartovať, potom môžeš ďalej laborovať aký predstih bude pre teba najvhodnejší...

na rozdelovači je taký zárez na dosadacej ploche viečka, tam by mal smerovať palec, a samozrejme kábel na 1. valec...

ak sa to rozdeľovač ani nepohol a menil si ho za druhý, treba to nastviť, už nie raz sa mi stalo že bol zle poskladaný, ten protikus dosadne do komínka iba v jednj polohe, to si treba skontrolovať...

22.3.10, 19:18

tak som to skusil a nejde,ja už fakt neviem čo s tím,jedine odtiahnuť do servisu. diki za rady

22.3.10, 19:27

.:MB:. píše:
tak som to skusil a nejde,ja už fakt neviem čo s tím,jedine odtiahnuť do servisu. diki za rady

vyhoď rozdeľovač s komínka, s indučky daj jeden sviečkový kábel zo sviečkou ktorú niekde oprieš o kostru, rozdeľovač pripoj na ETZ, zapni zapaľovanie a keď budeš točiť rozdeľovačom, musí sviečka hádzať iskru...

22.3.10, 19:30

dal som na 0, palec som nastavil na ten zárez,všetko podla návodu jak má byť,aj indukčku aj káble na sviečky som kupil nové a nič,dúfam že sa nezničala zas indukčka.Skúšal som ju aj merať ešte pred štartom,odpor primárneho bol 0,8Ω a sekundárne mi ukazovalo až 15kΩ(15000Ω),malo by byť od 3000 - 4000Ω,nechápem prečo mi ukazuje tak vela.

Asi bude problém niekde v elektrike.

22.3.10, 19:42

Příspěvek 
Tak ja bych jako prvni zmeril napajeni civky a modulu zapalovani po zapnuti zapalovani by se melo namerit podobne napeti baterie. Pak bych zkontroloval rozdelovac jestli se vubec toci uz se parkrat stalo ze se strihnul klinek a netocilo se to. Pak pripadne promerit civku a snimac v rozdelovaci osciloskopem.

22.3.10, 19:44
Profil ICQ

vyhoď rozdeľovač s komínka, s indučky daj jeden sviečkový kábel zo sviečkou ktorú niekde oprieš o kostru, rozdeľovač pripoj na ETZ, zapni zapaľovanie a keď budeš točiť rozdeľovačom, musí sviečka hádzať iskru...[/quote]

jj,skusiim,ale až zajtra,už mám toho dosť dnes.

22.3.10, 19:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
já na to jdu jinak mám celé zápalko a začnu měnit komponety cévku etz a rozdělovač a za chvíli nebo i do pár hodin vím miloš

22.3.10, 20:24

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já na to jdu jinak mám celé zápalko a začnu měnit komponety cévku etz a rozdělovač a za chvíli nebo i do pár hodin vím miloš

však ja tiež, ale najšikovnejšie je točiť pripojeným rozdeľovačom v ruke, netreba točiť celý motor štartérom...

23.3.10, 07:04

Příspěvek 
michalkatka: vrrrrr preco quotujes predosly prispevok? :evil: Inak teda ked tocis rozdelovacom v ruke tak sa zabuda na jednu dolezitu vec - pri startovani moze napetie v sieti poklesnut na tolko ze ETZ/cievka odmietne hodit iskru. rozdelovac v ruke bude hadzat ale pri startovani ani tukes

23.3.10, 07:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další