|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Poisťovňa+škodová udalosť+chce ma poškodený odrbkať?
Autor |
Zpráva |
john-the-roxor
|
Poisťovňa+škodová udalosť+chce ma poškodený odrbkať?
pred nejakým týždňom som na parkovisku ťukol jedno auto. normálne som to ohlásil na poisťovni, ako škodovú udalosť s mojim zavinením, povedali, že sa má típek ozvať, tak som mu povedal, nech sa ozve a odvtedy nič. teraz mi volal, že na jeho havarijnom má spoluúčasť a že mu mám cash doplatiť... chce ma silno ojekabátiť, alebo nerozumiem princípu??? nemalo sa to riešiť cez moje povinné z.p.? he?
|
30.3.10, 09:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
To je nejaké čudné, Ty nemáš nič platiť (ak sa teda nedohodnete inak). Ty si to nahlásil u Tvojej poisťovne, tá by mala platiť a o všetko sa starať...neviem síce, ako je to v kombinácii s havarijným (čo v tomto prípade vlasnte rieši zákonné poistenie); ale isté je, že ty nemáš nič platiť (ak ste sa nedohodli inak).
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
30.3.10, 09:28 |
|
|
john-the-roxor
|
šak práve... a spoluúčasť mu na havarijnom fugnuje, iba keď sa on rozbije, či? každopádne mať čo i len 100€ je momentálne môj mokrý sen
Naposledy upravil john-the-roxor dne 30.3.10, 09:47, celkově upraveno 1
|
30.3.10, 09:40 |
|
|
ventYl
|
Ak sa rozhodne riesit to skrz tvoje zakonne poistenie, ty si povinny do neviem, ci 10, alebo 14 dni ohlasit to na SVOJEJ poistovni (kto /ty/ kde cim kedy komu co sposobil) a tym pre teba veskere zakonne povinnosti koncia. V takom pripade on moze dojst na tvoju poistovnu a narokovat si nahradu skody.
Ak sa mu suma, ktoru mu da poistovna, nebude zdat ok, ma moznost ta v obcianskopravnom konani zalovat (= dat ta na sud, ale to sa mu kvoli skrabancu neoplati).
Ak sa to rozhodol riesit skrz svoju havarijku, je to jeho vec a na jeho spoluucast mu povedz, ze jeho spoluucast je jeho vecou. Ak by to riesil cez PZP, ON ziadnu spoluucast ako osoba, ktora skodovu udalost NEzavinila, neplati.
edit2: nahlasit to poistovni je kazdopadne dobry napad vo vsetkych pripadoch. ak to nahlasis a nikto si nahradu skody uplatnovat nebude, nemozu (nemali by ta) pripravit o bonus. ak ale skodu nenahlasis a nahrada skody sa uplatnovat bude, poistovna ta moze pokutovat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
30.3.10, 09:42 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
u nás je taková vymoženost jmenuje se záznam o dopravní nehodě oba to vaplní a každej odevzdá pojištovně a poškozený vyhledá likvidátora tvojí pojišťovny a ten to vyřídí že to vzal z havarijního je jenom jeho blbost
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.3.10, 12:00 |
|
|
Mig315
|
Jestli von ta prostitutka to nechce zaplatit 2x. Jednou vod tvy pojistovny a pak od svy ze si to udelal sam. Tomu se u nas rika pojistny podvod a jsou na to nejake odmeny od soudu. Tak nejak bych upozornil tvou pojistovnu na tuhle moznost voni uz si to pohlidaj
|
30.3.10, 13:55 |
|
|
Dawid130
|
A nebo dokonce 3x jednou od pojišťovny, jednou přes havarijní a potřetí přímo od tebe.
|
30.3.10, 14:08 |
|
|
Mig315
|
Jo jo tak nejak to bude
|
30.3.10, 14:10 |
|
|
Reklama