Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 14:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Stredová lišta budíkov Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Stredová lišta budíkov Felicia
Mám taký problém, že mi dosť slabo svietia kontrolky na stredovej lište na budíkoch. Cez deň to vôbec nie je vidno, takže ani neviem či mám zapnuté svetlá, v noci je to sotva viditelné. Konektor som kontroloval, žiarovky sú tam 2W, takže by to malo svietiť jak prasa:)…Žeby nejaký zlý odpor?, diky

Prikladám aj fotku:
http://img411­.imageshack.us/i/p10104­89g.jpg/

18.4.10, 11:10
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zaprvé odkaz nefunguje, alespoň mě ne a za druhé tam většinou odpor není. Žárovky jsou myslím napřímo napájené palubní sítí. Zkusil bych proměřit dobíjení. Pokud bude dobré, tak bych změřil napětí u budíků a kostru. Může být i špatná pojistka, nebo něco v pojistkovém panelu.

18.4.10, 14:22

Příspěvek 
Ale sranda je, že ostatné žiarovky idú normálne...len hentých pár z tej stredovej lišty nie. Keby to nedobíjalo, tak by zrejme blbli aj ostatné spotrebiče...skúsim zmerať to napätie, ak to pôjde nejak...

18.4.10, 15:32
Profil ICQ

Příspěvek 
Aha, já myslel že svítí málo všechny žárovky. Proměřit to asi bude trošku problém, je tam špatný přístup. Mám sice fáčko, ale tatík měl feldu. Doma mám ještě náhradní budíky. Někdy to ale dělají samotné žárovky. Občas to mám i na fáčku. Baňky jsou tmavší a světlo slabší. Když se dá nová žárovka, většinou to pomůže.

18.4.10, 16:42

Příspěvek 
skus pohejbat konektorama co sou za palubkou jestli nemaj špatnej dotek či nejsou zoxidovaný vyhřátý
prohlídni jestli na tom plošném spoji neni třeba studenej spoj
můžeš tu palubovku skusit přikostřit jestli se to zlepší?
jednou sem se setkal s chlapíkem co tam dal 24V žárovky a pak se divil že to málo svítí ale to bylo na 120ce
:lol:

18.4.10, 16:48

Příspěvek 
No tie žiarovky ma napadli ako prvé, teraz som mal vonku prístrojovku..tak som niektoré pomenil...ako som to dal naspäť tak je to ešte 4krát horšie :)
Mám tam jeden studený spoj na kábli som si všimol...tak ten zajtra skontrolujem...konektory prestiekam sprejom...inak už neviem

18.4.10, 17:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Je to normální , takhle to funguje že při zapnutí světel kontrolky pohasnou. Bohužel.
Ve dne při puštěných světlech nejsou skoro ani vidět, kdysi jsem to řešil, ale už nevím jak to tam bylo (snad přes nějaké odpory, ale nejsem si jistý)

19.4.10, 07:42
Ignorant pravidel

Příspěvek 
petr petr píše:
..... že při zapnutí světel kontrolky pohasnou. Bohužel.

no tak tohle slysim poprve dokonce to neni napsane ani v chytre knizce k feliciim :shock: :shock:

19.4.10, 08:11

Příspěvek 
Hlupost...kontrolky nepohasinaju az tak ze ich nevidiet...Presne tento isty problem som mal aj aj. Zo zadnej strany budikov je plosny spoj. No a tieto stredove kontrolky su napajane cez odpory.Tieto casom starnu a sa mi zda ze sa zvacsuje ich odpor (je nanich vacssi ubytok napatia) a tym padom ide menej voltikov na svetielka. Urobili sme jednoduchy test a to tak ze sme dali nove odpory a svieti to krasne...moze mi priamo aj slnko do palubovky svietit a vidim ze kontrolky svietia.

Mne to pomohlo....vsak nieje nic jednoduchsieho ako zmerat napatia na koknektoroch kde mas pripojene tie ziarovocky.

19.4.10, 12:15

Příspěvek 
erik_1 píše:
Hlupost...kontrolky nepohasinaju az tak ze ich nevidiet...Presne tento isty problem som mal aj aj. Zo zadnej strany budikov je plosny spoj. No a tieto stredove kontrolky su napajane cez odpory.Tieto casom starnu a sa mi zda ze sa zvacsuje ich odpor (je nanich vacssi ubytok napatia) a tym padom ide menej voltikov na svetielka. Urobili sme jednoduchy test a to tak ze sme dali nove odpory a svieti to krasne...moze mi priamo aj slnko do palubovky svietit a vidim ze kontrolky svietia.

Mne to pomohlo....vsak nieje nic jednoduchsieho ako zmerat napatia na koknektoroch kde mas pripojene tie ziarovocky.

Takže až tak velká hloupost to není s těma odporama ??? Prostě jsou tam.
A pokud zvolí rozumnou hodnotu tak jistě budou i více svítit a ty bys mohl tu hodnotu napsat když jsi je měnil.

19.4.10, 12:53

Příspěvek 
NEe...hlupost nieje s odpormi ale s tym pohasinamim svetielok ked zapnes svetla...to tak nesmie pohasinat...Jednoznacne ceknut odpory a hotovo...popripade premostit kuskom drotu :)

19.4.10, 13:52

Příspěvek 
erik_1 píše:
NEe...hlupost nieje s odpormi ale s tym pohasinamim svetielok ked zapnes svetla...to tak nesmie pohasinat...Jednoznacne ceknut odpory a hotovo...popripade premostit kuskom drotu :)

Cau..a vies mi poradit kde tie odpory hladat? Dost by pomohla asi fotka...a kde to zozeniem nove?

19.4.10, 20:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Musíš sundat přístrojovku a jít od žárovky po plošném spoji až po konektor ke drátům a ono ta cesta povede přes nějaký ten odpor, neboj.

20.4.10, 12:42

Příspěvek 
Tak to jsem nevěděl že mají feldy kontrolky přes odpory. Ty jde sehnat v každém elektru. Třeba GME, GES apod.

20.4.10, 15:31

Příspěvek 
venca5 píše:

Cau..a vies mi poradit kde tie odpory hladat? Dost by pomohla asi fotka...a kde to zozeniem nove?

Normalka to najdes intuitivne...pekne su tam tie odporky pod sebou pre kazdu kontrolku jeden :)

20.4.10, 17:05
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další