Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 17:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Vrže mi nové lanko spojky 
Autor Zpráva

Příspěvek Vrže mi nové lanko spojky
Staré začlo vrzat a když sem dal nové, po nějaké době začalo vrzat úplně stejně. Namazal sem ho, chvilku nevrzalo, ale už zase vrže. Dneska lanko venku, celé prolité olejem, i vazelinu sem nasral kam se dalo a teď už to vže pořád. Napadlo mě jestli sem to namazáním nepokakal. Lanko je obalené teflonem a ten se nemusí, někde sem dokonce slyšel že nesmí mazat. Jak tedy???

16.4.10, 13:07
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Vrže mi nové lanko spojky
HanzBileFacko píše:
Staré začlo vrzat a když sem dal nové, po nějaké době začalo vrzat úplně stejně. Namazal sem ho, chvilku nevrzalo, ale už zase vrže. Dneska lanko venku, celé prolité olejem, i vazelinu sem nasral kam se dalo a teď už to vže pořád. Napadlo mě jestli sem to namazáním nepokakal. Lanko je obalené teflonem a ten se nemusí, někde sem dokonce slyšel že nesmí mazat. Jak tedy???

no jestli prošlapuješ spojku jak zabetonovaný kanál tak budeš vrzat až si jednoho dne nevrzneš :oops: miloš

16.4.10, 13:19

je pravda že Favo/Felda spojkové lanka sa nemažú, a neviem si predtsatviť ako si ho vytiahol, však na oboch stranách sú zalisované koncovky...

nevrže ti iba čap ktorý drží pedále spojky a brzdy :?:

16.4.10, 13:41

Příspěvek 
Lanko sem promazal tak že jsem ho pověsil a kapal olej do bovdenu až z druhé strany začal vytékat. Pedál nejde nijak těžko, ale manželce na její Feldě jde lehčejc. Už sem to měl podruhé venku, takže s jistotou vím že nevrže ani pedál, ani páka ( nevím jak se tomu odborně říká) spojky na převodovce. Vrže to v místě vstupu lanka do karoserie. Vše zkontrolované vše v pořádku. Nejde mi do hlavy že nové lanko vrže stejně jako staré. Staré sem cvaknul a prohlédl. Bylo v pořádku :?

16.4.10, 14:23
Mistr mechanik

Příspěvek 
HanzBileFacko píše:
Lanko sem promazal tak že jsem ho pověsil a kapal olej do bovdenu až z druhé strany začal vytékat. Pedál nejde nijak těžko, ale manželce na její Feldě jde lehčejc. Už sem to měl podruhé venku, takže s jistotou vím že nevrže ani pedál, ani páka ( nevím jak se tomu odborně říká) spojky na převodovce. Vrže to v místě vstupu lanka do karoserie. Vše zkontrolované vše v pořádku. Nejde mi do hlavy že nové lanko vrže stejně jako staré. Staré sem cvaknul a prohlédl. Bylo v pořádku :?

zkus si koupit jiné auto co nevže

stará mi taky vrzala vyměnil jsem ji a mám klid :D miloš

18.4.10, 19:16

Příspěvek 
Taky řešení :D

19.4.10, 09:00

Příspěvek 
Že se teflon nemá přimazávat je asi pravda. Už mě to vrzání sra.. , lanko sem vymontoval a dokonale ho odmastil (stříkačkou sem ho několikrát prolil odmašťovadlem). A??? NEVRŽE 8)

22.6.10, 06:51

Příspěvek 
Taky jsem rešil takový problém..staré mi začlo vrzat tak jsem koupil nové a to vrzalo hned od začátku..promazal jsem to olejem a po chvilce to zase začlo znovu..nakonec jsem použil vazelinu na ložiska promazal lanko a dokonce i na všechny mista kde bovden doseda a jelikož už jsem zkoušel všechno možné tak jsem uřízl i takový ten vodící plast co je u té páky aby to tam jakože vedlo to lanko..a je po problému :)

12.11.10, 17:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
kdo maže ten jede, nebo která maže jede jinak je to o dření :D miloš

12.11.10, 20:13

Me spojka zacala v zime vrzat tez, ale diagnostikoval jsem, ze to bylo plechem pod RJ, ke kteremu bylo lanko prichyceno, takze jsem to neresil... casem to prestalo...

zdravi
ire

10.12.10, 09:49

Presne toto isté som riešil a riešim dookola.. staré vŕzgalo, namazal som, zase začalo.. Vymenil som, zase začalo.. premazal už asi päťkrát a stále vŕzga :x :x :x

Je pravda že som kúpil najlacnejšie lano made in china, možno by to napravil originál. Ak niekto príde na to ako to vyriešiť, budem mu povďačný.

16.12.10, 18:39

jedine originál, ten bowden je vystlaný nejakým teflobordelom a samotné lanko potiahnuté nejakým plastom, pokiaľ sa mechanicky nepoškodí tak vydrží na veky... inak častejšie vŕzga, alebo sa pridiera čap v ktorom je uchytený pedál...

17.12.10, 09:08

S tým čapom ma to napadlo, skúsim to premazať.

17.12.10, 09:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]