|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Rychle narůstající teplota motoru u Felicie 1.3Mpi
Autor |
Zpráva |
Lukasula
|
Rychle narůstající teplota motoru u Felicie 1.3Mpi
Ahojky všem
Mám takovej problém s teplotou motoru Felicie 1.3MPi. Když jedu,tak se mi teplota drží na cca. devadesáti stupních a nezáleží jestli jedu rychle nebo pomalu.Ale jak se zastavím, třeba na křižovatce, tak zhruba do minuty teplota vystřelí do červeného a zapne se ventilátor chladiče.
Jak to pak rozjedu na cca 50 km/h, tak asi po ujetí jednoho kilometru se teplota dostane zpět na devadesát stupňů.
Ani v létě, jak byly teploty kolem 35 stupňů ta teplota tak rychle nevystřelila nahoru a to je teď venku asi 15 stupňů.
Tak se chci pozeptat, čím by to tak mohlo být.
Předem děkuji za odpovědi
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
3.5.10, 21:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Rychle narůstající teplota motoru u Felicie 1.3Mpi
Lukasula píše: Ahojky všem Mám takovej problém s teplotou motoru Felicie 1.3MPi. Když jedu,tak se mi teplota drží na cca. devadesáti stupních a nezáleží jestli jedu rychle nebo pomalu.Ale jak se zastavím, třeba na křižovatce, tak zhruba do minuty teplota vystřelí do červeného a zapne se ventilátor chladiče. Jak to pak rozjedu na cca 50 km/h, tak asi po ujetí jednoho kilometru se teplota dostane zpět na devadesát stupňů. Ani v létě, jak byly teploty kolem 35 stupňů ta teplota tak rychle nevystřelila nahoru a to je teď venku asi 15 stupňů. Tak se chci pozeptat, čím by to tak mohlo být. Předem děkuji za odpovědi
a vadí ti to? nejede ti auto?
|
4.5.10, 07:28 |
|
|
michalkatka
|
ak už vyjde do červeného tak asi je zlé čidlo na chladiči, otázne je či ti budík ukazuje presne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.5.10, 19:39 |
|
|
Lukasula
|
michalkatka píše: ak už vyjde do červeného tak asi je zlé čidlo na chladiči, otázne je či ti budík ukazuje presne...
No, toť otázka. Čidlo teploty není zas tak staré, tak by mělo být ok. A u budíku nevím, a ani netuším jak ho vyzkoušet.
|
5.5.10, 21:04 |
|
|
Ondras83
|
přidřenej termostat
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
5.5.10, 21:05 |
|
|
Lukasula
|
a vadí ti to? nejede ti auto?[/quote]
Kdyby mi to nevadilo, tak Vás s tím neotravuju
Auto jede, zatím
|
5.5.10, 21:06 |
|
|
Ondras83
|
ten termostat
|
5.5.10, 21:07 |
|
|
Lukasula
|
Ondras83 píše: přidřenej termostat
no jo,ale to by zas ta teplota naspadla tak rychle dolů po rozjetí. No nevim,mě ty termostaty odcházej jeden za druhým, najezdím za rok něco kolem 15000kilometrů a za tu dobu mi jeden vždycky odejde.Prozatím všechny skončily tak že začaly otvírat moc brzy asi kolem 60stupňů.Prozatím jsem kupoval origo za 450kč až teď jsem koupil viku, tak je možný, že se pokakal a neotevře úplně.
Zkusím ho uvařit a uvidíme.
|
5.5.10, 21:17 |
|
|
Ondras83
|
já měnil termostaty, měnil, nakonec sem ho tam nechal a udělal těsnění pod hlavou a zatim to je už OK
|
5.5.10, 22:33 |
|
|
Hiro
|
Ondras83:Fakt? pardon že se takhle ptám, ale že by to mělo na sebe takový vliv?
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
6.5.10, 10:26 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jo, podfukující těsnění umí s chlazením udělat divy...
|
6.5.10, 20:57 |
|
|
ppromi
|
A nemáš třeba zarezlé kanálky ? Já je měl taky ucpané a někdy to dělalo to samé ...
|
8.5.10, 10:51 |
|
|
varok
|
Já bych zkusil vyměnit termostat, teplotní čidlo a termospínač na chladiči pro zapínání ventilátoru. Pokud to nepomůže, tak zjistit, jestli dobře ukazuje budík. Nebo není něco s vodní pumpou? Tatík měl kdysy na fáčku nějakou posranou pumpu, že se mu protáčela ta vrtulka na hřídeli, nebo něco takového. Při volnoběhu to nestačilo chladit. Když dal novou pumpu, tak to přestalo dělat. Poslední možnost to těsnění pod hlavou, ale taky nejdražší, pokud si to neuděláš sám.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.5.10, 11:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|