Škoda 120, z r 1986, studený start
Autor |
Zpráva |
honza-600
|
Škoda 120, z r 1986, studený start
Ahoj, potřeboval bych poradit, mam tento vůz, motor je perfektní, dobře seřízený, ale jakmile vůz den nebo dva stojí, tak nenastartuje se sytičem napoprvé. Někdy je nutno napumpovat ručně benzín. Dá se s tím něco dělat, aby tam nějaký benzín zůstával a chytalo to napoprvé? Nebo je to prostě bolest 120? Prosím o radu, moc díky!
|
13.5.10, 21:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dallen
|
U škodovky se prostě pumpuje. Ale u mojí škodovky jsem každý den pumpovat nemusel.
|
13.5.10, 21:03 |
|
|
p.s.
|
ja bych kouk jestli neni zpuchřelá benzinová hadička mezi nádrží a AC pumpou a pokud je tam ještě ta zelená opletená tak ji vyměnil
taky by mohl propouštět jeden s těch ventilků co sou ve výku pumpy akorát si nepamatuju zda se mění jen ty ventilky či celé výko
|
13.5.10, 21:12 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
výko ti nevymeni nikdo, ale víko se u tech novejsi menit cele, protoze ty ventilky jsou jeho soucasti..u strach uzovkovych pump je to vymenitelne po ventilkach... cele horni viko AC pumpy stoji cca 250 korun, k tomu za 70kc membrana a mas klidek
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
13.5.10, 21:44 |
|
|
Šemik
|
Mechanickou pumpu zahodit a nahradit elektrickou.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
13.5.10, 21:57 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
hm a jestli ma litinovou hlavu tak ta za to asi taky muze, ne
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
13.5.10, 21:58 |
|
|
paži
|
Šemik píše: Mechanickou pumpu zahodit a nahradit elektrickou.
mechanická je ok
|
13.5.10, 22:01 |
|
|
Šemik
|
Mechanická je přinejlepším dostatečná pro provoz. Ale elektrická je, nebojím se napsat, výborná. Auto si může stát tejden, přijde se a na otočení startéru chytne a jede. No problem.
Litinu bych vyndal automaticky, stejnak tak kyvku se 4q
|
13.5.10, 22:09 |
|
|
Capricorn
|
Šemik: Hmm... Mám pumpu Jikov SH (bez páčky) a startér Felda a i po 3 týdnech stání startuju na ťuknutí.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
13.5.10, 22:14 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Šemik píše: Litinu bych vyndal automaticky, stejnak tak kyvku se 4q
Tak tohle je kombinace pouze pro lidi co se radi sebeposkozuji, alespon psychicky.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
13.5.10, 22:15 |
|
|
paži
|
Šemik píše: Mechanická je přinejlepším dostatečná pro provoz. Ale elektrická je, nebojím se napsat, výborná. Auto si může stát tejden, přijde se a na otočení startéru chytne a jede. No problem. Litinu bych vyndal automaticky, stejnak tak kyvku se 4q
Já nevím, já pumpoval naposled po zimě a auto stojí i několik dní, všechno vpohodě.
|
13.5.10, 22:16 |
|
|
Šemik
|
Capricorn píše: Šemik: Hmm... Mám pumpu Jikov SH (bez páčky) a startér Felda a i po 3 týdnech stání startuju na ťuknutí.
Tu jsem míval na 136, po 4 dnech stání to chtělo tak 2-3 pokusy. Ale zase to bylo se SEDRem, ten se vypařuje výrazně víc než LEKR. Pumpovala ale jinak fakt pěkně, když se odpojila hadička, to byl gejzír
|
13.5.10, 22:16 |
|
|
Capricorn
|
Šemik: To jo na takový mechanický plivátko dává fakt pěkně... Je tam hold znát že už na tom zamakali. Ale je asi fakt že na elektriku to i tak nemá. Ale já si nestěžuju... se starty nemám nejmenší problém... říkám teď v zimě to stálo tři týdny v garáži. Přišel jsem, připojil baterku a nakopnul a šup hned napoprvé už si vrněl.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
13.5.10, 22:24 |
|
|
Petr105
|
Matthes píše: Šemik píše: Litinu bych vyndal automaticky, stejnak tak kyvku se 4q Tak tohle je kombinace pouze pro lidi co se radi sebeposkozuji, alespon psychicky.
Nebo pro tvrdý chlapy, co se to nebojí rozjet...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
14.5.10, 08:18 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Petr105 píše: Nebo pro tvrdý chlapy, co se to nebojí rozjet...
bych zabijel za protilitinovy nazory..ja vam vsem ukazu..
|
14.5.10, 16:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|