Škoda 120, z r 1986, studený start
Autor |
Zpráva |
Petr105
|
Kachnis píše: bych zabijel za protilitinovy nazory..ja vam vsem ukazu..
Já bych litinu také nevyměnil za nic ne světě
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
14.5.10, 17:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
A co z tý litiny máte? Menší objem, nižší životnost, na 4q velký rámus mimo město a s kyvkou jen obavy kde se poloosa urve.
S hliníkem je větší objem, vyšší životnost, s 5q mimo město pěkně ticho a vědomí, že kolo se neulomí.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.5.10, 20:18 |
|
|
darklord
|
aje, tu uz niekto zabudol preco mame skodovky, ze?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
14.5.10, 20:23 |
|
|
big.jedla
|
no já měl litinu, 5Q takže na pětku celkem ticho, a poloosy byly udělané tak, že jsem věřil že mě kolo nepředjede když to nebudu čekat a motor po GO taky šlapal kráááááásně... teď mám feldu a tam je oproti 125L ticho pořád a kola drží vždy
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
14.5.10, 21:18 |
|
|
ppavel
|
Kachnis: souhlasim, jen správnej škodovkář jezdí s klasickym motorem s litinou )
_________________ Kdybych to byl bejval věděl......
|
14.5.10, 22:32 |
|
|
Petr105
|
Šemik píše: A co z tý litiny máte? Menší objem, nižší životnost, na 4q velký rámus mimo město a s kyvkou jen obavy kde se poloosa urve. S hliníkem je větší objem, vyšší životnost, s 5q mimo město pěkně ticho a vědomí, že kolo se neulomí.
To všechno je pravda, ale tady vůbec nejde o hmotné výhody, je to o té duši s nezaměnitelným nádechem starých dobrých časů, co to auto má
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
15.5.10, 09:53 |
|
|
ferrari
|
Hej, a tá krása, ke´d kukneš na prírodnú = zhrdzavenú hlavu
Ale peace, liatina, prečo nie? Ja by som povedal, že okrem dávky nostalgie je to dávka legality...STK bez problémov, EK bez problémov, pri eventuálnej búračke bez problémov...
A kyvka vs. vlečka? Ja sa obávam skôr, že ma na tatkovej Hybridke (vlečka) predbehne koleso...PZ náboj stále vrzgoce, neustále sa povoľuje spoj na tisíchrane...ale tá úžasná tichosť s vlečkou, to je super...aj by som povedal, že kyvka je spoľahlivejšia, akurát treba mať dobré bubny a správne pritiahnuté...ale hučí, no...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.5.10, 16:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|