Autor |
Zpráva |
pepakvatropolis
|
michalkatka píše: na LPG sa "bohatosť" nastavuje priškrtením, v karbe je všeko naplnené smesou LPG a vzduchu a na karbe pri LPG sa nič nemá nastavovať, daj to nastaviť na benzín, na LPG sa nastavujú iba dve veci - voľnobeh na splyňovači a škrtičom sa nastavuje vlastne zmes.... splyňovač vytvára plynný LPG o atmosferickom tlaku, takže podtlakom si cez mixer ťahá sám plynný LPG a zmiešava ho so vzduchom, a to v akom pomere (LPG/vzuch) si to natiahne sa nastavuje škrtiacim ventilom. pri chode na LPG je karbec prekážkou.... stačila by iba klapka s dorazom na voľnobeh...
prosím tě můžeš mi ještě říct na kterou stranu mám tím šroubem točit ??? a jak moc ??? jinak mám karb. nastavený min. týden , spotřeba na benzín 7-7,5 l ..... jen ten plyn je na 11-12 .....
|
19.3.07, 17:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dawid130
|
Jel jsem domů a šroub jsem otočil dotahnul co to šlo a nic nebylo poznat jelo to dobře....A zdá se mi že to už kleslo ta spotřeba najeto na 10 litrů už mám 70km a ještě 20 ujedu možná i třicet.
|
19.3.07, 18:34 |
|
|
michalkatka
|
pepakvatropolis píše: prosím tě můžeš mi ještě říct na kterou stranu mám tím šroubem točit ??? a jak moc ??? jinak mám karb. nastavený min. týden , spotřeba na benzín 7-7,5 l ..... jen ten plyn je na 11-12 .....
každý motor je iný, ja mám ten škrtič nastavený 2,5 odáčky od úplného zaskrutkovania...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
19.3.07, 19:03 |
|
|
Martin
|
My to nastavujeme zhruba na tři otáčky.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.3.07, 19:27 |
|
|
Dawid130
|
Já to mám okolo 2 otáček......víc to nešlo pak už to nejelo....
|
19.3.07, 20:02 |
|
|
pepakvatropolis
|
michalkatka píše: pepakvatropolis píše: prosím tě můžeš mi ještě říct na kterou stranu mám tím šroubem točit ??? a jak moc ??? jinak mám karb. nastavený min. týden , spotřeba na benzín 7-7,5 l ..... jen ten plyn je na 11-12 ..... každý motor je iný, ja mám ten škrtič nastavený 2,5 odáčky od úplného zaskrutkovania...
slyšel jsem že se takovým škrcením motor přehřívá a takto chudá směs neprospívá ventilům .....je to pravda ??? chtěl bych nižší spotřebu ale ne za cenu zničení motoru .....
|
20.3.07, 13:09 |
|
|
patrik-hp
|
pepakvatropolis píše: michalkatka píše: pepakvatropolis píše: prosím tě můžeš mi ještě říct na kterou stranu mám tím šroubem točit ??? a jak moc ??? jinak mám karb. nastavený min. týden , spotřeba na benzín 7-7,5 l ..... jen ten plyn je na 11-12 ..... každý motor je iný, ja mám ten škrtič nastavený 2,5 odáčky od úplného zaskrutkovania... slyšel jsem že se takovým škrcením motor přehřívá a takto chudá směs neprospívá ventilům .....je to pravda ??? chtěl bych nižší spotřebu ale ne za cenu zničení motoru .....
Nejen ventilům,ale doslova všemu v motoru.. postupná devastace kroucením a netěsnostmi. Zapékání oleje a usady karbonu v motorovém i olejovém prostoru,svíčky se potí,ale čelo jim nikdo neutře,nádobka a hadice se kroutí,jako střeva při úplavici,až to víčko někdy nevydrží a propustí a praskne třeba i chladič,když není funkční termospínač.... tak zhruba takto nehledě na to,že přehřátý motor má blíže k detonačnímu hoření a tím další postupnou devastejšn...Jeď do LPg a ať se na to mrknou....A jestli je to v poho,tak přepni na benzín,ať si motor na chviličku od toho vařiče odpočine...Kdo to má dejchat...no né?
|
20.3.07, 19:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co vzduchový filtr pro dobrou spotřebu max 10000 km a ten škrták jednu otáčku 2.5 je max, a co pneu hustíš, a když vyřadíš brzdíš nebo hedeš zlehka miloš
|
20.3.07, 20:26 |
|
|
Dawid130
|
No když vyřadím jedu zlehka...pneu je v klidu.... dneska jsem mluvil s mechanikem ze škodovky co dělal 120 20 let, a říkal že předstih je potřeba seřídít.....
|
20.3.07, 20:46 |
|
|
Dr Meduza
|
mam otazku, mam volnobeh cca 600ot na LPG a cca 500ot na Benzin a oboje pri vyrazeni vetsinou chcipne
takze to mam asi trochu povolit volnobeh na karburatoru co ?
a ted ta hlavni otazka, kde to na tom karburatoru je ?
Favo 136 (rv 90)
|
21.3.07, 14:37 |
|
|
Martin
|
Volnoběh LPG se nastavuje na reduktoru u BRC, u ostatních nevím.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
21.3.07, 14:39 |
|
|
Dr Meduza
|
ale kdyz zvednu ten na benzin, tak to zvedne i ten na LPG ne ?
|
21.3.07, 14:45 |
|
|
michalkatka
|
Dr Meduza píše: ale kdyz zvednu ten na benzin, tak to zvedne i ten na LPG ne ?
na benzín to nastavíš zo zadu karbu smerom od kúrenia je skrutka ktorá robí doraz klapke 1. stupňa....
ak by si nevedel zatra ti to môžem nafotiť.
ak voľnobeh zdvihneš na benzín ovplyvní to aj plyn...
|
21.3.07, 20:31 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: Dr Meduza píše: ale kdyz zvednu ten na benzin, tak to zvedne i ten na LPG ne ? na benzín to nastavíš zo zadu karbu smerom od kúrenia je skrutka ktorá robí doraz klapke 1. stupňa.... ak by si nevedel zatra ti to môžem nafotiť. ak voľnobeh zdvihneš na benzín ovplyvní to aj plyn...
a musíš mít malý tenký šroubovák miška ti to nafotí kam to strčit miloš
|
21.3.07, 21:29 |
|
|
michalkatka
|
našiel som jednu fotku karbu, ale nie je to priamo vidieť, lebo je to z druhej strany....
|
21.3.07, 21:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|