|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Fe 136 MPi-spotřeba 12/100
Autor |
Zpráva |
Roman
|
Fe 136 MPi-spotřeba 12/100
Kluci co může bejt špatně, když naše felda combi žere 12/100. Je to 136 MPi r.v. 2000 najeto 95000. Podotýkám že tohle byla spotřeba v zimě, na zimákách a auto slouží pouze k dopravě do blízkého obchoďáku, takže co start, to stále studený motor a na jednu jízdu to najede tak maximálně 5-10km(pouze město). Ale i přes to je to strašně moc. Je s tím ježděno velice šetrně (proto mě děsí ta spotřeba). V létě auto neprošlo emisema-byla špatná lambda-dal jsem jinou (z Fa BMM) a druhej den to prošlo naprosto hladce-Auto bylo na diagnostice a jediná závada co tam je tak je špatnej ventil odvětrávání nádrže nebo co (ani sem netušil že tohle felda má)-netušíte proč to tolik žere? Nemůže to bejt tou lamdou z favorita? (i když cesta v létě do chorvatska byla s touhle favoriťáckou lambdou za 6,3/100). Dík Roman
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
20.3.07, 08:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: Fe 136 MPi-spotřeba 12/100
Roman píše: Kluci co může bejt špatně, když naše felda combi žere 12/100. Je to 136 MPi r.v. 2000 najeto 95000. Podotýkám že tohle byla spotřeba v zimě, na zimákách a auto slouží pouze k dopravě do blízkého obchoďáku, takže co start, to stále studený motor a na jednu jízdu to najede tak maximálně 5-10km(pouze město). Ale i přes to je to strašně moc. Je s tím ježděno velice šetrně (proto mě děsí ta spotřeba). V létě auto neprošlo emisema-byla špatná lambda-dal jsem jinou (z Fa BMM) a druhej den to prošlo naprosto hladce-Auto bylo na diagnostice a jediná závada co tam je tak je špatnej ventil odvětrávání nádrže nebo co (ani sem netušil že tohle felda má)-netušíte proč to tolik žere? Nemůže to bejt tou lamdou z favorita? (i když cesta v létě do chorvatska byla s touhle favoriťáckou lambdou za 6,3/100). Dík Roman
Na jakej jsi byl diagnostice? Chtělo by to na nějakou lepší, jestli jsi byl v škodovce na VAG tak to je o ničem, mě tady pořád zlobila 1,6 felda na kterej nebylo za jízdy nic poznat a ani když vrčela na místě jen prostě jezdila za 15/100 a to s tím jezdila důchodkyně, taky jsem s tím zajel na VAG a žádná chyba tak jsem jel k jednomu soukromníkoj ten to píchnul na klasický PC a prošel to všechno a zjistil že dva vstřiky nejdou tak jak maj, tak jsem je vyměnil a teď přes zimu jezdí za 7-8 po městě.
|
20.3.07, 09:38 |
|
|
Roman
|
jj byl jsem na VAGu klasickym - s tim vstrikem by neco bejt mohlo, protoze jednou byla jedna tryska ucpana, tak sem ji cistil a bylo vse ok - ale podle me stale funguje malinko spatne - kazdopadne dik za radu
|
20.3.07, 18:31 |
|
|
patrik-hp
|
Roman píše: jj byl jsem na VAGu klasickym - s tim vstrikem by neco bejt mohlo, protoze jednou byla jedna tryska ucpana, tak sem ji cistil a bylo vse ok - ale podle me stale funguje malinko spatne - kazdopadne dik za radu
.Pokud jezdíte takhle krátký vzdálenosti,tak ten motor se ani pořádně neprohřeje.Tak že docela musí žrát aby jel. kolem tý 9tky. Mrkni na sondu přes v.a.g, a na čidlo teploty.Abys ty cca 3 litry ušetřil A rovnou vyčisti klapku a proveď základní nastavení....
|
20.3.07, 18:46 |
|
|
Roman
|
patrik-hp píše: Roman píše: jj byl jsem na VAGu klasickym - s tim vstrikem by neco bejt mohlo, protoze jednou byla jedna tryska ucpana, tak sem ji cistil a bylo vse ok - ale podle me stale funguje malinko spatne - kazdopadne dik za radu .Pokud jezdíte takhle krátký vzdálenosti,tak ten motor se ani pořádně neprohřeje.Tak že docela musí žrát aby jel. kolem tý 9tky. Mrkni na sondu přes v.a.g, a na čidlo teploty.Abys ty cca 3 litry ušetřil A rovnou vyčisti klapku a proveď základnínastavení....
jj to je jasny ze se to ani neohreje Klapku jsem cistil, nastaveni probehlo, lambda bez chyby....
|
21.3.07, 13:11 |
|
|
Peter50kw
|
Ja som mal na takych trasach s felckou okolo 10. Ak ale mas kratsie trasy a je zima a bezi kurenie, je to mozne. Ja som zistil, ze ked na kratkych trasach jazdim s prilis lahkou nohou, auto sa pomlsie zohrieva a spotreba je paradoxne vyssia. Skus mu trocha sliapnut na krk a uvidis, ci to pomoze. Este mozes mat problem so snimacom teploty a potom to tam futruje privela paliva. Pozna sa to podla tazkeho chodu motora. Ked nabehne lambda, teplomer je ignorovany a motor ide dobre. Lambda z BMM by nemala vadit. Tiez skontroluj, ci ti neblokuju brzdy. To moze urobit pol litra navrch ani nic nezbadas. Podla tej spotreby do Chorvatska by som povedal, ze je vsetko v poriadku.
|
21.3.07, 13:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
romane zkus ty vstřiky odpojovat jeden po druhém jak svíčky, pokud ti to na volběh neubere tak ti uchcává pořád a teplotu motoru kdoví co ti to hlásí do řj a čilo máš žluté? miloš
|
21.3.07, 15:19 |
|
|
Roman
|
slovacek.milos píše: romane zkus ty vstřiky odpojovat jeden po druhém jak svíčky, pokud ti to na volběh neubere tak ti uchcává pořád a teplotu motoru kdoví co ti to hlásí do řj a čilo máš žluté? miloš
tohle s tema vstrikama jsem uz kdysi zkousel a tak sem poznal spatnej vstrik-byl pricpanej-tak sem ho promyl nakejma rozpoustedlama a dal na par hodin dop ultrazvuku a bylo to good-ale stejne mi prijde, ze je to nekdy malinko neklidny na volnobeh (s tim pricpanym vstrikem to slo jakoby na 3 valce) - jinak nevim co mame za cidlůo teploty-mrknu na to-driv hlasil VAH ze je spatny, ale stacilo to prostriknout kontaktolem a VAG uz nehlasi nic - jak rikam RJ hlasi jen chybu nakyho odvetravani-jinak nehlasi nic-klapku mam taky vycistenou. Kouknu na to cidlo-melo by bejt zluty rikas jo?
|
21.3.07, 20:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to čidlo žlutý kroužek a nemyslím přicpaný vstřik, ale že netěsní, že se ti může stát že odpojíš všechny čtyři vstřiky a motor bude pořád běžet miloš
|
21.3.07, 21:23 |
|
|
Roman
|
slovacek.milos píše: to čidlo žlutý kroužek a nemyslím přicpaný vstřik, ale že netěsní, že se ti může stát že odpojíš všechny čtyři vstřiky a motor bude pořád běžet miloš
ahaaa - jako ze ten vstrik uvtir netesni a proposti benzin i kdyz je odpojenej jo? Tak to me nenapadlo - jak to mam poznat - mam ho vyndat, napustit kapalinou a koukat jestli nekape?
|
22.3.07, 10:39 |
|
|
Martin
|
Tady ti to miloš psal:
slovacek.milos píše: romane zkus ty vstřiky odpojovat jeden po druhém jak svíčky, pokud ti to na volběh neubere tak ti uchcává pořád
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
22.3.07, 10:45 |
|
|
Roman
|
Martin píše: Tady ti to miloš psal: slovacek.milos píše: romane zkus ty vstřiky odpojovat jeden po druhém jak svíčky, pokud ti to na volběh neubere tak ti uchcává pořád
no jo ale timhle zpusobem, kdyby to chcalo, tak tam tece nerozprasenej benzin a to by na volnobehu zrejme ubralo taky-ale zkusim to
|
22.3.07, 12:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|