Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 19:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 "X" relé - využití i jinde, než v pojistkové skříň 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Jo, vypadá to blbě a taky mám bych musel najít jiné místo, kam to dát..

Jenže v tom relé by byl proud celou dobu, co by byl zavřený kufr, protože po otevření kufru by ním přestala jít elektrika a tím padem by vyluplo a zavřelo obvod pro světlo.., nebo to relé snad funguje jiným způsobem ? :lol:

1.6.10, 16:48
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek 
tak vymysly nejaky kontakt do zamku na dverich a nic neres :-d

1.6.10, 16:53

Příspěvek 
Jasně, nevypadá to bůhvíjak, ale už jsem si na to zvykl a funkční světýlko v kufru je super věc.

Nešel by jeden ten pružný kontakt potunit a místo nevyužitého místa (tuším, že na jedné straně jsou dvě volné pozice) tam namontovat tenhle vypínač? A doporučuju vypínač z ruční brzdy, má delší kolíček.

1.6.10, 17:01

Příspěvek 
Tak já tam mám taky funkční světýlko, spíše světla :D, ale na normální vypínač (normální 2W ? žárovky s každé strany pod tím plastem...), když to zapnu, tak mám i u palubovky kontrolní LEDku, že to svítí, ale i tak... :wink:

1.6.10, 17:30
Profil ICQ

Příspěvek 
ROFL.

1.6.10, 18:08

Příspěvek 
Nevím jestli by se ti dobře usínalo s vědomím že máš někde sepnuté relé které může shořet a od něj celé auto, no co shoří neshnije a koupíš pak nějaké s funkčním spínačem na zámku pátých dveří.
A kdyby jsi to nepochopil, jak už ti tady píšou předemnou tak zcela vážně nech to někomu opravit a budeš mít klid.

Hlavně nevymýšlej kraviny a něco si přečti o odlehčovacím obvodu který někdo nazval "X" proč v autě je a jak funguje.

Naposledy upravil petr petr dne 1.6.10, 20:13, celkově upraveno 1

1.6.10, 20:11

Příspěvek 
Dobrá, na takový věci jako oheň jsem nemyslel ... :oops:
A poradí mi někdo, jestli půjde to "X" relé připojit ke startéru, abych na to mohl napojit ty přístroje, které se při startování vypnou ?

1.6.10, 20:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Proč?

1.6.10, 20:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Půjde bez problému, akorát si nejsem jist jestli to zvládneš zrovna ty a to myslím bez urážky .

1.6.10, 20:18

Příspěvek 
Hele nebude lepší když tady napíšeš přímo co by jsi chtěl zapojit nebo přepojit než tady na každou věc zakládat nové téma jako třeba tohle ? Přerušovací relátko pro start Felicie a 15-ka"?" http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=22581[/url]

1.6.10, 22:32

Příspěvek 
petr petr píše:
Půjde bez problému, akorát si nejsem jist jestli to zvládneš zrovna ty a to myslím bez urážky .

Zvládnu :lol: , jen se ptám pro jistotu, abych nemusel cálovat vzniklou škodu, když si odvařím půlku elektriky v autě ... :oops:

2.6.10, 14:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Zdar, jen takovej dotaz.., jde někam do startéru zapojit ten konektor, aby do něj šel proud, jen když se startuje ? Jaksi na to nemohu přijít..., do startéru mi jde přes 12V, ikdyž nestartuji ... :cry: . Asik to budu muset zapojit jinam co, aby to šel přes obvod proud jen, když startuji ... ?

4.6.10, 15:04
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
a co takhle na spinaci skrince konektor cislo 50?

4.6.10, 15:13

Příspěvek 
Jo, blbě jsem se díval do schématu, už jsem na to přišel..., jenže mě podle nákresu vede 50 pouze do startéru. Tu když od něj odpojím, hodím na měřák, tak mi to při startovací poloze klíčku vyplivne pouze 0.02V. Kde tedy bude chyba ? Mám to napojit přímo na zámek klíče ?

4.6.10, 15:48
Profil ICQ

Příspěvek 
A ještě taková doplňující otázka, když je na baterce pod 9V, nastartuji, ale stoupne to něco nad 9V i v otáčkách.., nemělo by to být po nastartování cca 13V ? :roll:

4.6.10, 15:51
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další