Autor |
Zpráva |
HanzBileFacko
|
Čidlo teploměru Felda 1.3 MPI
Známému přestal ukazovat teploměr. Neví jestli je to závada čidla, nebo budíku. Info z tep. čidla si bere i řídící jednotka, tzn. že kdyby bylo špatné čidlo, tak by se to projevilo na nastavení motoru, je to tak? Dá se to čidlo nějak proměřit??
_________________ Felda 1.6 dravec...
Naposledy upravil HanzBileFacko dne 17.6.10, 17:35, celkově upraveno 1
|
6.6.10, 20:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
odpor se dá změřit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
6.6.10, 20:28 |
|
|
HanzBileFacko
|
A rozsah hodnot u dobrého čidla?
|
6.6.10, 21:20 |
|
|
petr petr
|
čidlo má dvě sekce jednu pro motor druhou pro přístrojovku, to znamená že klidně může některý okruh být v pytli a neovlivní to druhý. Hodnoty odporu ti leda musí někdo změřit třeba při 90 stupních nikde jsem je neviděl.
Jinak si propoj kontakty na čidlu a jestli ti rafika vyletí na plno vyměň čidlo není drahé.
|
6.6.10, 22:23 |
|
|
werty
|
Hodnoty jsou běžně k dispozici v DP...
Nepíšeš jestli se jedná o 1,3 MPI nebo 1,6 MPI, ale usuzuji že jde o 1,3 MPI ...navíc je to tak jako tak jedno jelikož hodnoty jsou stejné.
_________________ Favorit 136X
|
7.6.10, 05:02 |
|
|
HanzBileFacko
|
Propojit kontakty sem si netroufnul, měl sem obavy že bych mohl poškodit řídící jednotku.
Dík chlapi za informace, teď už tu závadu najdu H
|
7.6.10, 06:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
HanzBileFacko píše: Propojit kontakty sem si netroufnul, měl sem obavy že bych mohl poškodit řídící jednotku.
Dík chlapi za informace, teď už tu závadu najdu H
řj neohrozíš miloš
|
7.6.10, 07:04 |
|
|
petr petr
|
werty píše: Hodnoty jsou běžně k dispozici v DP... Nepíšeš jestli se jedná o 1,3 MPI nebo 1,6 MPI, ale usuzuji že jde o 1,3 MPI ...navíc je to tak jako tak jedno jelikož hodnoty jsou stejné.
Jen jestli ty odnoty sed i pro ukazatel teploty nebo jen pro řj motoru, tohle jsem nikde nevyčetl
|
7.6.10, 09:33 |
|
|
werty
|
petr petr: Pravda Petře, tady je potřeba poznamenat, že hodnoty odporu se pro čidlo ukazatele teploty chladící kapaliny G2 a čidlo teploty pro ř.j. G62 liší... Čili kompletní hodnoty pro čidla viz. tabulka http://www.jpeg.cz/images/720__idla_teploty_1.jpg (tabulka je převzatá - není to má práce). Mimochodem podle mých měření by hodnoty pro čidlo G2 měly platit i pro Fav. BMM a karburátorové modely Fav. od 1.93 (černá palubovka) které taky nikde nejsou k nalezení.
_________________ Favorit 136X
|
7.6.10, 09:53 |
|
|
petr petr
|
Tak za tohle máš pochvalu jednou jsem to moc potřeboval a nikde jsem to nemohl sehnat všude byly jen hodnoty pro řj motoru.
Ještě jednou díky určitě se bude hodit.
|
7.6.10, 10:08 |
|
|
HanzBileFacko
|
Jen pro upřesnění, tyto hodnoty mám měřit na čidle teploty při odpojeném konektoru?
Asi blbá otázka, ale chci v tom mít jasno H
|
7.6.10, 13:36 |
|
|
petr petr
|
Na odpojeným.
Mezi kontaktem 1 a 3 je čidlo pro motor
2 a 4 je čidlo pro budík
|
8.6.10, 14:06 |
|
|
HanzBileFacko
|
Tak budík je v pořádku, KO je čidlo...
Dík chlapi
|
10.6.10, 06:58 |
|
|
HanzBileFacko
|
Chlapi koupil sem nové čidlo (Vika), ale má úplně jiný tvar. Myslím ta část která měří. Konektor je stejný. Ale vypadá to že to tam sedne a možná to bude i těsnit. Máte s tím někdo zkušenosti? H
|
17.6.10, 17:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|