gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
Jasně, není to pro každého... ale já taky nejezdím jako šnek. Vždy jedu maximální povolenou +10km/h. Spíš jde o to vyřazovat před semaforem, když vím, že tam stejně bude červená atd...třeba ve městě nemá vůbec žádný význam se někam honit. Teď navíc jezdím v zeleném pásmu otáčkoměru a asi to bude mít opravdu něco do sebe.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.6.10, 10:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jo v zeleným pásmu a s lehkou nohou (100-110 a minimum plynu) jezdim taky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
8.6.10, 11:45 |
|
|
gokralik
|
Tak potom máš asi moc bohatou směs...jaké barvy máš výfuk?
U LPG závisí na mnoha věcech... sám s tím zápasím asi čtyři roky abych se dostal na takovou spotřebu.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.6.10, 12:02 |
|
|
Jarda S.
|
gokralik píše: Tak potom máš asi moc bohatou směs...jaké barvy máš výfuk?
U LPG závisí na mnoha věcech... sám s tím zápasím asi čtyři roky abych se dostal na takovou spotřebu.
nevim na něj nekoukám asi budu muset koumat a seškrtit to
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
8.6.10, 13:22 |
|
|
gokralik
|
Tak se podívej. Pokud je koncovka černá jak uhel, je směs moc bohatá, pokud je šedočerná, je to zhruba OK a pokud je až cihlově červená, je směs moc chudá.
A nebo si ty barvičky pletu se svíčkama, ale mám takový pocit, že i u výfuku to takhle funguje. Minimálně s bohatou a správnou směsí si jsem jist.
|
8.6.10, 14:47 |
|
|
Jarda S.
|
na směsy to nedoženu tu mam regulovanou podle lambdy která je v pohodě
|
8.6.10, 17:51 |
|
|
gokralik
|
No vidíš, to mě vůbec nenapadlo, páč děda má na Feldě taky jen neřízený podtlakový systém a ten by mohl vyprávět.
|
8.6.10, 18:18 |
|
|
Jarda S.
|
zas tan neseřiditelný to nejni nějaký štelování na reduktoru je a mam i klasickej škrťák
|
8.6.10, 18:20 |
|
|
gokralik
|
Tak škrť.
|
8.6.10, 18:22 |
|
|
gokralik
|
Co se může stát, když nastavím větší ventilové vůle než předepsané? Včera jsem je totiž seřizoval, motor měl cca 32°C, tak jsem tam dal měrku 0,25mm a ještě o trošičku vždycky povolil. Zdá se mi totiž, že je motor na volnoběh nějak hlučnější a při startování zastudena jsem musel déle točit. Na druhou stranu auto přestalo cukat při ustálené rychlosti.
|
9.6.10, 16:33 |
|
|
gokralik
|
Vidím, že nikdo nic o ventilech neví.
Dneska znova dotankováno doplna, celkem 30,57 litrů a na tachometru byla hodnota 401,5 km což odpovídá spotřebě 7,6l / 100km. S tím jsem naprosto spokojen.
Navíc se dneska za mě přihnala nějaká otuzená felda. Vypadala jako rozšláplé ho**o, tak jsem ji nenechal předjet. Na rovince jsem ji nedal šanci, do kopce mě občas doháněla a do zatáček vždycky ztrácela...
|
15.6.10, 17:46 |
|
|
michalkatka
|
ventily myslím že v rozmedzí 15 až 25° je to v pohode, musíš nechať motor poriadne vychladnúť, ono je to masa železa čo sa dobre rozpáli a má to zotrvačnosť...
spotreba krásna
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.6.10, 12:48 |
|
|
gokralik
|
Dneska jsem se konečně odhodlal ke slícování předních dveří. Teď už jsou spáry mezi blatníkem jen lehce do V, ne jako předtím, kde byl nahoře centimetr a dole milimetr. Taky dveře už nejsou tak povadlé a dole neodstávají přes zadní. Taky jde zavírat jen lehkým přitáhnutím, žádné třískání už nemusím praktikovat... paráda... Sice jsem musel zase shodit světla, masku, nárazník a blatníky, ale aspoň jsem pořádně dotmelil díry, kudma stříkala voda u předních světel. Kupodivu samo lícování bylo hned, až jsem sám čuměl. Jen jsem vždy povolil oba panty, dveře trochu posunul, pak přiložil blatník a čuměl, že to sedí přesně. Pak už jenom dohnat polohu protikusu zámku a dveře sedí super. Konečně je boční prolis jedna jednotná nelámaná čára.
|
17.6.10, 20:25 |
|
|
gokralik
|
Jo michale díky za radu... ještě zkusím zítra ty ventily projet ještě jednou, jestli mi při dotahování matky nějaký neutekl. Takže to budu dělat na studeném motoru (snad poprvé ) .
Ještě mě ukrutně sere na autě drnčící krycí plech katalyzátoru a pískající táhlo řazení, to zítra taky přetáhnu vazelínou.
|
17.6.10, 20:27 |
|
|
john simple
|
tak já to po oprave auta nemuzu slicovat ani zaboha a to uz nemluvim o bouchani dverma, hlavne u spolujezdce vpredu
kdyz to bylo jakz takz,tak do auta teklo.
ted me to ceka znova, budu muset menit dvere
|
17.6.10, 21:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|