|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
pepakvatropolis
|
Daleká cesta :)))
Příští týden plánuji dalekou cestu do maďarska , celkem cca 550km ..... co byste radili si vzít s sebou ??? (myslím náhradní díly) ??? Fávo udržovaný, najeto 82tkm, co zlobilo jsem vyměnil - nová spojka, brzdy, termostat, nová nemrz. kapalina , olej motorový i převodový, filtry, altík- regulátor, těnění -manžety řízení, těsnění karburátoru, nové čepy řízení a nevím co ještě ...Vodní pumpa zatím ok, těsnění pod hlavou taím ok ...
Zvládnu to s tím bez problému ???
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
23.3.07, 20:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Belial
|
v sekci ostatní je je rozepsaný co všechno je dobrý mít sebou na takovou cestu a proč, mrkni tam..
_________________ Favorit 136L r.v. 1989, 50KW
|
23.3.07, 21:09 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: Daleká cesta :)))
pepakvatropolis píše: Příští týden plánuji dalekou cestu do maďarska , celkem cca 550km ..... co byste radili si vzít s sebou ??? (myslím náhradní díly) ??? Fávo udržovaný, najeto 82tkm, co zlobilo jsem vyměnil - nová spojka, brzdy, termostat, nová nemrz. kapalina , olej motorový i převodový, filtry, altík- regulátor, těnění -manžety řízení, těsnění karburátoru, nové čepy řízení a nevím co ještě ...Vodní pumpa zatím ok, těsnění pod hlavou taím ok ... Zvládnu to s tím bez problému ???
bude to v pohode, ja by som sa nad tym velmi nevzrusoval az tak daleko to zase neni. ja bezne chodim 300km a no problem
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
23.3.07, 21:13 |
|
|
Kristensen
|
pepakvatropolis píše: Příští týden plánuji dalekou cestu do maďarska , celkem cca 550km ..... co byste radili si vzít s sebou ??? (myslím náhradní díly) ??? Fávo udržovaný, najeto 82tkm, co zlobilo jsem vyměnil - nová spojka, brzdy, termostat, nová nemrz. kapalina , olej motorový i převodový, filtry, altík- regulátor, těnění -manžety řízení, těsnění karburátoru, nové čepy řízení a nevím co ještě ...Vodní pumpa zatím ok, těsnění pod hlavou taím ok ... Zvládnu to s tím bez problému ???
Buď celej rozdělovač nebo aspoň víčko, palec a cívku do rozdělovače, zapalování a zapalovací cívku, kabely svíčky, plynový lanko, možná radši spojkový, kanistr s vodou a aspoň litr oleje, jinak asi nic jinýho k základním funkcím motoru. Jo možná asi obyč el. drát dlouhej cca 10cm a s konektorama na propojení kabelů na ventilátor, i když asi teplo nebude. Tu vodu kdyby náhodou šel termostat do kytek aby jsi ho mohl hodit do kopřiv a jet aspoň bez něj když už nic jinýho, Myslím si že to není tak hrozný bez toho kanistru to v podstatě vše naházíš do igelitky nebo do kastliku
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.3.07, 21:13 |
|
|
pepakvatropolis
|
deekay píše: pepakvatropolis píše: Příští týden plánuji dalekou cestu do maďarska , celkem cca 550km ..... co byste radili si vzít s sebou ??? (myslím náhradní díly) ??? Fávo udržovaný, najeto 82tkm, co zlobilo jsem vyměnil - nová spojka, brzdy, termostat, nová nemrz. kapalina , olej motorový i převodový, filtry, altík- regulátor, těnění -manžety řízení, těsnění karburátoru, nové čepy řízení a nevím co ještě ...Vodní pumpa zatím ok, těsnění pod hlavou taím ok ... Zvládnu to s tím bez problému ??? bude to v pohode, ja by som sa nad tym velmi nevzrusoval az tak daleko to zase neni. ja bezne chodim 300km a no problem
uvidíme, třeba se mi dostane lepšího auta ..... ale přesto kdyby, tak fávo jezdí dost dobře takže si myslím, že bude klid ...ještě jsem tam zapomněl připsat nový palec rozdělovače - taky důležitá věc
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
23.3.07, 22:35 |
|
|
patrik-hp
|
Uvidíš,že to bude fajn
|
23.3.07, 22:39 |
|
|
patrik-hp
|
patrik-hp píše: Uvidíš,že to bude fajn
Ale hřebík na cestě ten je sviňka
|
23.3.07, 22:40 |
|
|
Nepér
|
Simtě, odtoho je to škodovka, nic neřeš, ono to buď vydrží, nebo se to cestou provizorně opraví, 500 km neni zase tak moc. A v Maďarsku je celkem velkej škoda fan-club, tak si v nejhorším stopneš první shade, co potkáš a ta tě zachrání .
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
23.3.07, 22:40 |
|
|
pepakvatropolis
|
A v kolika nejvíc km s fávem jste kdo byli v zahraničí ??? Má cesta je celkem 550km - přes rakousko , kouskem maďarska, slovensko a zpět přes blavu do čr
|
23.3.07, 22:44 |
|
|
Kristensen
|
pepakvatropolis píše: A v kolika nejvíc km s fávem jste kdo byli v zahraničí ??? Má cesta je celkem 550km - přes rakousko , kouskem maďarska, slovensko a zpět přes blavu do čr
jo tak já v chorvatsku až dole, jedna cesta 950km
|
24.3.07, 09:35 |
|
|
pepakvatropolis
|
Kristensen píše: pepakvatropolis píše: A v kolika nejvíc km s fávem jste kdo byli v zahraničí ??? Má cesta je celkem 550km - přes rakousko , kouskem maďarska, slovensko a zpět přes blavu do čr jo tak já v chorvatsku až dole, jedna cesta 950km
jo ale kolik mělo při tvý cestě do hr auto najeto ??? 100tkm ??? 200tkm???
|
24.3.07, 14:03 |
|
|
Kristensen
|
pepakvatropolis píše: Kristensen píše: pepakvatropolis píše: A v kolika nejvíc km s fávem jste kdo byli v zahraničí ??? Má cesta je celkem 550km - přes rakousko , kouskem maďarska, slovensko a zpět přes blavu do čr jo tak já v chorvatsku až dole, jedna cesta 950km jo ale kolik mělo při tvý cestě do hr auto najeto ??? 100tkm ??? 200tkm???
to je bráchovo fávo na plyn r.v. 94 a mělo najeto 250 000 teď už má 320 000, někdy při 50 000 se sundavala hlava a tahaly se písty ven páč to mělo od výroby malý tlaky ve válcích a dělali to pístní kroužky. (byly zámkama nad sebou) Jinak od te doby se na to nesáhlo a zatím to jezdí akorát už to začíná trochu papat olej, 3L na 10 000
|
24.3.07, 23:03 |
|
|
pepakvatropolis
|
tak přináším výsledky z cesty - problém nebyl žádný, auto šlapalo jak švýcarské hodinky, ujeto 680km, jízda dálnice 110-130km/h , spotřeba za celou cestu 10,4 lpg/100km .....což se divím - sama poklesla z cca 12-12,5 a ani jsem do toho nedrbal ...(ale přál bych si ji ještě nižší), takže díky všem za názory a už pomaličku přemýšlím nad ještě větší cestou za 2 měsíce - chorvatsko - dubrovník ...... snad vydrží
|
15.4.07, 09:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|