Autor |
Zpráva |
KuBiSaK
|
Samovolne dotahovani sroubu volnobehu na karburatoru
Tak sem bojoval s nastavenim karburatoru az sem se nasral a nastavil na pocatecni vychozi hodnotu doporucenou v literature volnobeh byl razem ok a byl jsem spokojeny ujel jsem asi 10 km a zacalo to zase chcipat na krizovatkach a po ujeti dalsich 10 km s pomoci sytice sem otevrel kapotu vzal sroubovak ze to omrknu a tem sroub kterym se na sedru nastavuje volnobech(vzduch) ten vetsi utahnuty uplne na doraz no tak ted vubec nevim cim to akorat v cedrychovy pisou neco na ten zpusob ze tato oprava se ma sverit odbornemu servisu no ale pochybuju ze v dnesni odbornem servise mi nekdo zrepasuje karbec z rapidm ..... to je jedna vec a dalsi ktera asi souvisi s predstihem .... nepravidelni se ve vyfuku ozyva takove nezretelne dunive "brblani" a motor v tu chvili jako by napul zakopne ???? cim to ? ventily nebo predstih ? dik za kazdou radu
_________________ Skoda Rapid 136 rv.89
|
14.6.10, 13:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Tak na šroub přijde nová gumička a máš klid.
Pokud motor sem tam vynechá, může to být problém v zapalování, částečně nevhodný předstih, špatně seřízená směs, zasviněná svíčka...
Naposledy upravil fatal dne 14.6.10, 14:10, celkově upraveno 1
|
14.6.10, 14:09 |
|
|
Hiro
|
ten karbec, vím sice o tomhle pořád prd , ale co na něj sehnat nové gumičky?máš?
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
14.6.10, 14:10 |
|
|
KuBiSaK
|
Diky za rady gumicky sice nemam ale na netu sem je videl a kdyz ne z netu tak v karvine je mototechna kde maji skoro vsechno
no ono uz sem o tech gumićkach premyslel uz rok protoze na stk tomu umelcovy nesly nastavit hodnoty a rekl mi ze je motor na odpis a pri tom motor trhal favority aji bratrancoveho rapida tak sem se usmal a radsi sem na neho moc nereagoval .... ale pak mi nekdo poradil ze to je tema gumickama. Takze ted uz sem donucen se tim zabyvat (nejsem zrovna ekolog) no a stim srazem v nedeli me to mrzi protoze tam sebou nekdo chtel brat stroboskop a tim by se pro me dost vyresilo aspon bych potom mohl resit dal jestli nejsou podpalene ventily apod.... mimochodem v cedrychovy pisou ze pokud se toto deje s tim karbcem tak je to zpusobeno spatnou polohou klapek a oprava do servisu mit uchylkomer mozna bych se do toho pustil ale bez vercajku
Naposledy upravil KuBiSaK dne 14.6.10, 15:34, celkově upraveno 1
|
14.6.10, 15:22 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ano, gokralik chtěl brát stroboskop. Tak příště. A možná bude i měřič kompresních tlaků.
Co se týče nastavení polohy klapek, dělám to běžně bez úchylkoměru, a šlape to pěkně.
|
14.6.10, 15:27 |
|
|
Hiro
|
ty gumičky lze kupit bud v te karviné a nebo na šumbarku na masarykáči je taka obchod s díly škoda, tam se tež dá leco sehnat ještě
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
14.6.10, 15:35 |
|
|
KuBiSaK
|
Takze koupim gumicky a uvidim jestli se mi budou porad sami dotahovat sroubky ...... normalni prece je ze se povolujou???
|
14.6.10, 19:18 |
|
|
Hiro
|
no neměli by se moc hýbat..samo se to asi časem rozhodí to jo..ale já mám nové gumky a krásně to sedí a jako potočit to potočíš, ale že by se to samo jen tak
|
14.6.10, 19:42 |
|
|
ferrari
|
máš pravdu, mne sa povoľovali...som trochu motor povytáčal a skrutky som hľadal po motorovom priestore...doslova vypadli...to hlavne tá veľká na nastavovanie prídavného vzduchu....
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
14.6.10, 20:39 |
|
|
patrik-hp
|
Vy gumičky kdyžtak jsou to O-kroužky ...Tak že gumička vypadá jinak, a tím pádem je na něco jinýho.. propříště..
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
14.6.10, 21:00 |
|
|
KuBiSaK
|
|
15.6.10, 10:20 |
|
|
Hiro
|
jaj není to jedno těsnící gumka, o kroužek, funkci to má stejnou
|
15.6.10, 10:22 |
|
|
ferrari
|
JJ, tak, či tak sa natiahne na kolík a musí tesniť...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.6.10, 12:32 |
|
|
kimmi
|
Ja sa chcem spýtať ohľadom voľnobehuna 120LS.Má dosť malé voľnobežné otáčky až sa rozsvecuje kontrolka dobíjania a má tendenciu skapať.Sú tam dve skrutky,väčšia-skrutka prídavného vzduchu a pod ňou tá menšia-skrutka bohatosti zmesy,behu naprázdno.Chcem sa opýtať ktorou mám zvýšiť voľnobežné otáčky.Skúšal som to tou väčšou a povoľovaným sa otáčky zvýšili,no myslím si že by som to mal asi doštelovať tou spodnou,no nechám si poradiť od vás,´dakujem.
|
16.6.10, 19:19 |
|
|
kdoasi
|
Není třeba, stačí nastavit pouze ten větší šroub (pokud nemáš jiné problémy s motorem, např. dlouhodobě velkou spotřebu)
|
16.6.10, 21:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|