|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
praskanie, tukanie na prednej naprave
Autor |
Zpráva |
TripleX
|
praskanie, tukanie na prednej naprave
zdravim. mam problém s fackom. pri jazde a vytoceni kolies doľava a aj pri vrateni ich do rovnej polohy sa mi z nápravy ozyvaju take tukacie zvuky. vie mi niekto poradiť co to moze byt? ramena , klby alebo co to moze byt? ked som na mieste s nohou kyval s kolesom tak sa akoby trochu posuvalo (nie tocilo)
_________________ Skoda Favorit 135L
|
26.6.10, 19:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: praskanie, tukanie na prednej naprave
TripleX píše: zdravim. mam problém s fackom. pri jazde a vytoceni kolies doľava a aj pri vrateni ich do rovnej polohy sa mi z nápravy ozyvaju take tukacie zvuky. vie mi niekto poradiť co to moze byt? ramena , klby alebo co to moze byt? ked som na mieste s nohou kyval s kolesom tak sa akoby trochu posuvalo (nie tocilo)
treba striekačku s ihlou prepichnút prachhovky a namazat olejom gulové čapy v ramenoch miloš
|
27.6.10, 09:49 |
|
|
glider
|
toto aj mne robi hlavne pri vacsom rajde a este ked cez nerovnost prejde tak to zavrzga...
s tou striekackou dobry napad
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|
27.6.10, 16:06 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
slovacek.milos píše: treba striekačku s ihlou prepichnút prachhovky a namazat olejom gulové čapy v ramenoch miloš Tak totok mi nedalo - pekna slovencina az na tie ramena , bod pre milosa .
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
27.6.10, 21:52 |
|
|
jessy
|
Ak to pri točení na mieste pukne raz-2krát , sú to zapečené ložiská na tlmičoch (ako sú uchytené ku kasni).
Pokiaľ to puká stále pri ostrom zatáčaní (hl. rozjazde do zátač), tak sú to homokinetic. klby.
Vŕzganie zas majú pravdepod. na svedomí guľ. čapy - vtedy pomôže striekačka s ihlou, ako spomínal kolega (pokiaľ to nechceš rozoberať)
Naposledy upravil jessy dne 6.8.10, 02:32, celkově upraveno 1
|
2.8.10, 02:43 |
|
|
johny212
|
tukanie
chalani a ked to tuka pri zrychleni alebo pri pusteni plynu? ale aj ked prejdem po hrboloch? je to na prednej naprave na soferovej strane. jeden chlap mi z rozpravania povedal, ze to je na 99% silentblok. uz mi to robi asi tyzden a posledne dni mi to navyse zacina aj vrzgat . co to je? dakujem za radu
|
5.8.10, 12:27 |
|
|
jessy
|
Re: tukanie
Skontroloval by som guľ. čap.+ čap riadenia, no tiež tie silentbloky ( zvyklo to často odchádzať na favoritoch), a mrkol by som príp. aj na silenbloky uchytenia mot. (ak ide o tlmené klepanie), možno i tie lož. uchytenia tlmičov. Ťažko radiť bez toho aby som to počul ...
|
6.8.10, 02:24 |
|
|
marecekk333
|
Zdravim vas,chcem sa opytat ci mi vie niekto poradit.Mam Skodu fabiu 1.4 16V vzdy pri rozjazde a cuvani mi pukne v pravom kolese a teraz som si vsimol ze aj pri zatacani do lava mi to puka tiez zvuk je taky ako keby preskakoval klb,teraz mi menili silenbloky a mechanik nevie co to moze byt.mozte mi poradit.Dakujem Marek
|
8.5.13, 11:41 |
|
|
Lamač
|
Re:
jessy píše: Ak to pri točení na mieste pukne raz-2krát , sú to zapečené ložiská na tlmičoch (ako sú uchytené ku kasni). ) Tak takú blbosť som nečítal už dávno.To tie ložiská sa otáčajú takými otáčkami,že sa zapečú...?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
8.5.13, 13:55 |
|
|
CrazyMan
|
neřekl bych zapečené ale kaput
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
8.5.13, 15:41 |
|