Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 13:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Snímač klepání motoru - prosím o radu 
Autor Zpráva

Příspěvek 
ja nasel v podstate stejne priciny bud vedeni nebo sensor nebo jednotka ...ten sensor co jsi namontoval je dobry....nekdy novy neznamena dobry co to bylo za vyrobu nemas moznost zkusit jiny....a jeste otazky kdyz jej teda odpojis tak tam skace stejna zavada a nejede to..chapu spravne..pokud nechas zapojen je to stejne...

8.8.10, 18:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zkusil jsem dva,oba original Škoda.
Když byl zapojený na motoru,tak hlásil stejnou závadu jako odpojený zamotaný v kabeláži.
Včera jsem byl v Praze a na dálnici mi auto začalo při 90Km rychlosti celé vibrovat a ztratilo výkon.Napojil jsem na comp a pořád ta samá závada(snímač odpojený)
Při cestě zpátky zhruba to samé a snímač zapojený.
Jinak už bylo vymněněno čidlo teploty,snímač otáček,seřízeny ventily,vyčištěna škrtící klapka.

8.8.10, 19:18

Příspěvek 
U feliny 1,3MPi už není rozdělovač, je to pálené do svíček z těch malých cívek na lištách že? Není některá vadná? Nejsou špatné svíčky? Jezdíte pořád na stejný benzín, nenatankoval jste teď nějaký špatný? Kamarádovy z bývalé práce to jednou dělal špatný benzín. Asi měsíc se s tím trápil a nakonec kel na jinou benzínku a přestalo mu to dělat. Už tam nepracuji tak nevím, ale asi půl roku měl klid. Jojo, Tesco benzín.

8.8.10, 19:31

Příspěvek 
Napriek tomu by som asi najskor vyskusal pozicat si od niekoho dalsie cidlo, u ktoreho je istota, ze je ok. :wink: Ak to bude robit dalej, potom to uz vyzera len na vymenu RJ. :?

8.8.10, 19:34

Příspěvek 
Svíčky jsem dal nové jako první věc a tankuji už asi rok u OMV Carreru 95

8.8.10, 19:42

Příspěvek 
Hm, tak to nevím. Sice je to pálka, ale asi nezbyde než výměna ŘJ. Nejdříve bych ale obětoval pár korun navíc a zajel si do origo Škoda servisu. Možná budou vědět.

8.8.10, 19:46

Příspěvek 
No neviem, vymenu RJ klasickym sposobom by som neriesil... skorej zohnal feldu bez papierov/burack/anglicaka a tak... pripadne sa dohodnut s niekym co taku ma.Obrázek

8.8.10, 21:13

Příspěvek 
tim snimac odpojeny zamotany v kabelazi myslis presne co...ze jej odsroubujes z motoru a nechas pripojen v konektoru a nebo jej uplne odpojis z elektriky... nechavat jej zapojen a nedavat pritom na motor nema smysl

a jeste...to vubec nemusi byt zavada toho cidla klepani muze tam byt cokoliv jineho co ovlivni chod motoru a jednotka to rozpozna jako cidlo klepani ale podle cisla zavady je problem v pripojeni snimace nebo primo ve snimaci takze snimac odpojit nechat odpojen uplne z lelektriky...nechat konektor volne a projet....jaka se objevi zavada a kdy....zda hned po nastartovani nebo az po chvilce...a potom pripojit snimac vymazat a znovu projet a zase kdyz se objevi zavada a jaka pokud budou zavady stejne je problem v pripojeni snimace a nebo ve vlastnim snimaci....jednotka by nemela napsat stejnou zavadu pri pripojenem snimaci...a detonacich mimo toleranci...a nebo pri odpojenem snimaci...pri odpojenem snimaci je to jina situace a jednotka by s emela prispusobit jizde bez toho snimace...reaguje stahnutim predstihu a proto auto nejede.....vyzkousej a pak napis

8.8.10, 23:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Sice vagu moc nerozumím, ale jiri to napsal asi správně. Je blbost, aby jednotka hlásila chyby při zapojeném i odpojeném čidle klepání. Kdyby tam byl rozdělovač, je to špatně nastavený předstih. takhle ale nevím. Podle mne to bude úplně něco jiného.

9.8.10, 10:11

Příspěvek 
Skúsil si ho pritiahnuť silnejšie ako 20 Nm ? Mne to pomohlo ! Nie je chyba vo uvoľnených rozvodoch, alebo niektorý kovový diel je uvoľnený a snímač číta jeho klepanie o blok motora ? Každopádne musíš skontrolovať kabeláž až po piny na RJ + pozrel by som aj do RJ, či tam nieje nejaká viditeľná zrada. Inak už sa stalo, že chyba v konektore vypisovala túto závadu. Ide ku snímaču v konektore tieniaci drôt, je správne ukostrený ? Mohol by chytať zapaľovanie z VN !

9.8.10, 17:15

Příspěvek 
Felicia 1,3 MPI 50kW 1997, upálila se mi svorkovnice( koncovka na kabelu) u čidla klepání, já jsem sehnal novou, ale nemůžu sehnat barevné zapojení. Vím, že bílá má jít na 1, ale nic tam popsaného není. Můžete se mi někdo podívat pod kapotu jestli je napravo nebo nalevo.Neví to ani v servisu....
Díky

12.8.10, 17:47
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2