Škoda 120 LS - podřazování na 1. stupeň
Autor |
Zpráva |
john simple
|
no ja rozhodne ne, jen tu jednicku dam jedine pod 10km/h
|
12.8.10, 22:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Zařadit na škodovce jedničku bez meziplynu je takřka nemožné, ale s meziplynem není problém. Jestli máš otáčkoměr tak je to lepší, dá se to naučit že tam padne jak malina i v 50kmph Samozřejmě, tohle je víc než se užije v běžném provozu, ale naučit se jí tam dát kolem 20-30kmph není na škodu
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.8.10, 12:07 |
|
|
SPiRiT7777
|
Šemik: Jo jo díky tobě i všem ostatním za rady, já jsem v autoškole jezdil s Opelem Corsou a ta technologie, kterou je to auto dělaný nepotřebuje meziplyn, takže tam ta jednička padala sama bez rámusu i při 30km/h, ale menší problémy jsem s tím měl u tatovy stodvacky, ale už jsem to s meziplynem párkrát zkusil a fakt to funguje bez toho řinčení z převodovky
|
15.8.10, 15:27 |
|
|
CROWACK
|
člověče, to seš řidič? Ta "technologie" se jmenuje synchron, resp. synchronizovaná převodovka. Corsa má asi synchronizovanou i jedničku, škodovka prostě ne. Proto, pokud máš cit, buď použiješ meziplyn, nebo zastavíš, abys mohl zařadit. V situaci, kterou popisuješ, slušnej řidič co má cit s autem asi vůbec nebude řadit dvojku a nechá to jet od rozjetí pomalinku na jedničku...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.8.10, 19:33 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
CROWACK: Jaktoze skodovka nema synchronizovanou jednicku? Odkdy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.8.10, 19:48 |
|
|
john simple
|
CROWACK píše: člověče, to seš řidič? Ta "technologie" se jmenuje synchron, resp. synchronizovaná převodovka. Corsa má asi synchronizovanou i jedničku, škodovka prostě ne. Proto, pokud máš cit, buď použiješ meziplyn, nebo zastavíš, abys mohl zařadit. V situaci, kterou popisuješ, slušnej řidič co má cit s autem asi vůbec nebude řadit dvojku a nechá to jet od rozjetí pomalinku na jedničku...
Občas je třeba přeřadit i v kopci na jedničku a zláště je- li auto dost naloženo, je to problém, když ji tám dám jen když auto skoro stojí
|
15.8.10, 20:02 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Zrovna dneska jsem radil na 1 tak pri 25kmph, pekne to tam cvaklo v prevodovce jak kolecka zapadla do sebe, me se to libi...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.8.10, 20:43 |
|
|
SPiRiT7777
|
CROWACK píše: člověče, to seš řidič? Ta "technologie" se jmenuje synchron, resp. synchronizovaná převodovka. Corsa má asi synchronizovanou i jedničku, škodovka prostě ne. Proto, pokud máš cit, buď použiješ meziplyn, nebo zastavíš, abys mohl zařadit. V situaci, kterou popisuješ, slušnej řidič co má cit s autem asi vůbec nebude řadit dvojku a nechá to jet od rozjetí pomalinku na jedničku...
Promiň na chytrý kecy mám alergii,proto se nebudu obhajovat, zřejmě ses narodil s volantem v ruce a nohou na spojce.
|
16.8.10, 09:51 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já taky nevim proč podřazujete na jedničku nás v autoškole učili že jednička slouží pouze pro rozjezd
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.8.10, 10:25 |
|
|
Šemik
|
Sadra17 píše: nás v autoškole učili že jednička slouží pouze pro rozjezd
A když chceš jet driftem křižovatku, jak to se slabým motorem jinak dáš ?
Jednička je rychlost jako všechny zbylé, není třeba ji diskriminovat jen pro rozjezd.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.8.10, 18:26 |
|
|
glider
|
pekne si daj neutral-pusti spojku-plyn-spojka a sup 1ka je tam aj ked sa hybes
nas uz ucili ze bezne tam dat za jazdy jednotku...napr "vidis auto pred kruhacom stoji....spomal daj si jednotku a ides bez plynu a cakas kym sa uvolni kruhac...a ked sa uvolni slapnes na plyn a vystrelis"
tolko citacia iinstruktora...
ale tak dnesne auta co su fakt znesu tu jednotku bez reptania v 30ke pohode
a tiez sa mi zda ze 120ka nemala synchronizovanu 1 ku
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|
2.9.10, 22:07 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Synchrony na jedničce neměla poslední 1203.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
2.9.10, 22:34 |
|
|
Discovera
|
Dělal jsem tři převodovky a nevím o tom, že by jednička neměla synchron....5q má 5 synchronů. Tedy 1 a 2 má synchronní spojku a z každé strany je synchron a takto můžeme pokračovat dál až do 5ky s jedním synchronem samo....takže bych řekl, že má To že tam nejde sama ani při 30km/h je spíš dáno tím, že ten převodový poměr na tom ozubení prostě nezvládne synchronizovat ten jedničkový synchron při otáčkách v dané chvíly
|
3.9.10, 16:01 |
|
|
ferrari
|
Jasnéže aj jednotka má synchrón, aj keď sa správa tak, akoby nemala Mojej sestre sa podarilo zaradiť 1ku na Hybridke aj pri 40 km/h..a bez medziplynu...ale s medziplynom no problem - presne, ako píše šemík, čo ak chceš z rýchlosti cca 20km/h driftnúť zákrutu a či križovatku? Ja jednotku dávam s jemným medziplynom, aj keď auto stojí...a vtedy to robím tak, že jednotku šupnem tesne po tom, ako stlačím spojku a vždy sadne pekne...njn, synchróny 742ky na 1ke a 2 ke sú nie vždy celkom OK
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
12.9.10, 07:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|