|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Forman 93 ..občas nestartuje..
Autor |
Zpráva |
skalda
|
Forman 93 ..občas nestartuje..
Zdravím všechny,objevil se mně problém za startováním,občas prostě někam jedu,zastavím.příjdu za chvili..chci nastartovat..a nic,starter ani necukne,jinak všechna ostatní elektrika je funkční,kontrolky svítí,světla atd.,aku je nový. Dřív jsem třeba počkal,10-30 a pak to chytlo krásně jako vždy na poprve,bez nějakého zásahu...jenže teď mně to začalo dělat stále častěji...tak musím občas na tvrdo propojit drátem nebo něčím starter,chytne hned,tak ve staréru to asi taky nebude...dle mých skromných znalosti si s tím nevím rady (nejde tam občas proud určitě..ale proč?? spínačka,řídící jednotka,nějaké relé??)
Pokud prosím máte někdo podobnou zkušenost,poraďte.
Děkuji D.S.
|
29.8.10, 11:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Dobrý den, je potřeba napsat o jakou verzi formana jde. Favority a formany v roce 93 se vyráběly myslím už i se vstřikováním. Máte tedy karbec nebo vstřikování? Tipoval bych to na tu spínačku, pokud máte zjištěno, že nejde do něho proud. Jestli máte stříkačku, tak ŘJ s tím nemá nic společného. Nemáte v autě imobilizér, nebo centrál s alarmem? některé alarmy mívají něco jako imobilizér. Ten by mohl také blbnout.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.8.10, 15:05 |
|
|
Capricorn
|
No tak pokud po propojení svorek na cívce (elektromagnetickém spínači) startéru normálně točí a chytne tak bude vadná cívka startéru ne...
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
29.8.10, 15:20 |
|
|
skalda
|
varok píše: Dobrý den, je potřeba napsat o jakou verzi formana jde. Favority a formany v roce 93 se vyráběly myslím už i se vstřikováním. Máte tedy karbec nebo vstřikování? Tipoval bych to na tu spínačku, pokud máte zjištěno, že nejde do něho proud. Jestli máte stříkačku, tak ŘJ s tím nemá nic společného. Nemáte v autě imobilizér, nebo centrál s alarmem? některé alarmy mívají něco jako imobilizér. Ten by mohl také blbnout.
Zdravím,děkuji za rady,Forman je už ze vstřikováním,imobilizér mám taky...centrál,alarm ne.
tak nejspíš ta spínačka,..nejhorší jsou takové závady,když to dělá problém jen někdy..
|
2.9.10, 13:15 |
|
|
skalda
|
Capricorn píše: No tak pokud po propojení svorek na cívce (elektromagnetickém spínači) startéru normálně točí a chytne tak bude vadná cívka startéru ne...
Zdravím,starter už se mezi tím měnil..z jiného důvodu zas...a dělá to stále...tam bych to neviděl..
|
2.9.10, 13:17 |
|
|
gokralik
|
Vyndej budíky a podívej se zezadu na spínačku. Občas se stane, že fastonek výstupu pro startér drží jen na vlásku.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.9.10, 13:58 |
|
|
varok
|
Tak pokud je to už se vstřikováním, tak chyba může být i v tom imobilizéru, pokud to má. Vím, že některé fáčka na vývoz to měly, to by mohlo taky zlobit. Buď ta spínačka nebo imo. Pokud už je startér vyměněný a dělá to neplechu pořád, tím to nebude. Nevím, jestli jsem pochopil první dotaz dobře, ale bylo myšleno propojení startéru drátem s akumulátorem, nebo jen propojit ty dva šrouby na cívce startéru?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.9.10, 18:46 |
|
|
gokralik
|
Mám takový pocit, že imobilizér se projevuje trochu jinak. Auto nastartuje a záhy zdechne.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.9.10, 20:16 |
|
|
michalkatka
|
gokralik píše: Mám takový pocit, že imobilizér se projevuje trochu jinak. Auto nastartuje a záhy zdechne.
tak sa správa origo imobiližér Feld BMM a MPi, ale Fačko malo dorábanú škatuľu kde relátka odpájali napájanie a signál do ETZ...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
3.9.10, 08:25 |
|
|
varok
|
Aha, tak to co jsem viděl já, nebylo asi origo imo. Byl tím odpojovaný startér a když se nezaplo imo, tak se ani nepohnul. Bylo to fáčko z německa, ale ještě s karbecem. Rok myslím 92
|
4.9.10, 18:18 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Aha, tak to co jsem viděl já, nebylo asi origo imo. Byl tím odpojovaný startér a když se nezaplo imo, tak se ani nepohnul. Bylo to fáčko z německa, ale ještě s karbecem. Rok myslím 92
áno, okrem toho boli pod palubkou relé čo odpájali štartér a zapaľovanie, ale to sa dalo ošáliť tým že na indučku priviedli + priamo s baterky a auto roztlačili...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.9.10, 18:23 |
|
|
varok
|
Něco podobného dělal kdysy tatík. Měli jsme to v autě oba a pár známých. V jednom fáčku od známého jsem to viděl a vypadalo to jako origo. Krabička s popiskama, sice německy, ale jako z fabriky.
|
5.9.10, 14:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|