Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 15:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Fabia - termostat - prosím o radu: 
Autor Zpráva

Příspěvek Fabia - termostat - prosím o radu:
Zdravím Vás,

rád bych se zeptal na jednu věc. Před časem jsem koupil Fabii, po první majitelce, poměrně zachovalou a udělal jsem na ní téměř kompletní prohlídku. Co jsem též vyměnil byl termostat, protože ten starý byl prasklý. Takže se vyměnil komplet termostat i s novým čidlem(vše origo Škoda). Po výměně se ovšem vyskytla menší vada. Vždy když jsem chtěl nastartovat, tak to chytlo, ale hned to chcíplo....druhý start už byl v pohodě. Po několika těchto nepříjemnostech jsem navštívil servis, tam vyjmuli čidlo a řekli, že je v pořádku, nicméně jsme na zkoušku zkusili dát tam to staré. Najednou bylo po problému. Teď po měsíci se mi ovšem hůře zahřívá motor(k tomu, aby ručička ukazovala půlku na teplotě potřebuje auto jízdu cca 7-10 km což mi přijde dost dlouho). Takže je pravděpodobně chyba v čidle. To vyměním, ale mám obavy, aby mi to zase nezačalo zlobit s tím startováním. Někdo mi říkal, že je prý více druhů těch čidel, je to možné? popřípadě, jak poznám to správné?

A ještě jedna věc: U Fabie jsem vypozoroval, že ji při volnoběhu lehce kolísají otáčky. Není to extrémní, ale je znát, že se auto na místě trochu "klepe". Tohle je taky normální jev u Fábky? Nemyslím, že by tam byla chyba, protože má najeto pouze 55 tkm a ani diagnostika nevykazuje problém. Je to rok 2001 a nájezd je skutečný a prověřený.

Předem díky moc za informace

David

15.9.10, 14:16
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Máme tu samou motorizaci a to kolísání volnoběhu dělala už jako nová, takže klid :wink:

15.9.10, 17:09

Příspěvek 
Petr105 píše:
Máme tu samou motorizaci a to kolísání volnoběhu dělala už jako nová, takže klid :wink:

Díky za zprávu, to jsi mně uklidnil. No jo, ale co to čidlo? To bude zase nějaká kravinka.

D.

15.9.10, 17:58

Příspěvek 
no nikde sem teda tu motorizaci nenašel, ale jeslti to je 1,4MPI, dej tam jednoelektrodový svíčky, bude to lepší...to houpání je nemoc, ale nepomůže tomu jiná klapka, nepomůže tomu ani jiná zapalovací lišta, malinko ty svíčky, ale žádnej zázrak to taky není...nevim co s tim

15.9.10, 18:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
no nikde sem teda tu motorizaci nenašel, ale jeslti to je 1,4MPI, dej tam jednoelektrodový svíčky, bude to lepší...to houpání je nemoc, ale nepomůže tomu jiná klapka, nepomůže tomu ani jiná zapalovací lišta, malinko ty svíčky, ale žádnej zázrak to taky není...nevim co s tim

Omlouvám se Ondro, myslel jsem, že ta motorizace stačí v podpisu, je fakt, že mi to úplně vypadlo. Takže dodatečně: je to skutečně 1.4 MPi 50 kW. Jinak svíčky jsou tam také měněné. Kupoval jsem origo Champion co Škodovka doporučuje. Jinak už jsem klidnější, když čtu, že je to u Fabií běžné. Protože moje předchozí auto bylo Volvo a tam jsem nic takového nezaznamenal. Takže jsem rád, že jste mi poradili!!! Musím doladit ten termostat, resp. čidlo.

David

15.9.10, 19:03
Mistr mechanik

Příspěvek 
pokud ti někdo vymění celý termosat i s čidlem tak to bude určitě čína a dělá neplechu miloš

16.9.10, 19:22

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
pokud ti někdo vymění celý termosat i s čidlem tak to bude určitě čína a dělá neplechu miloš

Hoj Miloši, byl jsem ho kupovat v Tukasu v Praze, ale mechanik mi po tomto problému řekl, že to čidlo v tom novém termostatu bylo asi vyměněné za nějaké špatné. Čili termostat byl nový, ale čidlo nějaké špatné a zřejmně vyměněné již na tom skladě (asi mechanik či skladník). Jinak jsem ho koupil jako originál nový. Pak se dalo do toho nového termostatu staré čidlo a od té doby to chytá, jak má. Ale teď se to prostě hůře ohřívá, resp. trvá to déle.

David

16.9.10, 19:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
já vím že termosta něco stojí i čidlo, ale celá tato krabice z číny stojí asi tři kila což je za cenu čidla no ale dělálo to neplechu i to čidlo i ten termostat mám už dvakrát špatnou zkušenost v jednom případě koupeno auto kelly to druhé někde z netu

čidlo naštěstí je jedno pro ukazatel teploty a řídící jetnoku že co máš na ukazateli je i v řj, termostat chřadne praská a teče miloš

16.9.10, 20:02

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já vím že termosta něco stojí i čidlo, ale celá tato krabice z číny stojí asi tři kila což je za cenu čidla no ale dělálo to neplechu i to čidlo i ten termostat mám už dvakrát špatnou zkušenost v jednom případě koupeno auto kelly to druhé někde z netu

čidlo naštěstí je jedno pro ukazatel teploty a řídící jetnoku že co máš na ukazateli je i v řj, termostat chřadne praská a teče miloš

Já to kupoval vyloženě jako origo, každopádně stát se může cokoliv. Starý termostat tekl, proto byl vyměněn. Teď asi pomalu odchází to zmíněné čidlo. Takže uvidím, jsem rád, že teď už vím, že čidlo je jen jedno. Někdo mi totiž říkal, že jich je více druhů a dokonce se liší barvami.
Každopádně děkuji za radu, rád se poučím.

David

16.9.10, 21:02

Příspěvek 
:!: :arrow: Obsah fóra Škoda TechWeb » Čtěte jako první!!! » Pravidla fóra Škoda TechWeb

Pravidla píše:
e) Pokud člen odpovídá na příspěvek, který je bezprostředně předešlý, nepoužívá se citace v příspěvku. Rovněž necitujte příspěvky spolu s vloženými obrázky. Bude-li člen přesto takto odpovídat, jsou moderátoři oprávněni jeho příspěvky smazat. Pokud bude uživatel v této činnosti pokračovat, je možno jej postihnout BANem,

17.9.10, 01:03
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
darklord píše:
Pokud člen odpovídá na příspěvek, který je bezprostředně předešlý, nepoužívá se citace v příspěvku. Rovněž necitujte příspěvky spolu s vloženými obrázky. Bude-li člen přesto takto odpovídat, jsou moderátoři oprávněni jeho příspěvky smazat. Pokud bude uživatel v této činnosti pokračovat, je možno jej postihnout BANem,
[/quote]

Díky za upozornění, ale určitě jsem nic neudělal úmyslně. Jak můžu odpovídat bez citace, nevidím nikde samostatnou kolonku "odpověď" , tak proto odpovídám skrz citaci.

Díky, David

17.9.10, 07:31

Příspěvek 
Dole na stránce, POST REPLY

17.9.10, 08:26

Příspěvek 
Aha, díky za radu. Jsem tady novej a teprve se rozhlížím.

Díky, David

17.9.10, 08:36

Příspěvek 
Ten houpající volnoběh je dán i konstrukcí motoru. Rozvodový řetěz s vačkou v bloku a zdvihátky holt není sehraný tak dobře jako řemenové OHC. Pokud to nehoupe opravdu moc, neřešil bych to.

17.9.10, 09:53

Příspěvek 
Nehoupe to moc, jde spíš jen o můj pocit. Trochu mě to znepokojovalo, ale už si zvykám. Je to prakticky neznatelné, ale já jsem na všechny tyhle věci fakt puntičkář, takže si raději dávám pozor. Volvo mě docela vyškolilo, proto nenechávám věci na poslední chvíli a když můžu, tak se zeptám.

Díky za reakci

David

17.9.10, 10:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další