Lambda KO? Nové info... byl to asi kat...ted řeším předstih
Autor |
Zpráva |
Jura
|
Ale po nastartování za studena to chvilku jede strašně pěkně a až po chvilce se to začne mrvit tohle by taky mohli mít na svědomí kabely nebo ten zapalovací modul? To by se podle mě mrvilo furt....
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
20.10.10, 19:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Huďo
|
Skontroluj si sviečky tesne po jazde a keď budú všetky rovnaké a suché, tak už nerob nič, neodpájaj batériu a jazdi ( svižnejšie ). Po nejakých 500 Km by sa mohla RJ prispôsobiť sama novým parametrom.
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
20.10.10, 19:10 |
|
|
Kristensen
|
Jura píše: Ale po nastartování za studena to chvilku jede strašně pěkně a až po chvilce se to začne mrvit tohle by taky mohli mít na svědomí kabely nebo ten zapalovací modul? To by se podle mě mrvilo furt....
Po chvilce to jest když začne lambda měřit
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.10.10, 04:13 |
|
|
Jura
|
Tak já nevím...prosímtě jestli můžeš nahraj mi viditelně ty hodnoty jak mají skákat....bud mi to skáče pomaleji jak tobě anebo to fakt skáče v blbých hodnotách.
Pro vadnou lambdu: občas ukazuje záhadně, problémy začínají pravděpodobně když začne fungovat, manipulovalo se s ní a hned potom začli problémy,
Pro dobrou lambdu: hodnoty ukazuje možná i dobře, černá svíčka naznačuje že by problém mohl být jinde, po odpojení lambdy se nic nezmění a problém stále, vše proměřeno (průchodnost vyhřívání atd a vše OK)
Dneska tahám z auta kabely víčko palec vše proměřím spolu se zapalovacím modulem a vstřikama...pak vyndám klapku rozdělám vyčistím uvidím... a vyndám svíčku ta co byla černá a porovnám s druhou, jestli zase bude černá nebo ne a uvidím no...
|
21.10.10, 08:37 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deš na to správně zkontroluj VN modul může bejt prasklej a projeví se to až když se ohřeje
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.10.10, 09:55 |
|
|
Jura
|
Takže s novýma svíčkama po 40 km jízdy cca je výsledek ten, že jsou černý všecky a asi i trochu vlhčí...ale fakt fest černý koukněte http://fetik.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMAG0167.jpg
Kabely ok palec ok víčko ok vše proměřeno a zapalovací modul sem teda nemohl vyndat....nemohl sem se dostat na šroubky a hlavně kosa jako prase, takže zatím závěr je ten, že z nějakýho důvodu se to dusí protože je bohatá směs tudíž černé a trochu vhké svíčky, takže dle mého názoru je vprdeli bud ten zapalovací modul anebo ta posraná lambda sonda... Co vy na to?
|
21.10.10, 11:50 |
|
|
michalkatka
|
kurňa čo tu stále riešiš , vymeň tú lambdu a hotovo , jednoducho je po smrti ...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.10.10, 13:22 |
|
|
Huďo
|
Keby Ti vypadával zapaľovací modul, tak Ti to skapíňa a nejde naštartovať. Snímač tlaku vzduchu si nekontroloval ? Tlak paliva v potrubí ? Poriadne prezri ten výfuk po oprave, či nepriťahuje vzduch okolo zvarov a lambdy. Vyčistenie a Diava na klapku. Ak máš Lambdu vymeň ju - a môžeš ju vylúčiť
|
21.10.10, 14:10 |
|
|
Huďo
|
Ešte raz som si pozeral tie videa, čo si sem vložil a vidím to buď na Lambdu po smrti, alebo netesnosť na výfuku pred lambdou ( sviečky čierne a lambda ukazuje chudobnú zmes pri vstrekovacom čase 5 ms). Lambda musí skákať na voľnobehu takmer na celú obrazovku, ty ju máš rovno na 0,00 ![/img]
|
21.10.10, 14:34 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
michalkatka píše: kurňa čo tu stále riešiš , vymeň tú lambdu a hotovo , jednoducho je po smrti ...
to že nová lambda nejni zrovna malá investice cca 2000kč
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.10.10, 14:38 |
|
|
Jura
|
Jo tak lambda vyměněna a hle? ho**o... Dva litry vprdeli a problém stále...jediná změna je, že nová lambda chodí o něco líp až 0,9V to ta předtím nešla a neházela vyloženě nuly.... takže hodnoty lambdy lepší, ale hodně srovnatelný s tou předtím nicméně problém stále přetrvává...ted sem vyndal pojistku č. 1 at se zresetuje jednotka pak provedu znovu základní nastavení a uvidí se... ale tou lambdou to nebylo podle mě. Takže dle mého je na vině katalyzátor, kterým v otáčkách frčí vzduch v poho ven, ale jak se přeřadí, tak to nějak zamotá hlavu té lambdě plyny už nejdou tak lehce ven začnou se tam trochu motat a sere se to po následným šlápnutí na plyn... Jinak jak tu lambdu vytáhli, tak se divím, že vůbec něco ukazovala protože vypadala fakt šíleně...někdo ju už dřív aj řezal flexou tam kde je se dává klíč na povolení...tak sem si v tu chvíli řekl bomba to musí být tím, ale prd.
Jinak a přesně kvůli tomuto to tady řeším, abych nevyhazoval prachy jak dneska zbytečně... samozřejmě sem mohl mít už po problému (nový kabely lambdu modul, výfuk, půlku auta nový), ale nejsem milionář a výměnou dílů se toho člověk moc nenaučí...za chvíli budu expert na ty 1.6ky:)
|
21.10.10, 14:47 |
|
|
Kristensen
|
no vzhledem k tomu jak jsi popsal v jakém stavu byla původní lambda tak jsi chybu neudělal. a nemáš prasklej litinovej svod? a co mě ještě napadlo nemáš v háji tu odvětrávací hadici od klikovej skříně?
|
21.10.10, 17:22 |
|
|
Jura
|
Měl sem prasklý svody...ty sou vyměněný....pak se zjistili ty vlnovce, tak se vyměnil i ten díl od svodů ke katu...Ted je celej výfuk těsnej nikde nic...Jinak jestli myslíš tu trubku co jde někde odspodu zezadu z motoru a napojuje se na ten plastovej díl co je na klapce tak to sem už měnil oprázdninách tu hadici.... Ted už to může být jen že by to někde přisávalo vzduch ze sání nebo ten výfuk...a tím začnu, protože to pod autem furt chrastí když šlápnu na plyn a to už může bejt jedině ten kat, takže půjde do hajzlu
Naposledy upravil Jura dne 21.10.10, 17:36, celkově upraveno 1
|
21.10.10, 17:29 |
|
|
Kristensen
|
jj tu jsem myslel
|
21.10.10, 17:29 |
|
|
Huďo
|
OK, máš polovicu dielov nových, takže teraz nahraj video diagnostiky od studeného motora až do 90°C ( len na voľnobehu ! ). Najprv skupiny 000, 001, 002 a po chvíli prepni na ostatné. Zíde sa aj VAG-SCOPE. Stále mi chýbajú údaje o tlaku paliva a jeho zmene po odpojení podtlakovej hadičky. Poslal som Ti Dielenskú príručku, aby si si všetko premeral multimetrom, skontroluješ podľa nej všetko bez toho, aby si musel kupovať nové diely, ale Ty si sa rozhodol ísť cestou pokus/omyl, čo je dosť nákladné Neuvažoval si nad tým dať to nejakému mechanikovi na pár dní Ma napadlo, aká je poloha klapky na voľnobehu ? Nemáš vytiahnutú, alebo poškodenú hadičku medzi nasávaním a regulátorom tlaku paliva ? Skús vybrať hadičku odvetrania nádrže z klapky a rúrku upchať - čo sa stane ?
|
21.10.10, 18:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|