Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 15:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 legislativa okolo znaciek v CR a zimne gumy 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
povinně jo ale ne od určitýho data jak je v plánu

29.10.10, 08:09
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
I prd, jedinym spravnym resenim je urednicka zima od 1.10 do 30.4.
A jakmile vyleze slunce a otepli se nad 10 stupnu, tak okamzite vyhnat ploskolebce do terenu a trestat ty vychcanky v nizinach, co ignoruji urednickou zimu a dovolili si jezdit na letnich uz od pulky brezna.
Nesmime prece zapominat, ze i kdyby to melo zachranit jediny zivot, tak to ma smysl :)

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

29.10.10, 08:36
rejpal

Příspěvek 
Vít píše:
ta značka přikazuje použití řetězů, je tedy příkazová, a současně zakazuje jízdu za jiných než předepsaných podmínek

Rozdíl mezi příkazovou a zákazovou je malý, ale vcelku jasný. Příkazovou není problém uposlechnout, například pro přikázaný směr jízdy nemusíš nic nasazovat, pouze otočíš volantem. Naopak pro zákaz vjezdu bez řetězů musíš mít řetězy a musíš je nasadit, což může být problém, v případě že nemáš prostě nejedeš dále. To samé se zimní výbavou. :wink:

Jinak na téma buzerace bych řekl, že 90% v poslední době přijatých změn ve vyhlášce je jen a pouze buzerace. Drtivá většina vyhlášky je v nezměněné podobě padesát let a funguje bez problémů, není potřeba vymýšlet hovadiny.

29.10.10, 08:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Je mi docela jedno jak se to udělá, ale uzákonit to tak aby v období největšího marastu to prostě bylo povinné vždy a všude. Klidně od konce března to už nechat jen na vůli řidiče.

29.10.10, 08:44
rejpal

Příspěvek 
Capricorn píše:
A možná se mnou nebude někdo souhlasit...

No tak já se hlásím s nesouhlasem.

29.10.10, 08:46

Příspěvek 
fatal píše:
Vít píše:
ta značka přikazuje použití řetězů, je tedy příkazová, a současně zakazuje jízdu za jiných než předepsaných podmínek

Rozdíl mezi příkazovou a zákazovou je malý, ale vcelku jasný. Příkazovou není problém uposlechnout, například pro přikázaný směr jízdy nemusíš nic nasazovat, pouze otočíš volantem. Naopak pro zákaz vjezdu bez řetězů musíš mít řetězy a musíš je nasadit, což může být problém, v případě že nemáš prostě nejedeš dále. To samé se zimní výbavou. :wink:

Jinak na téma buzerace bych řekl, že 90% v poslední době přijatých změn ve vyhlášce je jen a pouze buzerace. Drtivá většina vyhlášky je v nezměněné podobě padesát let a funguje bez problémů, není potřeba vymýšlet hovadiny.

vy ste schopni riesit strasne blbosti, ked na to pride :))

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

29.10.10, 08:48
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
No tak já se hlásím s nesouhlasem.

A co já s tím? :lol: Mě je to jedno tak si nesouhlas máš na to právo... Do flame se pouštět nebudu pokud si měl tohle za lubem. :wink:

29.10.10, 08:53
rejpal

Příspěvek 
ventYl píše:

No já si to nevymyslel, to ti šašci ve vedení státu... :roll:

Capricorn píše:
Do flame se pouštět nebudu pokud si měl tohle za lubem. :wink:

Na to nějak nemám náladu. Jen jsem chtěl zdůraznit, že existují opačné názory. Nemám rád omezování svobody, už tak nás stát ojebává ze všech stran.

29.10.10, 09:07

Příspěvek 
četl jsem, že zimní pneu lze do takových useku nahradit řetězy, samozřejmě pokud je souvislá vrstva sněhu

29.10.10, 09:09

Příspěvek 
Capricorn píše:
Je mi docela jedno jak se to udělá, ale uzákonit to tak aby v období největšího marastu to prostě bylo povinné vždy a všude.

Kdyby ti smejdi chteli nejak postihovat jizdu na letnich v tom nejvetsim marastu, mohli to delat uz davno napr. extenzivnim vykladem ustanoveni ohledne technicke zpusobilosti vozidel, NSS by jim to urcite posvetil.
Delaji to tak i s "nulovou" toleranci alkoholu, ktera taky neni nikde vyslovne uzakonena, takze nevidim problem ani s letnim obutim ve vanici.
Problem je ale ten, ze kdyz je na silnici nasnezeno, nikdo nic nekontroluje, ani kontrolovat nebude, proto se snazi o vyslovne uzakoneni od-do, aby bylo mozne ridice buzerovat prave v dobe, kdy jezdit na zimnich je nesmysl a zajistili si tak dalsi zdroj prijmu na pokutach a meli kladne body u verejnostil, ze tak bedlive dbaji o jejich blaho.
Jak muze tohle nekdo podporovat, opravdu nechapu.

Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!

29.10.10, 09:11

Příspěvek 
fatal píše:
ventYl píše:

No já si to nevymyslel, to ti šašci ve vedení státu... :roll:

Capricorn píše:
Do flame se pouštět nebudu pokud si měl tohle za lubem. :wink:

Na to nějak nemám náladu. Jen jsem chtěl zdůraznit, že existují opačné názory. Nemám rád omezování svobody, už tak nás stát ojebává ze všech stran.

a nie je pre ucely mojej informacie jedno, ci ta znacka je vo svojej podstate prikazova, alebo zakazova? :)) ked mi hrozilo, ze by ma nejaky pesiak od pachov zastavil a skasiroval za to, ze som si dovolil na suchej ceste nemat zimne gumy. pre mna cela tato story skoncila, ked som zistil, ze uradnicka zima zacina 1.11.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

29.10.10, 09:12
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal: Já ti to přece fatale neberu jasně máš svůj názor a je to OK. Ale třeba tady u nás bys nevěřil jací někteří řidiči dokážou být v tomhle hovada a to se pak na silnicích dějí věci.

29.10.10, 09:15
Hluchoň

Příspěvek 
paži píše:
Já ale nechápu, proč ty lidi pobuřuje, je to přece naprosto sprváný z hlediska bezpečnosti, aby řidiči měli zimní výbavu. Nevím jak třeba v Praze nebo v nějekejch oblastech na Moravě, ale třeba u nás je to naprosto nezbytná věc.

Víš co mě na tom pobuřuje? Že někdo nařídí, že je zima na cestě od prvního listopadu do konce dubna. To je kravina, minulý rok sníh drze napadal už v říjnu, a už v půli dubna, kdy jsem sháněl auto už nebylo po zimě ani památky dokonce ani na vysočině, jen štěrk tam, kde se nesolilo. Přesto jsem v té době porušoval předpisy, když jsem občas někde, třeba u moravské třebové, projel úsek opatřený značkou C 15a na letních gumách. Ono bylo teplo, já měl na sobě jen tričko, vypnuté topení a na cestě ani kapička, přesto bych mohl dostat pokutu. Dokonce už od poloviny března přesahovaly teploty 15°C. To mě vadí. Nebudu si pálit při 15°C zimáky, když je můžu ušetřit na příští sezonu. Podle počasí klidně za zimu přehodím kola víckrát, mě to nevadí a dělám to běžně, ale ať mě nikdo nenutí jezdit na zimákách v teple. I listopad 2009 byl velmi teplý,

29.10.10, 09:38
Profil ICQ

Příspěvek 
Víte já s tebou naprosto souhlasím, nařidit zimu od 1.11 do konce dubna je debilita. Dneska se šef v práci strašně divil že potřebuju nové zimáky že je mám jen dvě zimy, no a bodejď by ne když 2 měsíce z toho jezdím v horku a gumy mizí před očima.

29.10.10, 17:58

Příspěvek 
Za těchto ranních teplot je již zimní směs vhodnější. Nevím, nevadí mi to a to se mě pár těchto úseků bezprostředně týká.

30.10.10, 10:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další