| Autor |
Zpráva |
|
Radek19_ae
Registrován: 25.6.08, 13:13 Příspěvky: 400 Bydliště: u Hostýnských vrchů
|
varok píše: Budeme prodávat feldu. Mám světle červenou barvu, jak jsem psal. Stříkal jsem asi půl levého zadného sloupku, pravý přední blatník. Chci to nějak zaleštit, aby to moc nebylo vidět. je tam i trošku bordelu, ale ne zase moc, jen semtam nějaké smítko. A celá felda je zasraná jak prase, tak ji chci vydrhnout a celou přeleštit, tak jsem se ptal.
kua ukaž nějaký fotky  se ani nepochválíš
Sádro já myslím že nejhorší je metla a to jakákoliv, protože to dělá fleky a pak to vypadá hrozně, když na to svítí děnní světlo tak pod určitým úhlem je to tmavá, kdyžslunko tak je to zas světlejší. Prostě jedině celolaky sou nej, ale kdo na to má,když cena laku přesáhne cenu auta (pokud bych si to teda nedělal sám) Ale to už su mimo mísu 
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
| 10.11.10, 00:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
Namíchali mi to krásně, alespoň myslím. Rozdíl není moc poznat, jen jsem to stříkal po pásku a mám tam takovou jakoby rýhu od pásky a jemně bordel. Dokonce mi to i naředili lépe než u Nytrové ve Vítkovicích. Tam jsem to měl minule u metly na fávo moc husté, nešlo s tím skoro ani stříkat. Teď tuhle červenou jsem měl krásně řídkou a krásně kryje. Tak zkusím naforit, ale jak píšu, není to žádný profi výsledek.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 10.11.10, 09:34 |
|
 |
|
varok
|
Teď už budu vědět, že to po pásku stříkat nesmím, ale asi do stracena, když nestříkám celý díl.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 10.11.10, 09:36 |
|
 |
|
Radek19_ae
Registrován: 25.6.08, 13:13 Příspěvky: 400 Bydliště: u Hostýnských vrchů
|
Pásku musíš umět nalepit, já to dělám tak že ohnu (přilepím k sobě) půlku pásky a druhou půlkou to nalepím na kastlu. Pak tam nevzniká skoro žádný přechod. Poté v nejhorším možu stáhnout P2000vkou a přejet 3M. Profíci používají rozstřikové ředidlo - o tom já ale nic dalšího nevím  Na klasickým akrylu do ztracenam ožná jo, ale na metle ne. J8 psoledně dělal s bílým akrylem a dostal jsem barvu, ředidlo, tužidlo, všechno jsem smíchal (cleekm asi 3dcl směsi) a úplně krásně to šlo do lesku. Je to opravdu jednodušší než stříkat tu metlu, to je oříšek i pro zkušené  Jetřeba imrvére trénovat, jenže teď už na to není počasí. Ty foukáš kde?Máš teplou garáž? 
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
| 10.11.10, 10:48 |
|
 |
|
varok
|
Tak o metle se teď raději nebudu bavit. To mě čeká potom na fáčku. Už jsem kdysy stříkal zadní lemy a není to zase tak hrozné. Na feldě je klasický akrylát namíchaný v míchárně. Naředěný už ho mám, jen vždy přidám tužidlo a jdu na věc. Stříkal jsem když bylo hezky. V garáži, mám tam ale bordel, tak je to na hovínko. Koupil jsem nějakou 3M leštěnku tak to zkusím vzít tou 2000 smirkem a zaleštit. Snad to půjde. No já si myslím, že jsem měl dát tu pásku raději až výše a to místo, kde se to má spojit jsem měl stříknout normálně do ztracena a zaleštit. takhle to snad nepokakám. Nebo jsem měl stříknout celý sloupek. No, už to znovu stříkat nebudu. Zaleštím to a nechám to tak.
|
| 10.11.10, 13:21 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
měl si to stříkat po hranu 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 10.11.10, 18:26 |
|
 |
|
varok
|
Felda měla právě na levém zadním sloupku hluboukou rýhu natřenou stětcem a byla kousek nad tou hranou, asi 3 cm, takže tam to nepomůže. Přední blatník jsem stříkal celý, bylo tam více oprav, tak jsem ho stříkl raději celý.
|
| 11.11.10, 08:03 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
U Feldy je hlavně nevýhoda, že tam žádná pořádná hrana není... U Fáčka je tam pro tyhle opravy jako stvořená.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 11.11.10, 11:14 |
|
 |
|
varok
|
No prdávě, felda má jen takový lom, zatímco fáčko i schovanou hranu.
|
| 13.11.10, 13:56 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
 Re: Kvalita laku
když tu řešíte ten lak tak nemá někdo z vás nějaké zkušenosti z použitím nějakého bezbarvého laku na syntetickou barvu ? ptám se proto že někdy ty barvy se nemaj rády a pak to může vytvořit "mapy" nebo se ta barva/lak zdrcne a přece jenom pokud by to nic neudělalo tak by ten ta barva pod nezbarvím lakem byla trošičku odolnější ...
díky za odpověď
|
| 11.12.10, 21:45 |
|
 |
|
Dundee
|
Budeš dělat novej celolak? Pokud chceš na stávající barvu jenom bezbarváč, tak se s tim nápadem rozluč. A na syntetickou barvu jedině syntetickej lak.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 11.12.10, 22:27 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj budu to znovu stříkat ( už mi to jde líp  ) a at to vypadá ještě o něco lépe tak tam chci dát právě nějaký ten bezbarvý lak ...
|
| 11.12.10, 22:32 |
|
 |
|
varok
|
Některé laky prý rovnou potřebují bezbarvý lak. Teď nemyslím zrovna metly, tam to je samozřejmost. Ale u těch barev, které se musí přestříknout bezbarvým lakem, tam se to dělá jako u metly. Stříkne se barva, chvíli se počká, třeba 30 minut a na to bezbarvý lak. U klasické barvy, na kterou se běžně bezbarvý lak nedává, tam nevím. Zkus se zeptat ve firmě, kde míchají barvy na auta. Tam by měli vědět.
|
| 12.12.10, 11:18 |
|
 |
|
Dundee
|
Třeba na Feldě taková tmavá zelená pastel, ta potřebuje taky bezbarváč. Pokud na barvu bezbarváč nemusí, ale chceš ho tam, tak postupuješ úplně stejně, jako bys stříkal metlu nebo pastel s bezbarvym. U vodou ředitelných barev ale pozor- barva musí být úplně zaschlá (zmatovatělá), jinak to udělá mapy a zhnědne to.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 12.12.10, 11:49 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha ... díky za info, skrz tu barvu se teda ještě poptám a snad se to povede