|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
salomen
|
Chladenie Favorit
Zdravim.Pri jazde za 15-20 minut mi vylezie ručička chladenia do červéného pásma a drží sa tam. vymenil som víčko expanznej nádoby,termostat.ventilátor mám na ručné ovládanie takže ho mám zapnutý stále.Napadá ma už iba tesnenie pod hlavou alebo vodné čerpadlo.Dá sa zistiť nejako či správne cirkuluje voda?Nechcem ho vybrať a nakoniec bude problém inde.Alebo v čom može byť problém?V budíku hádam nie?Dík za rady.
|
11.4.07, 10:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Belial
|
zkuz mít přidanej plyn, oddělaný víčko od expanzky a z té horní hadice by do expanzky měla téct (stříkat) voda.. ale že by se vodní pumpa otáčela ale nepumpovala si nedokážu představit, maximálně se může hryznout ale to ti pak třeba sletí klíňák nebo tak něco, a s řemenicí od pumpy nepude otáčet (což asi není tvůj případ)
_________________ Favorit 136L r.v. 1989, 50KW
|
11.4.07, 11:22 |
|
|
rob1976
|
Myslím, že to bude těsnění pod hlavou, zkus se podívat pod víčko na dolívání oleje, jestli je tam bílá pěna - emulze vzniklá mícháním oleje a vody tak je to jasné. I když je fakt že škodovácké budíky z té doby nejsou moc spolehlivé. Důležité je, jestli se voda nevaří, favorit je schopen pracovat do 100 st. Celsia, nebo jestli máš možnost zkus si přeměřit reálnou teplotu vody jiným teploměrem...
|
11.4.07, 12:03 |
|
|
krf
|
nemas cidlo teploty ze skodovky? je na pohled stejne, ale ma jiny odpor
_________________ brouk pytlík-všechno znám, všechno vím, všude jsem byl
|
11.4.07, 14:55 |
|
|
Dave_Pv
|
Vem si teploměr třeba na zavařování zavřenin a zkus ho strčit do expanzky,aby jsi věděl kolik má voda přesně. Můžeš mít chybu v budíku, čidle....
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
11.4.07, 15:05 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak jak přijedeš domů nech to před barákem na volnoběh asi půl hodiny a v tvém případě sepni ventilátor, když ti nebude kapat voda s expansky tak tomu asi nic nebude a šálí tě teploměr miloš
|
11.4.07, 16:58 |
|
|
Kristensen
|
A tím že budeš mít na víčku na dolívání oleje emulzi se neřiď, pokud jezdíš krátký trasy tak se tam udělá, to je normální, podstatný je jestli není emulze na měrce oleje.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
11.4.07, 17:15 |
|
|
salomen
|
No uvidím zajtra odskúšam dám vediet.
|
11.4.07, 21:42 |
|
|
Dave_Pv
|
Kristensen píše: A tím že budeš mít na víčku na dolívání oleje emulzi se neřiď, pokud jezdíš krátký trasy tak se tam udělá, to je normální, podstatný je jestli není emulze na měrce oleje.
Není až tak pravda, já jezdím s Eliškopu dlouhý trasy (cca 130km) a emulzi na víčkumám. Voda se ni ztrácí, ale v oleji nic nepřibývá
|
11.4.07, 23:00 |
|
|
Kristensen
|
Dave_Pv píše: Kristensen píše: A tím že budeš mít na víčku na dolívání oleje emulzi se neřiď, pokud jezdíš krátký trasy tak se tam udělá, to je normální, podstatný je jestli není emulze na měrce oleje. Není až tak pravda, já jezdím s Eliškopu dlouhý trasy (cca 130km) a emulzi na víčkumám. Voda se ni ztrácí, ale v oleji nic nepřibývá
No vždyť řikám že na víčku to je normální a 130km nic není
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
12.4.07, 07:35 |
|
|
salomen
|
Dneska som nechal teplotu vyjsť až do červeného otvoril som expanznú nádržku a zmeral teplomerom ani 50 stupňov.Takže zajtra skúsim vymeniť budík.Aj keď vypnem zapaľovanie ručička teploty nespadne hneď ako má ale sekano na 3krát takže uvidím.
|
12.4.07, 22:20 |
|
|
Belial
|
salomen píše: Dneska som nechal teplotu vyjsť až do červeného otvoril som expanznú nádržku a zmeral teplomerom ani 50 stupňov.Takže zajtra skúsim vymeniť budík.Aj keď vypnem zapaľovanie ručička teploty nespadne hneď ako má ale sekano na 3krát takže uvidím.
to mi dělá otáčkoměr, po vypnutí motoru nesjede plynule na nulu ale tak na dvakrát, a ještě ne úplně na nulu.. a dělá to proto že sem hlópé, blbnul mi (při určitejch otáčkách ručka skákala tak v rozmezí 500-1000 otáček) tak sem ho vyměnil, tenhle to dělá taky a ještě k tomu todleto a taky neukazuje přesně
_________________ Favorit 136L r.v. 1989, 50KW
|
13.4.07, 14:28 |
|
|
Dave_Pv
|
Belial píše: salomen píše: Dneska som nechal teplotu vyjsť až do červeného otvoril som expanznú nádržku a zmeral teplomerom ani 50 stupňov.Takže zajtra skúsim vymeniť budík.Aj keď vypnem zapaľovanie ručička teploty nespadne hneď ako má ale sekano na 3krát takže uvidím. to mi dělá otáčkoměr, po vypnutí motoru nesjede plynule na nulu ale tak na dvakrát, a ještě ne úplně na nulu.. a dělá to proto že sem hlópé, blbnul mi (při určitejch otáčkách ručka skákala tak v rozmezí 500-1000 otáček) tak sem ho vyměnil, tenhle to dělá taky a ještě k tomu todleto a taky neukazuje přesně
To já bych byl bez otáčkoměru v ři*i Jelikož mi nefunguje tachometr (špatnej náhon) tak vím rychlost podle otáček
|
13.4.07, 22:55 |
|
|
salomen
|
Dal som nový budík a zatial sa drží stále na strede či mesto či mimo mesta takže uvidím dúfam že nebudem variť.
|
14.4.07, 14:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|