Autor |
Zpráva |
HanzBileFacko
|
Vrže mi nové lanko spojky
Staré začlo vrzat a když sem dal nové, po nějaké době začalo vrzat úplně stejně. Namazal sem ho, chvilku nevrzalo, ale už zase vrže. Dneska lanko venku, celé prolité olejem, i vazelinu sem nasral kam se dalo a teď už to vže pořád. Napadlo mě jestli sem to namazáním nepokakal. Lanko je obalené teflonem a ten se nemusí, někde sem dokonce slyšel že nesmí mazat. Jak tedy???
_________________ Felda 1.6 dravec...
|
16.4.10, 13:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Vrže mi nové lanko spojky
HanzBileFacko píše: Staré začlo vrzat a když sem dal nové, po nějaké době začalo vrzat úplně stejně. Namazal sem ho, chvilku nevrzalo, ale už zase vrže. Dneska lanko venku, celé prolité olejem, i vazelinu sem nasral kam se dalo a teď už to vže pořád. Napadlo mě jestli sem to namazáním nepokakal. Lanko je obalené teflonem a ten se nemusí, někde sem dokonce slyšel že nesmí mazat. Jak tedy???
no jestli prošlapuješ spojku jak zabetonovaný kanál tak budeš vrzat až si jednoho dne nevrzneš miloš
|
16.4.10, 13:19 |
|
|
michalkatka
|
je pravda že Favo/Felda spojkové lanka sa nemažú, a neviem si predtsatviť ako si ho vytiahol, však na oboch stranách sú zalisované koncovky...
nevrže ti iba čap ktorý drží pedále spojky a brzdy
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.4.10, 13:41 |
|
|
HanzBileFacko
|
Lanko sem promazal tak že jsem ho pověsil a kapal olej do bovdenu až z druhé strany začal vytékat. Pedál nejde nijak těžko, ale manželce na její Feldě jde lehčejc. Už sem to měl podruhé venku, takže s jistotou vím že nevrže ani pedál, ani páka ( nevím jak se tomu odborně říká) spojky na převodovce. Vrže to v místě vstupu lanka do karoserie. Vše zkontrolované vše v pořádku. Nejde mi do hlavy že nové lanko vrže stejně jako staré. Staré sem cvaknul a prohlédl. Bylo v pořádku
|
16.4.10, 14:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
HanzBileFacko píše: Lanko sem promazal tak že jsem ho pověsil a kapal olej do bovdenu až z druhé strany začal vytékat. Pedál nejde nijak těžko, ale manželce na její Feldě jde lehčejc. Už sem to měl podruhé venku, takže s jistotou vím že nevrže ani pedál, ani páka ( nevím jak se tomu odborně říká) spojky na převodovce. Vrže to v místě vstupu lanka do karoserie. Vše zkontrolované vše v pořádku. Nejde mi do hlavy že nové lanko vrže stejně jako staré. Staré sem cvaknul a prohlédl. Bylo v pořádku
zkus si koupit jiné auto co nevže
stará mi taky vrzala vyměnil jsem ji a mám klid miloš
|
18.4.10, 19:16 |
|
|
HanzBileFacko
|
Taky řešení
|
19.4.10, 09:00 |
|
|
HanzBileFacko
|
Že se teflon nemá přimazávat je asi pravda. Už mě to vrzání sra.. , lanko sem vymontoval a dokonale ho odmastil (stříkačkou sem ho několikrát prolil odmašťovadlem). A??? NEVRŽE
|
22.6.10, 06:51 |
|
|
roman_an1
|
Taky jsem rešil takový problém..staré mi začlo vrzat tak jsem koupil nové a to vrzalo hned od začátku..promazal jsem to olejem a po chvilce to zase začlo znovu..nakonec jsem použil vazelinu na ložiska promazal lanko a dokonce i na všechny mista kde bovden doseda a jelikož už jsem zkoušel všechno možné tak jsem uřízl i takový ten vodící plast co je u té páky aby to tam jakože vedlo to lanko..a je po problému
_________________ Felicia BMM 40KW LPG
|
12.11.10, 17:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kdo maže ten jede, nebo která maže jede jinak je to o dření miloš
|
12.11.10, 20:13 |
|
|
ire
|
Me spojka zacala v zime vrzat tez, ale diagnostikoval jsem, ze to bylo plechem pod RJ, ke kteremu bylo lanko prichyceno, takze jsem to neresil... casem to prestalo...
zdravi ire
|
10.12.10, 09:49 |
|
|
zwak
|
Presne toto isté som riešil a riešim dookola.. staré vŕzgalo, namazal som, zase začalo.. Vymenil som, zase začalo.. premazal už asi päťkrát a stále vŕzga Je pravda že som kúpil najlacnejšie lano made in china, možno by to napravil originál. Ak niekto príde na to ako to vyriešiť, budem mu povďačný.
_________________ Felda 1,3 MPi 1999 Magic
|
16.12.10, 18:39 |
|
|
michalkatka
|
jedine originál, ten bowden je vystlaný nejakým teflobordelom a samotné lanko potiahnuté nejakým plastom, pokiaľ sa mechanicky nepoškodí tak vydrží na veky... inak častejšie vŕzga, alebo sa pridiera čap v ktorom je uchytený pedál...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
17.12.10, 09:08 |
|
|
zwak
|
S tým čapom ma to napadlo, skúsim to premazať.
_________________ Felda 1,3 MPi 1999 Magic
|
17.12.10, 09:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|