Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 05:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Felicie - spodní miska u tlumiče drhne o pneumatiku 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicie - spodní miska u tlumiče drhne o pneumatiku
Zdravím místní odborníky, prosím o radu. Začala mi na přední pravé straně u felicie brousit o pneumatiku spodní část pružiny u tlumiče (konkrétně ta miska pod pružinou). Tady je http://max069.rajce.idnes.cz/Tlumice/#DSC07472.jpg fotka. Je tam na té misce videt obroušené místo. Poradí někdo co je špatně? Podle mě to vypadá, že asi uhnila ta spodní miska co drží tu pružinu a posunula se dolů. Nevím jak to má vypadat správně, nechce se mi sundavat i druhé kolo... Pokud to je na výměnu tlumiče, půjde to udělat tak, že: vyndám tlumič, pružinu, někde v dílně si nechám (nemám stahovák pružin) nový tlumič upevnit do táhle staré pružiny a pak to celé namontuju doma zpátky? A ještě jeden dotaz - mám ABS - je nějaký rozdíl tlumič - normální a tlumič pro feldu s ABS ??? Děkuji mockrát :wink:

21.11.10, 20:49
Pspvek Reklama

Příspěvek 
tak vypadá to že máš opravdu uhnilou tu spodní misku takže výměna tlumiče, pružina se nechává stejná, tlumiče jsou stejné akorát k němu kup horní misku kluzné ložisko a vše co je vtom horním uložení
a mělo by to být OK

21.11.10, 21:07

Příspěvek 
Ta miska uhnila, je to na výměnu, mění se OBA tlumiče na nápravě, on by ten druhý uhnil brzy také. Bez stahováku se to udělat dá ale nechce se mi o tom psát, oni mě pak mají za blázna :D

Jo a spodní matky na těhlici půjdou blbě povolit a vyšroubovat, tady je na to trik. Stačí je jen povolit, tak aby byl tlumič volný a na tlimiči pak ohnout tu plechovou aretaci. Je to jednodušší, než se snažit dostat zarezlý šroub ven (jednou jsme kvůli tomu vyndali celou těhlici i s poloosou, když jsem ještě neznal tenhle trik. ABS by nemělo mít jiný tlumič, jen musí jít nějak uchytit kabel od čidla.

Jo a nechybí ti spona na manžetě?

21.11.10, 21:09
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
na fotce jde videt ze ta miska klesla minimalne o 6 cm :-D na jedne z fotek je odrane misto kde miska byla puvodne

21.11.10, 21:30

Příspěvek 
Díky za příspěvky :) , už jsem objednal tlumič včetně uložení.. a mám slíbený i stahovák, tak uvidíme. V každém případě jsem už zkoušel povolit matku na těhlici a ani náhodou :roll: Tak uvidím...

22.11.10, 14:11

Příspěvek 
Tlumiče dej oba dva, takhle se ti změní charakteristika tlumení jen na jedné straně a to není dobře.

22.11.10, 16:16
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Nepér píše:
Tlumiče dej oba dva, takhle se ti změní charakteristika tlumení jen na jedné straně a to není dobře.

pokud je jedna kapsa práždná a druhá děravá stači vymněnit jen ten nemocný tlumič, musí to měnit odborník jde o život miloš

22.11.10, 17:42
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
:lol: mění se oba ale vždycky je to na přání zákazníka :D

22.11.10, 17:51
Profil ICQ

Příspěvek 
Kdyby to byla alespoň Fabie, tak vyměním oba to je bez diskuze. Protože tohle auto je takovej otloukánek na cestu po městě do práce a zpátky, a to za minimální možné náklady, vyměním jenom ten jeden. Takže se omlouvám všem srdcařům :wink:

22.11.10, 18:05

Příspěvek 
je to tvoje volba já bych tam radši dal nějaký sráče (Vika za 400,- na aukru) ale oba :wink:

22.11.10, 18:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Dědovi se to celý propadlo na feldě taky, vydřelo to na skoro nový pneu 4 mm do hloubky, 10 mm do šířky. Udělal pod rozpadlou miskou provizorní objímku chycenou na tlumiči, aby to nesedalo pořád dolejc, na fotce už je to s ní, tak to je nějaký ten mm nad pneu. Do servisu by to dojelo, dědu tyhle práce asi baví nebo co :) .

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dnes jsem to byl ze servisu vyzvednout, jsou tam krásný nový Škoda tlumiče na předku, nechal si vyvážit a nasadit na přední nápravu zimní kola co si dovezl. Komplet s prací to bylo za 3500 Kč. Myslim že jeden tlumič byl kolem 1000 Kč.

23.11.10, 13:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak se mi podařilo utrhnout matku svěrného šroubu z těhlice :( :

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Nešla povolit ani za boha, stříknul jsem to WD40kou, zkoušel nahřívat a nic. Nakonec to prdlo..
Nevíte někdo, jestli je v tělese těhlice závit a ten šroub tam je zašroubovaný, nebo je tam jen zasunutý a utažený matkou?

Naposledy upravil kopriva dne 23.11.10, 19:31, celkově upraveno 2

23.11.10, 19:19

Příspěvek 
Jen zasunutý. Příště až ji budeš povolovat, tak matku pořádně zmlať kladivem přes příslušný ořech a povoluj škubem.

23.11.10, 19:24

Příspěvek 
je to průchozí :wink: šroub by měl jít vyklepnout

23.11.10, 19:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo, tak kvůli tomuhle jsme vyndavali celou těhlici i s poloosou (jednodušší to vyklepnout z převodovky, než povolovat tu matku v náboji).

23.11.10, 19:30
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další