Felicie - spodní miska u tlumiče drhne o pneumatiku
Autor |
Zpráva |
kopriva
|
Felicie - spodní miska u tlumiče drhne o pneumatiku
Zdravím místní odborníky, prosím o radu. Začala mi na přední pravé straně u felicie brousit o pneumatiku spodní část pružiny u tlumiče (konkrétně ta miska pod pružinou). Tady je http://max069.rajce.idnes.cz/Tlumice/#DSC07472.jpg fotka. Je tam na té misce videt obroušené místo. Poradí někdo co je špatně? Podle mě to vypadá, že asi uhnila ta spodní miska co drží tu pružinu a posunula se dolů. Nevím jak to má vypadat správně, nechce se mi sundavat i druhé kolo... Pokud to je na výměnu tlumiče, půjde to udělat tak, že: vyndám tlumič, pružinu, někde v dílně si nechám (nemám stahovák pružin) nový tlumič upevnit do táhle staré pružiny a pak to celé namontuju doma zpátky? A ještě jeden dotaz - mám ABS - je nějaký rozdíl tlumič - normální a tlumič pro feldu s ABS ??? Děkuji mockrát
|
21.11.10, 20:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Milan Koukal
|
tak vypadá to že máš opravdu uhnilou tu spodní misku takže výměna tlumiče, pružina se nechává stejná, tlumiče jsou stejné akorát k němu kup horní misku kluzné ložisko a vše co je vtom horním uložení
a mělo by to být OK
|
21.11.10, 21:07 |
|
|
Nepér
|
Ta miska uhnila, je to na výměnu, mění se OBA tlumiče na nápravě, on by ten druhý uhnil brzy také. Bez stahováku se to udělat dá ale nechce se mi o tom psát, oni mě pak mají za blázna
Jo a spodní matky na těhlici půjdou blbě povolit a vyšroubovat, tady je na to trik. Stačí je jen povolit, tak aby byl tlumič volný a na tlimiči pak ohnout tu plechovou aretaci. Je to jednodušší, než se snažit dostat zarezlý šroub ven (jednou jsme kvůli tomu vyndali celou těhlici i s poloosou, když jsem ještě neznal tenhle trik. ABS by nemělo mít jiný tlumič, jen musí jít nějak uchytit kabel od čidla.
Jo a nechybí ti spona na manžetě?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.11.10, 21:09 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
na fotce jde videt ze ta miska klesla minimalne o 6 cm na jedne z fotek je odrane misto kde miska byla puvodne
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
21.11.10, 21:30 |
|
|
kopriva
|
Díky za příspěvky , už jsem objednal tlumič včetně uložení.. a mám slíbený i stahovák, tak uvidíme. V každém případě jsem už zkoušel povolit matku na těhlici a ani náhodou Tak uvidím...
|
22.11.10, 14:11 |
|
|
Nepér
|
Tlumiče dej oba dva, takhle se ti změní charakteristika tlumení jen na jedné straně a to není dobře.
|
22.11.10, 16:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Tlumiče dej oba dva, takhle se ti změní charakteristika tlumení jen na jedné straně a to není dobře.
pokud je jedna kapsa práždná a druhá děravá stači vymněnit jen ten nemocný tlumič, musí to měnit odborník jde o život miloš
|
22.11.10, 17:42 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mění se oba ale vždycky je to na přání zákazníka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.11.10, 17:51 |
|
|
kopriva
|
Kdyby to byla alespoň Fabie, tak vyměním oba to je bez diskuze. Protože tohle auto je takovej otloukánek na cestu po městě do práce a zpátky, a to za minimální možné náklady, vyměním jenom ten jeden. Takže se omlouvám všem srdcařům
|
22.11.10, 18:05 |
|
|
Jarda S.
|
je to tvoje volba já bych tam radši dal nějaký sráče (Vika za 400,- na aukru) ale oba
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.11.10, 18:10 |
|
|
novomi
|
Dědovi se to celý propadlo na feldě taky, vydřelo to na skoro nový pneu 4 mm do hloubky, 10 mm do šířky. Udělal pod rozpadlou miskou provizorní objímku chycenou na tlumiči, aby to nesedalo pořád dolejc, na fotce už je to s ní, tak to je nějaký ten mm nad pneu. Do servisu by to dojelo, dědu tyhle práce asi baví nebo co .
Dnes jsem to byl ze servisu vyzvednout, jsou tam krásný nový Škoda tlumiče na předku, nechal si vyvážit a nasadit na přední nápravu zimní kola co si dovezl. Komplet s prací to bylo za 3500 Kč. Myslim že jeden tlumič byl kolem 1000 Kč.
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
23.11.10, 13:04 |
|
|
kopriva
|
Tak se mi podařilo utrhnout matku svěrného šroubu z těhlice :
Nešla povolit ani za boha, stříknul jsem to WD40kou, zkoušel nahřívat a nic. Nakonec to prdlo..
Nevíte někdo, jestli je v tělese těhlice závit a ten šroub tam je zašroubovaný, nebo je tam jen zasunutý a utažený matkou?
Naposledy upravil kopriva dne 23.11.10, 19:31, celkově upraveno 2
|
23.11.10, 19:19 |
|
|
gokralik
|
Jen zasunutý. Příště až ji budeš povolovat, tak matku pořádně zmlať kladivem přes příslušný ořech a povoluj škubem.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
23.11.10, 19:24 |
|
|
Jarda S.
|
je to průchozí šroub by měl jít vyklepnout
|
23.11.10, 19:24 |
|
|
Nepér
|
Jo, tak kvůli tomuhle jsme vyndavali celou těhlici i s poloosou (jednodušší to vyklepnout z převodovky, než povolovat tu matku v náboji).
|
23.11.10, 19:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|