Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 23:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 dobíjení 
Autor Zpráva
Příspěvek dobíjení
Nedobíjí mi škůdka120.Už jsem vyměnil kde co a stále se problém nedaří vyřešit.Kontrolka nesvítí tak pomocte.

18.4.06, 23:30
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jde o to,zda ti opravdu nejde bobíjení,nebo jen signalizace. dobíjení změříš na altíku./v tomto foru už několikrát popsané/ a pokud je chyba jen v signalizaci,postupuj vyluč.metodou./průchod vodiče,nedostatečné,nebo volné spoje,a pod/.

19.4.06, 08:43
Příspěvek Kontrola dobijeni
Pokud mas digitalni multimetr (treba jen obycejny za 500 z hypermarketu), existuje na kontrolu nabijeni hezka finta. Merak opres o zvednutou kapotu abys na nej videl a draty zapojis: cerny (COM) cvaknes krokodilkem na kostrici sroub na kastli a cerveny + meraku o - svorku na baterce. Ted si si vlastne udelal z kostriciho propoje proudovy bocnik. Merak prepnes na rozsah milivoltu a zapnes. Zapinanim spotrebicu by ti mel merak ukazovat minus par desitek milivolt (podle odberu). Slapanim na plyn a zvysovanim otacek by ti mel merak prejit do plusu a ukazovat dobijeni baterky. Indikovane napeti je primo umerne prochazejicimu proudu.

Pred pripojenim meraku ale nejdriv nastartuj, ta proudova slupka pri startovani by mohla merak poslat na vecnost...

20.4.06, 09:05
Příspěvek P.S.
Zarovka v kontrolce slouzi zaroven jako privod pro regulator dobijeni, takze pokud ma zarovka praskle vlakno a nesviti pri zapnuti klicku, nebude ti za jizdy dobijet ani akumulator...

20.4.06, 09:08

Příspěvek 
zapni motor a koukni kolik je v palubni siti - musi tam bejt minimalne kolem 13,8V, idealne 14,1-14,2V - jestli je min, nebo snad dokonce vic, koukni na alternator, respektive na napetovy regulator a usmernovaci diody - obcas to odejde - cena kolem 200(na fa - myslim) - zkontroluj a prostrikni vsechny kontakty, zkontroluj vsechna ukostreni

20.4.06, 10:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: dobíjení
Anonymous píše:
Nedobíjí mi škůdka120.Už jsem vyměnil kde co a stále se problém nedaří vyřešit.Kontrolka nesvítí tak pomocte.

No, jestli Ti kontrolka nesvítí ani při zaplém klíčku a vyplém motoru, tak je problém v kontrolce - když praskne žárovka, tak se rozpojí dobíjecí okruh...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

20.4.06, 13:41
Profil ICQ

Příspěvek Re: P.S.
Kevin píše:
Zarovka v kontrolce slouzi zaroven jako privod pro regulator dobijeni, takze pokud ma zarovka praskle vlakno a nesviti pri zapnuti klicku, nebude ti za jizdy dobijet ani akumulator...

No, že já si nepřečtu nejdřív všechny příspěvky - ušetřil bych si psaní :lol:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

20.4.06, 13:42
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]