Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Počkej, jak lehce? Ta mrkev je úplně venku z převodovky nebo se tam jen tak lehce vaklá??
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.4.07, 11:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dawid130
|
Vyjela celá s motorem......ale jak jsem ji tam strčil tak tak zapadla....
Nemyslím celá dovnitř ale ten konec jako by tam zaskočil....
|
14.4.07, 11:05 |
|
|
Šemik
|
To jsem z toho ale jelen, já už vůbec nevím, co se vlastně stalo
Pokud tam ta mrkev po ¨nandání zpět po vyndání s morek dobře drží, nebudou to vypadlé ty pojistky. Zůstaly na místech a mrkev opět jistí jak mají.
Pokud se ta mrkev dá furt volně vyndavat, jsou někde vypadlé
|
14.4.07, 11:07 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A dalsi vtip je v tom, ze kdyz si tam s tim tolik vaklal, tak uz musis vymenit gufero mrkve, jinak ti tam pak bude chcat oil ke spojce Musi se vytahnout ten kominek po kterym jezdi vypinaci lozisko, za nim je to gufero.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
14.4.07, 11:10 |
|
|
Dawid130
|
Takže vythnul jsem motor a mrkev byla v motoru místo v převodce....takže jsem ji tam dal zpátky něco tam cvaklo a mrkev jako by zapadla, ale jde ji opět lehce vytáhnout a točí se při kvaltech....to je ten problém....kdyby se netočila tak to neřešim...
|
14.4.07, 11:10 |
|
|
Šemik
|
Tak to vypadá smutně - ojebané ty drážky v převodovce do kterých se zasunují ty drážky co jsou na mrkvi
|
14.4.07, 11:12 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Šemik píše: Tak to vypadá smutně - ojebané ty drážky v převodovce do kterých se zasunují ty drážky co jsou na mrkvi
Me teda nic jinyho nenapada, ale jak je to mozny dyk s tim jezdil a prece to nemohl udelat pri vyndavani motoru
Chtelo by to tedy aby nekdo cumel do prevodovky (dirou pod tim valeckem spojky) a druhy tocil s mrkvi a uvidis kam az jde pohyb a kam uz ne ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
14.4.07, 11:16 |
|
|
Šemik
|
ad akta X of Škoda, Matthes No nevim, pokud to je fakt jak jsem psal, zvolil bych následující postup:
1) pro ověření - dát tam třeba 1.kvalt, zajistit vůz proti pohybu a ručně začít točit s mrkví. Pokud se bude volně točit, je to v oněch místech..
2) Bude-li skutečnost stejně děsivá jako bod 1), doporučuji do něčeho velikou silou kopnout aby se člověk uklidnil. Kopat do auta je však nevhodné, hrozí nebezpěčí dalšího problému (spadnutí z heveru s následkem ohnutí řadící tyče). Nevhodná je též i zeď domu, člověk by si mohl ublížit. Zvol třeba nějakou papírovou škatuli, ta je na daný účel vynikající
3) teď přijde zděšení že musí převodovka ven - doporučuji třeba lahev oblíbeného pití a na auto se vrátit až zítra s čistější hlavou
4) sehnat jinou převodovku a vyměnit
|
14.4.07, 11:22 |
|
|
Dawid130
|
Tak tak tragicky to vidět nechci ale....no kouknu do převodky a uvidíme co to bude dělat a co ne.....zatim diky letím na to...
|
14.4.07, 11:41 |
|
|
Kristensen
|
wordy píše: Naco prepísať číslo?V celej EU nekontrolujú číclo motora.Bere sa to ako náhradný diel.
4íslo motru nemusí souhlasit ale musí souhlasit tip motoru. Takže třeba u fáva když budeš mít číslo 123456/781,136 tak na výmaz čísla motoru můžeš použít jaký koliv motor s číslem xxxxxx/781,136 Jakmile by tam už bylo 781,136B tak už by jsi se měl zajímat o přestavbu.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.4.07, 12:15 |
|
|
Bukaj
|
S tou převodovkou to nevidim tak tragicky, určitá vůle tam je...
...zvedni zadek auta (stačí jedno kolo) a zatoč při nějakém kvaltu s kolem.
Jestli se točí mrkev, je to OK
Potom doporučuju zkontrolovat ty jisticí svorky mrkve, jestli nezapadly do převodovky....
...vyndat jdou např magnetem (vhodný je magnet na teleskopické tyčce - vypadá to jako anténa od rádia)...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.4.07, 13:08 |
|
|
Dawid130
|
Jo jo točit kolem jsem zkoušel při zvednutým kole při kvaltu a mrkev se ani nehnula.....takže poloosy jsou venku, starter je venku a zítra půjde převodovka a půjde celá rozdělat.....vypadlo tam asi nějaké kolečko....To bude robota na ho..no.....Ale zase to beru z té lepší stránky jako všechno....bude to krásně čisté....a zkontrolované....
|
14.4.07, 17:54 |
|
|
Drak
|
Už zbývá jenom roztřídit hliník, měď, plasty a železo a za utržené peníze si koupit šalinkartu.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
14.4.07, 18:15 |
|
|
Dawid130
|
To vidíš moc černě....
|
14.4.07, 18:18 |
|
|
Kristensen
|
škoda 105 na 120 píše: To vidíš moc černě....
koukal jsi dovnitř přes ten spojkovej váleček? tam je totiš taková záhadná spojka na hřídely, to zn. že v převodovce je hřídel s tisícihranem, na ní je nasazená tzv. trubka která má uvnitř taky tisícihran, je cca 5-10cm dlouhá a do ní z druhej strany se strká ta mrkev, a ta trubka má dvě drážky na zajištění, tvoří prostě spojku mezi dvěma hřídelema se stejnejma koncema. třeba ti to jen vypadlo a spadlo do převodovky, je to docela velký takže by jsi to v ní měl bez problémů najít a nasadit se to dá tím otvorem pro spojkovej váleček na převodovce.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.4.07, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|