Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 14:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Raní starty favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Raní starty favorit
Je otázkou, jak je ta aku kvalitní - Blackline je levná řada Varty. Zkus vzít klasický analogový Voltmetr a změřit, na kolik V klesá napětí na svorkách akumulátoru běhěm startu.

4.12.10, 07:46
Pspvek Reklama

V pátek jsem vytáhl baterii z auta a šupl ji přímo na mráz, a auto jsem měl v teplé garáži. V neděli jsem vzal baterku a připojil v autě. A nastartoval jsem v pohodě, baterka točila ikdyž byla dva dny na velkým mrazu (cca -12 C). Asi mě to utvrdilo v to, že baterka je slaba. Když je auto a olej zahřáty (nebo alespoň nad nulou) tak baterie točí v pohodě, ale jakmile je motor studený teď myslím pod -5 stupňů a míň tak je baterka slaba s tím ztuhlým motorem zatočit, co vy na to?

6.12.10, 07:30

Ludvig píše:
Je fakt že olej je tam cca 3 roky

Skusil by som tym motorom za studena zatocit racnou... Pretoze trojrocny olej v mraze uz moze trpiet znamym problemom z jednej zimnej penicky J.Nohavicu

6.12.10, 11:45
Profil Zobrazit autorovy stránky

Jsem to nějak nepochopil. Auto bylo v teplé garáži, akumulátor dva dny na mrazu přes -12°C a akumulátor normálně protočil startérem motor. Tak jak jste zjistil, že je akumulátor slabý? v některých servisech, nebo v obchodech specializovaných na autoakumulátory mívají zátěžové měřáky. Zapojí to na akumulátor, a jakoby byl na akumulátor zapojený např. startér. Prostě to měří proud zatíženého akumulátoru. Podle toho se zjistí v jakém je stavu. Také zaleží co je podle vás pomalu točí. Jak už někdo psal, v takových mrazech je normální, že startér točí pomalu. Motor je promrzlý, akumulátor také a startér ten promrzlý motor prostě neprotočí na plné otáčky.

6.12.10, 15:16

Momentalne startujem 40Ah (vyrobca doporucuje aspon 55AH) akumulatorom dizlove volvo v40, kde je pri startovani zapnute zhavenie a dozhavovanie, + osvetlenie ako na vianocnom stromceku a este sa do toho montuje automaticka klimatizacia... Takze sa mi stava ze zacinaju cvakat vseliake relatka... Ale NASTARTUJEM :!:

U neho sa jedna o benzinovu 1,3 s 3x ulozenou klukovkou bez akejkolvek elektroniky. Ma tam niekde prechodovy odpor, bud na kabloch ku starteru, alebo v tom starteri.

6.12.10, 16:21
Junior TW team

darklord píše:
... Pretoze trojrocny olej v mraze uz moze trpiet znamym problemom z jednej zimnej penicky J.Nohavicu...
mrzne jak sviňa, 30 pod nulu auto ani neškytne - hrudky se delaj v mogulu :lol: :mrgreen:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

6.12.10, 20:27
Profil ICQ

olej cca 3 roky?? na to ze se olej ma menit (ja taky prekracoval) po 15tis km nebo po 2 letech tak dobry no.. jinak ty pomaly starty me delaj taky.. a to ani 74Ah akumulator nepomohl..a ani vymena oleje co sem delal pred 14 dny... zatim sem v zime nastartoval.. sice tocil dlouze ale chytlo to vzdycky.. nekdy me to i udela ze kdyz chvilku protocim.. 1-2 ot vypnu a zkusim znova a roztoci se uz dobre ale to jen nekdy... zkus rozebrat starter.. procistit ho (kouknout na uhliky a ocistit komutator..) a uvidis.. me to ceka taky.. :-(

10.2.11, 23:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2