Ventilátor topení - FELICIA
Autor |
Zpráva |
kromanon
|
Rosypany ventas
Cau. V Dieselove Felde si mi uplne rosypal ventilator. Je na nem po predchozim majiteli videt oprava pokus omyl. Mam ventas do feliny 1.3. Myslite, ze pujde prepojit jen koncovka a dat tam ten z 1.3ky?
|
1.12.10, 14:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
dieselova felda ma dvojstupnovy vetrak a ten fa/fel 1,3 nahradi len 1. stupen...
Na zimu to nudzovo bude stacit, ale radsej by si si mal zohnat origo.
2x ta robota okolo za to nestoji
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
1.12.10, 15:55 |
|
|
kromanon
|
No pockej vetrak ve felinak ma vzdy polohy 0,1,2,3. Nebo te blbe chapu. Ja ten vetrak doma mam, tak bych ho tam dal, ale ma to i od pohledu jiny ten obal.
|
1.12.10, 16:03 |
|
|
gokralik
|
On myslí ventilátor topení. Nejlepší by bylo přehodit celé topení, jestli máš jenom motor, tak to zkus, ale možná tam bude jiné zapojení. Diesel má totiž jen tři rychlosti a benzíny čtyři. Navíc kamarád mi říkal, že to dieslové topení má i kohout, ale to nemám ověřené.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
1.12.10, 16:17 |
|
|
michalkatka
|
dieselové Feldy majú v princípe Fačkové kúrenie, akurát je iný vrchný dekel, páčka ventilu a ovládací panel...
ventilátory sú všetky v podstate rovnaké aj na benzínových feldách, majú iba iné ovládanie, Fačko a Felda 1.9 má predradné odpory na rýchlosti pod motorom ventilátora a benzínové Feldy majú takú odporovú kocku z boku vsadenú do kúrenia...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.12.10, 20:19 |
|
|
dufy303
|
Re: Ventilátor topení - FELICIA
tak panove ja mam podobny problem ventilator isiel a skrypal atd pak uz nesel vubec ale obcas si to rozmysli a ide a pak kdyz mu uberu rychlost tak zas se vypne dnes zase vubec nejel Poistka je ok motor asi jeste zije tak ja to typuju na ovladacy panel alebo??? dik za radu
|
9.12.10, 11:40 |
|
|
michalkatka
|
nejde ani najrýchlejšia poloha ( vtedy je chyba v tepelnej poistke na tej odporovej kocke ) ak nejde vôbec tak bude chyba v prepínači, kontaktoch, alebo v samotnom motore, odmeraj na ňom či ide do neho štava...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.12.10, 11:47 |
|
|
dufy303
|
no tak dnes rano se zas nachvili rozjel na 4 rychlosti zas som ho stlumil a konec pak neceknul ani na 4ke zitra zmeram pozrem ak budu myt v praci cas dik zatim
|
9.12.10, 18:11 |
|
|
dufy303
|
tak panove problem vyzesen kuou noviho motorceka komplet za 10e instalacia byla snadna mnel sem vela jinych vozu i mam ale ma pracovni felicia se mi zacina moc libit lacna a snadna udrzba plus LPG super vuz
|
16.12.10, 18:33 |
|
|
Badpimps
|
rozhodl sem se vytahnou motorek topeni..na felicii mpi 1.3 ... prace byla narocna asi jako nasadit kolo...
|
26.12.10, 01:31 |
|
|
JardaG
|
Má zkušenost: na Feldě ráno potřebuju v téhle zimě odmlžit sklo, ventilátor zticha...
Zkusil jsem protočit 0-1-2-3-4 a pak slyším rupnout pojistku... Vyměnil jsem 25A pojistku, stále nic, 4 už radši nezkouším. Mimochodem tam doteď byla 20A. Jedu s otevřeným okýnkem, ať se alespoň nezamlžuje to, co jsem utřel, uff.
Kuchnul jsem to, uhlíky dobré, ale skoro s tím nešlo pohnout, totálně zatuhlé, co to? Promazal jsem to motorovým olejem 15W40 ze 4 stran, furt to nejde úplně hladce, jak bych si představoval, ale rozjíždí se to na 1, uff, vypadá to ok. Předtím ten ventilátor docela dlouho sem tam kvíknul, ale nevěnoval jsem tomu pozornost.
Co se tam mohlo stát a jak předejít dalšímu zatuhnutí? Má cenu ty ložiska umýt ředidlem/benzínem a naolejovat znova? Čím? Jiný nápad?
_________________ Felda 1996 1.3 40 kW Bosch Motronic 135B.
|
6.1.14, 16:35 |
|
|
Lamač
|
Zožeň nový motorček a máš pokoj.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
6.1.14, 16:38 |
|
|
JardaG
|
Já jen, jestli s tím má někdo zkušenost. Nový motorek problém není, ale proč měnit něco co je (za dosud neověřených okolností) jinak funkční? Po téhle zimě dám vědět jak byl zásah úspěšný. Jinak ne že bych patřil do kategorie zarytých šetřílků, ale rád věcem, nebo příčinám a důsledkům problému, rozumím. Prostě jdu do hloubky. Mnohdy z toho vyplynuly zajímavé výsledky, kdy původní záměr zcela ztroskotal na skryté souvislosti. Těch preventivních vyměňovačů všeho jsem už potkal dost a pro tenhle typ "hlupáků" bohužel pochopení nemám. Radši vezmu měřák, osciloskop, čidla, cokoliv, a změřím to pořádně a vím. Důsledek a příčina se dá vždy nějak vystopovat, dělám elektro vývojáře a testera, záleží jen na pozorovací metodě, rozsahu vzorků, přesnosti, možnostech simulace a analýze. A na zkušenostech. Kdysi jsem objel 3 servisy s problikávajícíma světlama při akceleraci, bez úspěchu, chtěli měnit kdo ví co (relé, pojistkovou skříň, dokonce kabeláž), pak jsem si to našel na netu, a bylo to jasné - uvolněný faston na startéru. Fííí, to jsem zíral. Od té doby servisy jen úkoluju. No nic, jen na vysvětlenou, jsem tu nový, asi si to napíšu do profilu.
_________________ Felda 1996 1.3 40 kW Bosch Motronic 135B.
|
6.1.14, 18:35 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
protoze tu praci a cas s tim stravenym radsi druhej, hlavne kdyz je jich vsude plno
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
6.1.14, 19:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|