Vyhřívání chladicí kapaliny Octavia
Autor |
Zpráva |
hans
von GLEXR
|
Re: Vyhřívání chladicí kapaliny Octavia
Jim: Díky za odkaz, až bude chvilka, zkusím to prozkoumat. Zajímá mě to zatím jen za účelem zjištění, jestli to vůbec mám. S ohříváním motoru jsem problém neměl ani při -15°C, tak jestli to tam je, tak to asi funguje. Edit: Tak to tam je. Konečně jsem aspoň pochopil, k čemu jsou ty dráty, co vedou k termostatu. Díky za vysvětlení.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
21.12.10, 14:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Není to přímo k tomuhle tématu. Ale tatík kdysy strejdovi vyráběl přihřívání do fáčka. Auto míval v nevyhřívané garaži a aby měl chl. kapalinu alespoň jemně vlažnou a ne zmrzlou, tak mu tatík vyrobil přípravek. Do druhého víčka na nádobku chl. kapaliny dal nějaké malinké topné těleso, které se napájelo adaptérem. Na noc to zapnul, spotřeba elektriky minimální ale kapalina měla třeba 5°C ve velkých mrazech. Což je podle mě lepší, než třeba promrzlá s teplotou -10°C.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.12.10, 11:41 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Re:
Určitě je lepší předehřátá chladicí kapalina. V severských zemích mají auta takové předehřevy, zapojí se do elektrické sítě a kapalina se ohřívá. Stejnou funkci mají i některá nezávislá topení. V dobách, kdy ještě nebyl Fridex se běžně při odstavení z auta chladicí kapalina vypouštěla a před jízdou se chlazení plnilo teplou vodou, což taky mělo pozitivní vliv na start studeného motoru. Možností je víc.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
25.12.10, 17:25 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Re:
A mám dojem, že tady to vyhřívání z el. sítě zkoušel i někdo ve škodovce. Ferrari myslím.
Škoda 742 Forever Team
|
25.12.10, 17:27 |
|
|
Ondras83
|
z EL sítě se to dává do traktorů, místo mrazový zátky na bloku motoru se tam vrazí spirála z plynovýho vařiče a když je kolem 0°C tak měla kapalina cca 55°C
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
25.12.10, 19:26 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
borec na sidlisti to ma ve Fordu Galaxi > trci mu zastrcka v narazniku vedle mlhovky
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
25.12.10, 19:53 |
|
|
Ondras83
|
nj, fordi...
ja takovy problemy nemam, pro jistotu 2x nazhavim a startuju na brnk
|
25.12.10, 19:59 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak tak, stačí nemít motor po smrti
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
25.12.10, 20:00 |
|
|
Ondras83
|
nn, staci nemit ford ve znaku
|
25.12.10, 20:03 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ale prosimte
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
25.12.10, 20:15 |
|
|
ferrari
|
Re: Re:
hans píše: A mám dojem, že tady to vyhřívání z el. sítě zkoušel i někdo ve škodovce. Ferrari myslím. E-e...Ferrari má Webasto A 306ka kúri veľmi rýchlo...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
25.12.10, 22:41 |
|
|
gokralik
|
Stačí se podívat do nabídky severských vozů, tam byl napájecí kabel součástí téměř každého auta. Jinak by to tam snad ani nešlo. Dokonce to tady tuším někdo vzpomínal, že mají na parkovištích obchodů dokonce stojánky jako v autokempech, kde si můžou parkující auto napíchnout.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.12.10, 23:07 |
|
|
varok
|
Já myslím, že to se smrtí motoru zase tak moc nesouvisí. Každý si může psát co chce, ale pokud má někdo auto u rodinného domu, nebo někde, kde je přístup k el. síti, tak to je lepší než huntovat promrzlý motor. Když je třeba -20°C, to znamená, že i kapalina má tolik, tak to vůbec motor netrápíte? Takhle zapnete topné tělísko třeba přes večer. I kdyby se zahřála chl. kapalina na nějakých 10°C, pořád lepší než -20°C.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.12.10, 12:33 |
|
|
Ondras83
|
moc starosti
auto ma slouzit tobe, ne ty autu
|
26.12.10, 19:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to vyhřívátko se kupuje do avie, nebo do motorových vozíků, stojí to přes tři kila, já to dal na pár aut do hadice, vyrobil jsem mezikus,
taky jde použít co je do malého bojleru, miloš
|
2.1.11, 11:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|