Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 23:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
 výměna rozvodů a vodní pumpy - FA 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek výměna rozvodů a vodní pumpy - FA
zdravím, dnes sem si šel nabít baterku a zjistil jsem že mi během pár dní - (od svátků ) zmizel skoro celý obsah v expanzní nádržce, před tím jsem tam měl mezi čárkama a teď je tam sotva hladina vidět :(
díval jsem se a voda prolínala snad všude u domku termostatu, u chladiče ale vždy jen kolem hadic, všechny sponky jsem dotáhl ale časem všechny vyměním za nové ...

ale co mě nejvíce překvapilo že byl potečený blok motoru ze strany od výfuku
buď to prolíná pod hlavou nebo je v bloku malá prasklinka protože jiný důvod nevidím

nemrznoucí směs sem tam kontroloval začátkem prosince a byla do -18 a pak jsem tam dolil zhruba půl litru další nemrznoucí kapaliny takže odhadem tam mohlo být nejméně do -25°C otázka je z kama tam ta voda prolíná :(

a aby toho nebylo málo tak jsem si všiml že mi prolíná olej i od rozvodů sice né moc ale je to viditelné

proto zvažuju že by se motor vyhodil z auta ale bojím se toho kdybych to dělal sám že se mi nepodaří vyhodit poloose aniž bych něco neudělal z diferenciálem ale pokud bych to nechal udělat v servisu + výměna rozvodů tak bych se zase nemusel doplatit ...

jak to vidíte vy??
názory koupit druhé auto budu ignorovat protože sem si s ním vyhrál a mám s ním další plány 8)

předem díky všem co se připojí do téhle diskuze

Naposledy upravil hardb dne 8.1.11, 21:28, celkově upraveno 1

1.1.11, 18:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: únik chladící kapaliny - FA
Tak jestli máš jak tak zkus natlakovat válce kompresorem a pozoruj jestli ti nejdou v expanzce bublinky. A jestli chceš zjisti kde všude to uniká tak naopak natlakuj expanzku. Alespoň budeš vědět na čem seš. :wink: Ta voda na těch svodech to můžou být třeba špatný jen brýle (těsnění hlava - sání/výfuk). Jiný příznaky špatnýho těsnění hlavy nemáš?

1.1.11, 19:04
Junior TW team, Tydýt

ok, pokud tam ty bublinky půjdou tak je díra v bloku ?

pokud by to bylo těsněním tak by to syčelo zezadu že ?

dá se to zjistit ještě nějak jinak nebo jen tím natlakováním ?

1.1.11, 19:11
Junior TW team, Tydýt

nn jinak by těsnění mělo být dobry ono když sem se díval tak ta hlava ani blok potečený nebyl ono byla jen "loužička" na bloku ale nebylo poznat z kama to utíkalo ...

1.1.11, 20:37
Junior TW team, Tydýt

díval jsem se na to ještě jednou pořádně a zjistil jsem že to utíkalo zespod vodní pumpy, pod ní toho bylo nejvíc a auto stálo mírně zešikma tak proto to bylo potečené ...

nakonec tam dám asi druhou vodní pumpu ( protože voda se tam poslední dobou strácí celkem dost ) tak 2-3 dl/měsíc
a k tomu bych tam vyměnil i rozvody jen nevím jak to vše půjde protože místa tam moc není ...

2.1.11, 07:35

Pumpu máš určitě ještě s řemenicí na klíňák nebo se pletu? Pokud jo, tak se dá pumpa i rozvody krásně vyměnit na autě bez velkýho hejbání motorem. Jen s tou pumpou se trochu zapotíš, protože je tam málo místa, ale jde to. U pumpy s řemenicí na drážkovej řemen jsem musel sundat držák pumpy.

2.1.11, 07:48
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

přesně tak ještě z řemenicí 1992 ...

díval jsem se na to a toho místa tam skoro vůbec není ale pokud by se ten motor trošku přizvedl tak jak to píšou v chytré knížce tak by to mělo jí sice k těm dvou šroubům tam nebude moc dobrý přístup ale snad to půjde bez věčích komplikací

2.1.11, 07:59

Na šrouby vodní pumpy chodím se stranovým a očkovým klíčem, páč golu tam nedostanu. Motor trochu přizvedneš, ale většinou není třeba ho zvedat nějak moc. A pokud se chceš zvedání motoru vyhnout, sundej držák vodní pumpy, půjde to pak líp. Před jeho demontáží si pořádně označ jeho polohu na kastli, abys pak neměl motor v jiný poloze. To se stalo mě a po půl roce se mi odporoučel silentblok pumpy...

2.1.11, 08:38
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

dobře, do konce měsíce bych se do toho pustil (po výplatě až budu mít peníze a až pojedu do města a snad už nebudou mít inventuru)

výměnu té vodní pumpy se nebojím ale mám strach z těch rozvodu ty sem dělal jen jednou na praxi na cvičném motoru a tam se daly zuby jen mezy tečky a měl sem to před sebou ...

ale snad se to obejde bez problému ...

prostě je tam nasadit správným směrem spočítat články na řetězu a protočit motorem 2x at se vše otočí pak seřídit předstih a pak vše dobře utěsnit a nalít tam znovu motorový olej
(ten asi použiju použitý protože sem ne něm nenajel ani 7 000 km a je tam ani né rok)

2.1.11, 10:12

Olej vyměň, má se měnit buď po 10 tkm nebo po roce. A ta cena za 4 litry oleje a filtr už neni tak závratná (předpokládám, že dáváš obyč. 15W40). Já ho tady kupuju stáčenej a 4 litry mě vyjdou na cca 167,- Kč :wink:

2.1.11, 11:09
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

aha, no já sem tam kupoval kvalitnější sice taky 15W40 ale ty 4 litry mě vyšli na 550 kč - http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1270

2.1.11, 11:14
Dřevák na focení, neumí ostřit

pokud umíš počítat do 12ti tak rozvody zvládneš

2.1.11, 12:37
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

dobře :)

to zvládnu

2.1.11, 12:40
Junior TW team, Tydýt

pokud mi utíká ta kapalina přes vodní pumpu tak to může být jen těsněním nebo ta pumpa má někde nějakou dírku ( tak jak to mívají třeba starší zetory a pod ) podle které se pozná že ta vodní pumpa už je KO ?

a ještě k těm rozvodum ...

je potřeba pro jejich výměnu:

rozvodová kola, těsnění víka rozvodů, druhý mot. olej nebo ještě něco se musí koupit at se to vymění vše tak jak má ?

je lepší pak to víko dát na těsnění jen na něj nebo bez těsnění a na silikon nebo jak by to bylo nejideálnější ?

4.1.11, 18:02

este ti tam chyba oil filter, gufero na remenicu klukovky, tesnenie pod vanu, vypustak na olej a tesniaci kruzok

4.1.11, 18:06
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další