skuste poradit s poistkovovou skrinkou rok 1990
Autor |
Zpráva |
dodo2010
|
skuste poradit s poistkovovou skrinkou rok 1990
|
15.1.11, 18:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: skuste poradit s poistkovovou skrinkou rok 1990
Pojistkovou skříňku proletovat, ve fabrice šetřili cínem.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.1.11, 18:50 |
|
|
varok
|
Tyhle všechny problémy dělávají právě ty pojistkové panely. U těch prvních favoritů s panelem na kulaté pojistky to je dnes už skoro pravidlo. U těch novějších výklopných je to už trošku lépe zpracované, už nejsou závady tak časté, ale výjímka potvrzuje pravidlo. Vzít nějakou slušnou pájku, kalafunu a cín. Pořádně prohřát a propájet. Já měl třeba na starém fáčku pojistkový panel už někým opravovaný, asi předchozím majitelem a to byl hnus. Ten to zase na oplátku zalil tím cínem až moc. Kupovat novou asi nebudete, stojí myslím okolo 800,- kč jen ten plošný spoj. Ty nové na nožové pojistky jsou dokonce myslím ještě dražší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.1.11, 15:34 |
|
|
dodo2010
|
|
16.1.11, 17:46 |
|
|
varok
|
V 90% to bývá ten pojistkový panel. Když jsou tam studeňáky, tak vynechávají konektory, samotné patice pojistek nebo patice relátek. Tím propájení to někdy pomůže, většinou. Je možné, že to bude i něčím jiným, ale začal bych tím pojistkovým panelem.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.1.11, 16:26 |
|
|
Dundee
|
Přesně tak, pořádně to proletuj a bude klid. Kámošovi na starym fáčku (90) zhasínaly světla běžně, od proletování měl klid. Druhej kámoš má rok 92, novej typ pojistkovky a taky už jsme letovali.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
17.1.11, 16:33 |
|
|
varok
|
Jo, ale ty sklopné od konce 91 roku(myslím) už netrpí na studeňáky tak moc. Dnes ty první favority maji už asi skoro každý problémy s pojistkovým panelem a ty novější třeba každý pátý. Favoruty už dnes ale mají některé přes 20 let, tak i tohle je už docela slušná životnost.
|
17.1.11, 16:48 |
|
|
p.s.
|
o výkendu sem proletovával pojistkovku 94 ky mý přítelkyně auto stálo asi měsíc chci ho natočit a nic startér točí nechytá pak koukam a oni nesvítí ani kontrolky na palubce vlít sem do pojistkovky a stačilo jí poboucat a odjížděl sem tak sem jí o výkendu trochu polochtal cínem a vše chodí jak má
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
17.1.11, 17:48 |
|
|
James1991
|
Užírá mě zoufalost už.. Favorit 135L r.v.91 karburátor: Předevčírem jsem přijel cca po hodinové projížďce. Zastavil jsem, vypnul motor na 15 minut. Pak chci nastartovat a odjet. Otočím klíčkem do polohy 1, rozsvítí se kontrolky. Startuji, ale startér otočí jednou max. dvakrát, jak kdyby byly byla vybitá baterie. Zkouším znova startovat a nic. Potom se kontrolky ani nerozsvítily, tak sem zahýbal s relátkem na pojistkovce, které spíná po točení klíčku. Kontrolky se rozsvítily, ale nešlo nastartovat-při startování kontrolky zhasínaly... Tak jsem auto odtlačil domů. Druhý den zkusil vyměnit to relátko-kontrolky se už nerozsvítily ani po tom, kdy jsem s relátkem zahýbal. Vyndal jsem pojistkovkou skříň, vyčistil kontaktolem, vyzkoušel relátka a omrknul pojistky(vše v pořádku) a proletoval kontakty. (Jen tak pro zajímavost v autě mám nožové pojistky, ale s nevyklápěcí pojistkovkou-nejspíš přelomové období výroby, kdy se přecházelo na vyklápěcí). Dnes jsem pojistkovku vrátil zpátky do auta i s nabitou baterií(pro jistotu). Kontrolky se v první poloze zase nerozsvítily:-( Nefunguje: směrová světla, stěrače, ostřikovače, elektromagnetické otevírání kufru(které už ani nevím pořádně, kde mám napojené) Jinak světla svítí, topení běží, troubí.... Poraďte někdo prosím.
|
28.1.11, 17:06 |
|
|
CROWACK
|
jenom taková základní kontrola, upevnění kontaktů na baterii, kostra motoru přístrojovky a spol jsou v pořádku?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
28.1.11, 17:24 |
|
|
James1991
|
Okostření motoru-tím myslíš ten měděný pás co je někde u převodovky? Baterie má dobré kontakty. Spíš si myslím že je něco s tou pojistkovou skříní, protože nefungují stěrače+směrová světla+když nastartuju motor a nepřidávám plyn tak ihned chcípne, protože je mimo ten elektromagnetický ventil v karburátoru a tyto 3 věci jsou pod jednou pojistkou, kterou jsem ale vyměnil..
|
28.1.11, 17:53 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
problemy s elektrinou propajet pojistkovku problem se startovanim kontrola starteru ukostreni motoru a svorky na baterii
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
28.1.11, 17:54 |
|
|
James1991
|
Pojistkovka je proletovaná.
|
28.1.11, 17:58 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a poradne?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
28.1.11, 17:59 |
|
|
James1991
|
Snažil sem se jak to jen šlo a pájku sem nedržel poprvý v ruce... rozehřál-"roztavil" jsem jen starý cín a pořádně prohřál...
|
28.1.11, 18:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|