Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 15:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Nejspíš relé žhavení 
Autor Zpráva

Příspěvek Nejspíš relé žhavení
Zdravím , mám takový problém, Můj seat ibiza 01 , 1.9Sdi občas nejde nahodit, nežhaví a u pojistkové skříně slyším bzučení , když zahýbo s těma krabičkama tak žhavení naskočí a vklidu nastartuji, ale auto občas samo od sebe chcípne a někdy i za jízdy , samozřejmě ikdyž na to relé poklepu , měl už někdy nějaký takový problém ?Zítra tedy pojedu na diagnostiku tak jsem zvědav co to ukáže , ale i tak díky za odpověďi :)))

14.1.11, 23:07
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nejspíš relé žhavení
Relé 109 slouží k napájení řj motoru, stačí vyndat, rozebrat a přepájet pokud nebudou už moc kontakty opotřebované a šup s ním zpět. Diagnostika ti možná nic neřekne protože pokud to relé vypadne je to bez proudu tudíž se chyba nezapíše, ale třeba tam budou zapsané jiné. Jinak to že ti to chcípne to je tím relé.

15.1.11, 06:33

Ahoj.Jak jsi dopadl s touto závadou?Nedávno jsem řešil u dvou seatů a bylo vadné čidlo teploty./jsou rozdílné teploty,jako např.u Fel./Zatím jezdí bez problémů-prvotní závada byla-zdechnutí za jízdy.Dík za info.

24.1.11, 06:14
Mistr mechanik

Martin Š. píše:
Zdravím , mám takový problém, Můj seat ibiza 01 , 1.9Sdi občas nejde nahodit, nežhaví a u pojistkové skříně slyším bzučení , když zahýbo s těma krabičkama tak žhavení naskočí a vklidu nastartuji, ale auto občas samo od sebe chcípne a někdy i za jízdy , samozřejmě ikdyž na to relé poklepu , měl už někdy nějaký takový problém ?Zítra tedy pojedu na diagnostiku tak jsem zvědav co to ukáže , ale i tak díky za odpověďi :)))

jestli klepeš na konkretní relé a pomůže to

tak rele rozdělej a proletuj všechny spoje co vidíš, pokud jsou problémy s hlavním relé tak na diagnosrice je závada řídící jednotka motoru neodpovídá, kontrolka žhavení ani neproblikne miloš

25.1.11, 07:27
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]