Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 15:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Felicia 1.3 kombi BMM - velká spotřeba 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia 1.3 kombi BMM - velká spotřeba
Zdravím všechny měl bych pár otázek k systému LPG - mám ve felicii systém Lovtec, nedávno zadělaný, najel sem cca 2k km, ale průměr na 100km je někde kolem 12l - jezdím nejčastěji ve 4 po dálnici 50km dálka -rychlost cca 90-110km/h - byl jsem už i na seřízení, ale pořád to žere stějně, neli-více než předtím. Mám manuální škrťák a předtím elektronickej, ale teď po seřízení mi pan technik zdělil, když sem to chtěl nastavit přes diagnostiku, ze to je jen naoko (kvuli stk) a jednotka tam není, v případě, že bych ji tam chtěl dodat prý musím dát dalších 5k na stůl :-( Myslíte, že řízení tou lamdou má na spotřebu vliv? Resp.poznal bych zmenu oproti manuálnímu škrťáku na spotřebě? Jinak by měc zajímalo, jestli by měl někdo nějakou radu co všechno bych měl mít v poho - už jsem vyměnil kabely,svíčky, palec, víčko, ale žádná změna - co dalšícho by mohlo mít ještě vliv? veltily např??..případně nějaké rady k pokusu nastavení LPG, které by mohlo pomoci snížit spotřebu, teda jestli to nějak jde - nebo budu jezdit už pořád kolem 12l/100km?? .. budu vděčný za každou odpověď.. díky Marty :(

25.1.11, 20:44
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia 1.3 kombi BMM - velká spotřeba
Nebudu se tady moc rozepisovat, aby mě zase někdo nezjebal. Jestli nemáte ŘJ na LPG systém, tak máte asi podtlakový systém. Měl by jste mít tedy šroub na té hrubé hadici a menší šroubek na reduktoru. To je to plechové kulaté. Můžete zkusit jemně utahovat ten šroub na hrubé hadici. Měla by tam být ryska, nevo si tam udělejte. Vždycky utáhněte o půl otáčky. Vyzkoušejte, jaký má motor krouťák. Možná vám potom bude jemně padat volnoběh. To se šteluje tím šroubkem na tom reduktoru.
Systém LPG s vlastní ŘJ je ovládaný Lambda sondou. Tam se dá seřídit diagnostikou velmi pěkná spotřeba. Když vám stačí menší výkon, prý jde nastavit i spotřeba jako na benzín. Já mám sice favorita BMM, mám právě ten systém ovládaný Lambda sondou a kdybych jezdil slušně, tak mám spotřebu na LPG asi o litr větší než na benzín. Na benzín jsem schopný mít spotřebu okolo 7-7,5l/100km a na LPG okolo 8 litrů, což je slušné. Jezdím jako prase, tak mám spotřebu LPG asi jako vy. :D

28.1.11, 07:50

přesně tak to dokáže dělat divy poštelovat si to tím šroubem na te hrube hadici a pak na reduktoru ja jsem po seřizování technikem měl spotřebu 11l tak jsem si to takhlenc seřídíl a spotřeba 8,5l a to to nějak nešetřím.

28.1.11, 12:00

Mě to u staré škodovky 105 i u starého fáčka karbec, co jsem měl předtím taky pořád seřizovali na vysokou spotřebu. Pak mi ale rovnou řekl ten chlápek, že si to mám kdyžtak sám doštelovat a ukázal mi jak. Jak to seřídí oni, tak je to jen zhruba, aby zjistili, jestli nejsou někde netěsnosti, jestli vše funguje jak má. Jen u tady toho fáčka BMM mi to seřídili v LPG servisu sami pěkně. Tam mi to ale nastavovali Diagnostikou podle Lambda sondy.

29.1.11, 12:46
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]