ecotronik je KO- mýměna za BMM
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Re: ecotronik je KO- mýměna za BMM
jej tak to je fakt škoda no co se dá dělat ale já se s tím poperu -ted se bavím o tom meřáku na olej
taky sem zvedavy kolik mě to vše bude stát ale než sem začal skupovat díly tak sem přemýšlel tak 2000 kč + práce v servise
jinak ten první díl výfuku mám z feldy i z lambda sondou takže to by mohlo být bez problému ...
|
31.1.11, 18:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin91
|
Škoda že jsem tu dlouho nebyl mám doma vše na předělaní na BMM z fáčka 50kW ,to je ..řídící jednotka ,filtr box,setrvák, el. svazek k motoru, lamda sondu, nádrž,halluw snímač, vstřikovací hlavu, rozdělovač, svody prostě vše ... možná bych ti to aji přeskládal na BMM ...s bratrem jsme dělali aji z Ekotronika na MPi ale to už je moc složité...
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
31.1.11, 19:12 |
|
|
varok
|
Záleží jaký servis Hardb navštívíš. Ale už teď jsi dal jestli dobře počítám 1150,- kč a to ještě nemáš ŘJ, nádrž s čerpadlem a nevím co ještě. A fungl novou ŘJ za pár korun? Ale jestli to tam chceš?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
31.1.11, 19:34 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Martin91: aha, máš i nádrž z čerpadlem nebo ne???
varok: ona je žeprý z "likvidace" autodílu zakže to tam spíš mají na zavazení ... takže pokud ji majou tak by byla cca za 1000 kč
pokud bych sehnal RJ z auta které mělo víc jak 40 Kw vadilo by to moc na motoru a vstřiku který byl stavěný n 40 Kw? pokud ano jak by se to projevilo ?
|
1.2.11, 06:29 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
kwiko píše: Moj "ecotronik" hall Ecotronik je rovnaky s BMM, ci MPI. Lamdasonda je ina (ako aj 1.diel vyfuku) : aha pokud je ten snímač stejný tak proč se tam musí dávat druhý setrvák ?? ten by podle mě měl být stejný nebo se opravdu liší ?
|
1.2.11, 06:35 |
|
|
xXxTRA
|
liší se, hall sice je stejný ale pro BMM je umístěný jinde než pro ecotronik
_________________ Felicia 1.?
|
1.2.11, 07:47 |
|
|
Martin91
|
Však jsem psal že mám vše to je i nádrž s čerpadlem...
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
1.2.11, 12:08 |
|
|
Capricorn
|
hardb píše: aha pokud je ten snímač stejný tak proč se tam musí dávat druhý setrvák ?? ten by podle mě měl být stejný nebo se opravdu liší ? Tam jde o to že snímač u Ecotronicu a snímač u BMM snímají každý něco jiného... u Ecotronicu snímač reaguje na kolíky v HÚ 1 a 4 válce. Kdežto u BMM na vyfrézovanou drážku respektive na její hrany které jsou 60° a 6° před HÚ prvního válce.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
1.2.11, 12:55 |
|
|
varok
|
Já jsem jen viděl, že BMM mají ten snímač jakoby blíže k chladiči a Ecotroniky více dozadu. U některých motorů tam bývá plastová záslepka.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.2.11, 16:06 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Martin91: aha sry toho jsem si nevšiml, kolik by jsi za tu přestavbu chtěl jen tak mimochodem popřípadě za jak dlouho by jste to mohli stihnout kdyby sem vám asistoval taky?? varok: aha, no já ten snímač mám taky blíže k chladiči a druhou díru dále od chladiče mám zaslepenou plastovým špuntem ... jinak dnes sem sehnal nádrž z feldy ( za 500 ) bez čerpadla ale mělo by tam pasovat i čerpadlo z 1.6 ne ?? ještě sem se minule ptal jestli by vadilo kdybych na můj motor 40Kw dal řídící jednotku z 50 Kw verze pokud by to nešlo tak kde by byl problém ? a dnes sem uvažoval a jsem na 60% rozhodnutý že tam dám i druhou kabeláž právě z té 50 KW verze která mí i imobilizér, né že by jsem o něj stál ale pro to aby nebyl moc velký problém napojit to palivové čerpadlo ... chtěl jsem se zeptat zkušenějších kteří se vyznají ve Feliciích jak jsou vedené kabely k čerpadlu, v té 1.3 tam bohužel chybí i z kabeláží, ale co jsem se díval tak je rozdělaný plastový kryt prahu až k pojistkové skřínce tak jestli je vedený právě z pojistkové skříně nebo je to jen shoda náhod. u té 1.6 tam čerpadlo je i z kabely které ale jdou kolem nádrže nejspíš pod vozem což mi přijde divné že nejsou vedeny hlavním svazkem uvnitř auta ... předem díky za upřesnění
|
1.2.11, 16:57 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jestli si vzal z MPI tak jo jestli z BMM tak ne
ještě musíš koupit LPG mix - ten mi zbyl po přestavbě na MPI
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.2.11, 17:41 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
myslíš jestli jsem vzal tu nádrž z MPi nebo jestli je to čerpadlo z MPička ??
ten LPG mix se skládá z čeho? za kolik bys mi ho střelil ??
|
1.2.11, 18:22 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.2.11, 18:41 |
|
|
kwiko
|
Ak tam mas na dne toto, tak je na BMM Mpi a 1,6 (pripadne 1,9) to tam nemaju. Ale nemyslim ze by bol problem ten kus plastu odstranit... inak viewtopic.php?f=6&t=23298inak ak mas to cidlo v tej diere blizzsie ku chladici tak sa cudujem ze to vobec nastartuje
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
Naposledy upravil kwiko dne 1.2.11, 19:17, celkově upraveno 1
|
1.2.11, 19:10 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ok beru tak jina možnost ani není ... díky, kuknu se ale na 90% to bude MPi pač byla vyrobena v 98 ale pro jistotu to zkontroluju jinak jak je tam vedená kabeláž k tomu čerpadlu ??
|
1.2.11, 19:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|