Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 08:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 401 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Další
 ecotronik je KO- mýměna za BMM 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek Re: ecotronik je KO- mýměna za BMM
jj taky su zvedavý jak to nakonec dopadne a kolik mě to bude vše stát ...

před chvílí jsem to vše proměřil a plovák se zdá být ok tak sem zase používal svou metodu pokus/omyl s tím že jsem odpojoval dráty na plováku co mám v autě a zjistil jsem které 2 dráty jsou potřeba pro ukázání hladiny v nádrži nakonec to byl modrý a červený drát, zbývající žlutý a černý drát jsem odpojil a na nic to vliv nemělo
takže sem na ty dráty napojil čerpadlo z plovákem a funguje to parádně, půlku a celou nádrž to ukazuje přesně takže jsem spokojený že zatím vše funguje jak má :)

jak zítra dopadu v tom servise sem zase napíšu at jste všichni v obraze 8)

7.2.11, 19:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

dodávám jenom kvalitní zboží :mrgreen:

7.2.11, 20:01
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

jj vím :)
protože to co mám od tebe tak zatím vše funguje :) a to je jen a jen dobře ;)

7.2.11, 20:14
Dřevák na focení, neumí ostřit

jj sám sem si ho chtěl nechat do zálohy ale mam BMM nádrž tak mi bylo k ničemu

7.2.11, 20:21
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

aha ...

tak dnes sem moc nepochodil ...

víc budu vedet až v pondělí :(

7.2.11, 20:23
Junior TW team, Tydýt

dnes mě nechal ve štychu :(

jedu z práce domu a nejednou mi chcípl motor ( jel sem na LPG )

chvíli sem na plyn startoval pak sem přepl na benzin v domění že mi jen došel plyn, ale i na benzín mi to nechtělo chytnout

pak sem se podíval pod kapotu a zjistil jsem že mi "jen" vypadl kabel z indukční cívky
ale zjistil jsem že to tím zas až tak nebylo po chvíle startování na benzin sem opět přepl na plyn a to po chvíli to chytlo
ale v tu ránu mi bylo dost divné že mi to na benzín né a né chytnout

jak sem jel domů tak sem to zase přepl na benzín a auto už jelo normálně takže kde byla chyba vůbec nevím a netuším ...

shodou okolností jsem si ráno pročítal téma "snížení váhy setrváku BMM" a na příspěvek který popisoval rozdíl mezy sníženou váhou setrvačníku a z originálním setrvačníkem ...

motor měl provozní teplotu a auto stálo na rovině, motor sem vytočil asi do 4000-4500 ot/min a pustil jsem spojku a motor málem chcípl ( prostě otáčky hodně rychle klesly a auto se sotva hlo )
což určitě normální není :(
pak sem motor vytočil zhruba na stejné otáčky a vypl sem zapalování a zdálo se mi že motor ztrácí otáčky pomaleji než když sem se pokoušel rozjet
a z toho snad vyplývá že motor někde nasává dost falešného vzduchu nebo náhlou změnu RJ nepřekousne a nebo je směs chudá nebo co ...

jaky je váš názor?

9.2.11, 17:16

Napada ma len ze vsetky systemy s R-katom maju tzv ochrannu poziciu pre katalizator.. co znamena ze si kontroluju ako rychlo klesaju otacky, a ak je to prirychlo zakrocia, lebo by sa mohol poskodit katalizator :idea:

9.2.11, 17:57
Junior TW team, Tydýt

aha tak to je dobré vědět :oops:

9.2.11, 18:10
Junior TW team, Tydýt

dnes mi auto chcíplo zase když sem jel na benzin do práce :(

nějak je vše roz**bané nebo co ...

nevím jestli to bylo díky tomu že sem měl málo benzínu nebo byl problém někde jinde ale ráno mi to nechtělo chytnout jak na LPG tak na benzin. ( naštěstí sem do práce došel po svích )

dolil jsem benzín do nádrže ale po včerejším startováním jsem baterku zapomněl nabít a to se mi dnes vymstilo a to tak že auto nechtělo chytnout a startér sotva točil ale naštěstí mi to nastartovalo ale po cca 100 metrech to znovu chcíplo a nechtěl se motor natočit.

proto sem oddělal víčko z rozdělovače tak upadl uhlík který tlačí na palec, víčko sem dal zpět a motor chytl celkem dobře tak sem dojel do práce, jak sem tam dojel tak sem si všiml že z výfuku jde nějak moc kouře jako kdybych pod kapotou měl nezahřátý naftový motor

baterku sem nabyl a dal ji do auta.
při startování se startér nechtěl normálně točit, jakoby se motor 2x otočil ale pak najednou se nějak "zadrhl" a při tomto marném startování se mi na palubovce rozsvítila neznámá kontrolka :(

byl to vykřičník v závorkách - když sem se díval do chytré knížky tak to má znamenat "provozní brzda" tak bud je to nějaká chyba nebo na tohle mám napojenou RJ a má to znamenat ve favo budících ten TEST - chyba v elektronice tak nevím.

znovu sem vydělal a nasadil víčko rozdělovače a motor chytl dojel sem dom a hned sem tam dal staré víčko.

motor sem bez problému nastartoval ale pak chcipl a při startování se opět rozsvítila tak kontrolka.
ale to už sem věděl že je problém ve víčku proto sem ho zdělal a hned nasadil a od té doby motor jde nastartovat
( ale pořád to škube při rozjíždění ale otáčky jsou stejné neklesají ani nestoupají )

10.2.11, 17:12

ten štart keď sa ti motor ledva pretočol, teda zastavil môže robiť veľký predzápal čo môže spôsobovať zlé umiestnenie hall-u, mne sa to stále nejako nezdá...

ten hall si v tej druhej diere skúšal aj s tým plechom čo máš teraz pod ním?

10.2.11, 17:18
Junior TW team, Tydýt

přesně tak jak je v té první díře tak sem ho dal i do té druhé díry takže i z tím plechem nebo spíš hliníkovým výliskem nebo co to je

10.2.11, 18:12

Tak ho zkus sundat a dát tam ten snímač bez neho. Nejdříve ho ale poměř raději s tím co máš od BMM. Jestli je stejně vysoký, tak ho tam zkus dát bez toho výlisku. Možná že už je ten snímač špatný a blbne.

10.2.11, 20:41

ta podlozka je tam proto ze ten snimac je jinak dlouhy, bez te podlozky ho tam ani neda....a jak sem rikal ta druha dira je nad zuby setrvaku...tam nic nenasnima....

10.2.11, 21:53
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

kdyby ten snímač byl KO tak bych nenastartoval ale dnes zkusím ještě jednu věc, a to že tam dám snímač z BMM, vím má trošku jinačí konektor ale pokud jsou ty dráty stejně vyvedené což asi jsou tak tam udělám takový mezi kus a tím by měl být ten snímač zapojený a funkční

a pokud by to fungovalo z tím BMM snímačem a jelo by to bez cukání tak pak budu váhat jestli se to přědělá na jednobod ale byla by škoda ty díly co mám nevyužít ale ono to bestak ničemu nepomůže, dnes tam ale pro jistotu vyměním zespodu vzpěru motoru protože se mi zdá špatná od té doby jak sem zvedal motor nahoru a dolu abych vydělal vodní pumpu ...

11.2.11, 06:22

Jiri píše:
ta podlozka je tam proto ze ten snimac je jinak dlouhy, bez te podlozky ho tam ani neda....a jak sem rikal ta druha dira je nad zuby setrvaku...tam nic nenasnima....

áno je nad zubami, ale nejako to fungovať musí, ako je tam ten ecotronik štupel, tak hall zaregistruje zmenu striedavého signálu so zotrvačníku - možno, fakt neviem ako to funguje...

ja si v tej diere pre hall ecotroniku zaisťujem zotrvačník proti pootočeniu keď povoľujem remenicu, alebo podobné tým že tam strčím veľký šroubovák...

11.2.11, 13:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 401 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 27  Další