ecotronik je KO- mýměna za BMM
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Re: ecotronik je KO- mýměna za BMM
hardb píše: dnes zkusím ještě jednu věc, a to že tam dám snímač z BMM, vím má trošku jinačí konektor ale pokud jsou ty dráty stejně vyvedené což asi jsou tak tam udělám takový mezi kus a tím by měl být ten snímač zapojený a funkční
co vy nato ?? mohlo by to tak fungovat ? nebo to má BMM jinačí zapojení z toho snímače? že ty dráty jsou jen jinak poskládany ? nebo netušíte jak by to mohlo být ?
|
11.2.11, 16:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
vyskúšať to môžeš, vrátiť to môžeš hocikedy...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.2.11, 16:31 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
to jsem chtěl vidět do hodiny dám vedet jak sem dopadl
|
11.2.11, 16:35 |
|
|
kwiko
|
ja som pri zmene na BMM hall nechal, a fungovalo...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.2.11, 17:00 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha tak to je asi ten snímač špatný
ale je divné že ti ty konektory pasovaly protože ten co mám z BMM tak je větší a liší se pár detaily.
nasadil jsem ho tam po zapojoval ale motor nechtěl chytnout při různé kombinaci zapojení drátků ...
ale ta kontrolka ( vykřičník v závorce ) " ( ! ) " mi svítila jakmile, jsem tam dal původní snímač tak kontrolka problikla a motor chytl nadrc ..
takže jsem si myslel že ten hall snímá jinačí věci nebo prostě nevysílá data ve správném pořadí tak aby to RJ překousala
ale jak si sem napsal že jsi to nechal tak to asi ten snímač bude OK
nebo si to nějak ověřit a zjistit kde je chyba
|
11.2.11, 18:25 |
|
|
michalkatka
|
pre istotu pozri aký tam máš zotrvačník, obávam sa že to už niekto neodborne prerábal...
cez dieru pre BMM hall pomalým otáčaním motora zisti či má vybratie BMM, alebo štuple ecotronik...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.2.11, 19:26 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj dobře to teda vyzkouším zítra ...
pokud by to mělo setrvačník z BMM tak by to pro mě byla dost velká výhoda ale pak nechápu že by ten hall nefungoval a díky němu sem nenastartoval ....
|
11.2.11, 19:51 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak zdá se že je tam setrvačník který tam má být, z kolíky ... ale teď vždy před startováním se mi zobrazí ta kontrolka (!) a po nastartování zhasne, díval sem se do nádobky z brzdovou kapalinou a je jí tam víc jak 3/4 nádobky dnes sem ještě vyměnil tu vzpěru motoru ale auto škube pořád ale o poznání méně ale jak už jsem psal dříve pokud je sytič zapnutý ( otáčky to má kolem 1200 -1300/min ) tak se auto rozjede bez cukání ale jakmile se sytič vypne tak při rozjíždění to také pocukává ale už tomu bude konec, doufám
|
12.2.11, 11:13 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
v pondělí nejspíš auto zavezu do servisu ale ted jsem si uvědomil že jsem asi zapoměl na jednu důležitou věc a to na zástrčku na diagnostiku - VAG nebo myslíte že by tam ani nešla nějak zapojit nebo jí mám někde sehnat ??
ještě jde použit lanovod od plynového pedálu po vstřik nebo je tam potřeba dát taky lanko z felicie ( ale to mám naštěstí doma )
|
12.2.11, 12:34 |
|
|
varok
|
Pokud ti to na sytič necuká, což znamená že auto jede na bohatší směs, tak po vypnutí sytiče to máš asi moc chudé, ne?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.2.11, 17:42 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jo to je pravda ale zajímavé je ještě to že to cuká tak do 50 km/h pak i když zařadím třeba tu 4ku tak otáčky jsou kolem 2000 a ani to necukne ...
|
12.2.11, 17:53 |
|
|
varok
|
No protože když jedeš rychleji a máš vyšší otáčky, tak už je směs bohatší a je i jiný předstih. Ale jsou to jen mé doměnky. Stejně mě tady za chvíli zase někdo *cenzurováno*, že píšu ko...y.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.2.11, 17:57 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak to je taky vlastně možné .... ale i tak je to divný tím co to dělá
|
12.2.11, 18:10 |
|
|
varok
|
U ecotroniku se asi nedá nastavit bohatost směsi. Možná ano, asi bude vědět kwiko. Alespoň u BMM bohatost hodně ovlivňují čidla teploty chl. kapaliny, Lambda sonda a trošku i čistota vzduchového filtru. Máš čistý vzduchový filtr, palivový filtr?
|
12.2.11, 18:22 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
hardb BMM setrvák máš z fáva nebo z feldy ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.2.11, 19:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|