Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 07:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 zahada 3 starteruu 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek Re: zahada 3 starteruu
Pánové, si děláte kozy, ne? :lol:

Baterka odvařila alternátor? A jinak byla v pořádku? To je přece blbost.

A nepleťte si tady altíky se startéry...

To že se michalkatkovi zahřívá startér při čtvrtinovém výkonu více než při plném, no to už raději ani nebudeme probírat. :mrgreen:

15.2.11, 07:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Proto jsem psal ať se tady nešíří bludy, jestli to bude číst někdo kdo ví jak to funguje , tak se mu naježí chlupy.
Ale nemíním se tady obhajovat jen tu nepište blbosti.Když to má mít nějakou uroveň.

Pro VAROKA, reaguji na tuhle formulaci ne na nic jinýho. Ty tam vidíš něco o alternátoru ?? Já ne. A nechce se mi popisovat princip aku je tu tady toho hodně!

CITACE: "pokud je baterkavriti a má velmi nízké napětí tak se snaží odebrat max proud a odvaří se startar"

15.2.11, 09:49

Petr Petr: ale asi o dvě odpovědi dále píše miloš, že nová baterka umí zničit startéry a altíky. Proto jsem to psal. Navíc hned před tebou o tom psal i Fatal, tak zase jsem blb já? Nechci se tě dotknout, ale přečti si celé téma, všechny odpovědi a pak mě osočuj, že píšu blbosti!

15.2.11, 10:34

slovacek.milos píše:
ohm at třeba honí ebonitovou tyč lištím ohonem,

ale že akumulátor i nový umí ničit altíky i starter na to jsem v praxi mockrát přišel

nějaké vědecké vysvětlení pro to ale nemám a ti co tomu ohmu rozuměli na nic nepřisli miloš

Tady to máš Petr Petr!!!

15.2.11, 10:37
rejpal

Ono taky není ničení jako ničení, k zrušení regulátoru ti stačí vhodná špička, ale abys zničil celý altík, to bys asi musel vytočit motor na plný kotel a zkratnout elektriku. :wink:

A startér baterkou nezničíš ani kdyby ses poskládal do krychličky. :) Někteří na trabantu startovali 6V startér 12V baterkou, tam to asi časem odpálili, ale abys zničil 12V startér baterkou, která dá méně, to prostě nelze. :)

15.2.11, 10:57

alternátor zničíš, když rozpojíš okruh za běhu motoru, např když vytáhneš akumulátor

15.2.11, 11:00
rejpal

No ale to už snad musíš udělat úmyslně. Měl jsem autobaterku, která měla kapacitu nula, startoval jsem z kopce, měkká byla nehorázně, i tak altík nebyl poškozen. Měl jsem i baterku, která si zvyšovala vnitřní odpor podle nálady, taky bez následků. Třeba máte špatné altíky. :wink:

15.2.11, 11:17

Mě kdysy vyhořela na starém fáčku elektrika vpředu u motoru. Dělal jsem chvíli v těšíně. Přijel tatík a nešlo to nakopnout ani přes kabely. Tak jsme vytáhli baterku s tatíkového fáčka, nakopli mé fáčko a daly tam tu moji baterku spátky ZA CHODU. Je to prasárna, ale jinak to nešlo. Pak jsme vrátili baterku tatíkovi do fáčka. Sice po zapojení té vymlácené baterky do mého fáčka altík motor brzdil skoro na poloviční otáčky a kňučel jako turbo, ale po pár minutách už do aku něco natlačil. Nechali jsme mé fáčko chvíli běžet, ať to baterku trošku dobije. Po příjezdu domů už baterka trošku napětí měla. Samozřejmě jsem ji pak dal na nabíječku. Altík to normálně vydržel. Normálně s nabitou baterkou dobíjel a nic se mu nestalo.
TAK KDYŽ TADY KUPUJETE ŠUNTY Z VRAKÁČE, KTERÉ JSOU UŽ TAKY TĚSNĚ PŘED SMRTÍ, TAK SE NEDIVTĚ, ŽE VÁM KAŽDOU CHVÍLI ODEJDOU :!:

15.2.11, 12:56

rýchla otázka pre Fatala:

kedy sa cievka zahreje viac :?:

keď tečie 90A 2sek
alebo 63A po dobu 6sek :?:

berme to iba ako príklad, obe hodnoty by mali odhadom stačiť pre úspešný štart automobilu pri 12V batéri ( nominálne napätie )

15.2.11, 19:22

varok píše:
TAK KDYŽ TADY KUPUJETE ŠUNTY Z VRAKÁČE, KTERÉ JSOU UŽ TAKY TĚSNĚ PŘED SMRTÍ, TAK SE NEDIVTĚ, ŽE VÁM KAŽDOU CHVÍLI ODEJDOU :!:

Lepší z obchodu šunty zn. Vika, kde se šetří i na laku vinutí, co? A ten caps si odpusť, nejsu hluchej.

15.2.11, 19:27

Chlapi nechci se tady dohadovat !
Prostě jsem vyjádřil svůj názor a opřel ho o fyziku.
Já ty auta dělám taky , ale nic nevysvětlitelného nebo napozemského v tom nehledám.

15.2.11, 20:09
rejpal

michalkatka píše:
rýchla otázka pre Fatala

A rýchla kontraotázka pro michalakatku: O jakou cívku jako jde?

petr petr: To víš, jako v každé komunitě, všude se najdou lidi pídící se po faktech a lidi věřící dojmům. :)

15.2.11, 22:16

je jedno aká cievka, chcel som tým napísať že ak zariadenie potrebuje k úkonu určitú prácu a po elektrickej stránke má k dispozícii menšie napätie, tak prácu môže vykonať aj pri menšom výkone, ale za dlhší čas.
a je rozdiel či štartér beží 2sek, alebo 6sek, predsalen je to zariadenie pre krátkodobé použitie

keby si si dôkladne prečítal čo som napísal tak vieš o čom to je, ale ja viem že rád do mňa rýpeš, nevadí...

15.2.11, 23:11

Já jsem to psal pod caps lockem schválně pro zvýraznění. Už jsem párkrát opravoval nějakým inteligentům auta typu š 120- felicie a je to tak, jak jsem napsal. Já jsem nikdy netvrdil, že si má někdo kupovat zn. Vika. To taky nesnáším a párkrát jsem se s díly této zn. napálil- nízká cena-nízká životnost. Pokud není třeba startér nebo altík opravdu tak hozně zrasovaný nebo přímo spálený, tak se podle mě vyplatí dát 1000-1500,- kč a v nějaké specializované firmě si to nechat zrepasovat. Kdysy jsem opravoval jednomu típkovi z práce startér na Rapida 135. On koupil už asi 3 z vrakáče a ani jeden nebyl nějak moc v pořádku. Na povrchu jak nový, ale motorem sotva zahýbal. Pořád ten típek bečel, že už si neví rady. Vyčistil všechny kostry, silové spoje a pořád nic. Tak jsem si schválně vzal jeden z těch startérů domů a podíval se dovnitř. Na povrchu asi něčím vyčištěný, aby za něho dostaly těch 500,- kč, které za něho ten típek z práce dal. Vevnitř ale katastrofa. Ložiska jsou jen bronzové kluzné, byly úplně vymleté, uhlíky mají mít délku asi 15mm když jsou nové. Tam ty měli sotva 5mm, což je hoooodně málo. Za druhé plno nějakého prachu asi z opotřebovaných uhlíků. Komutátor už docela vydřený. Tak jsem mu to všechno opravil a ejhle: startér točil najednou jako nový.

Tím jsem jen chtěl napsat ukázku, že dnes na vrakáčích prodávají kde co a kolikrát mohou být ty startéry a altíky v horším stavu než ty vaše. I kdyby vám to na tom vrakáči ukázal na akumulátoru že to funguje, je to jenom na prázdno. Při zatížení se to může chovat jinak.

16.2.11, 11:33

fatal píše:
Někteří na trabantu startovali 6V startér 12V baterkou, tam to asi časem odpálili, ale abys zničil 12V startér baterkou, která dá méně, to prostě nelze. :)

Trabantí startér to snese, točí rychlejc, běžně se při přestavbách na 12V nechával s klaksonem původní startér. Já to takhle provozuju na traktůrku už kolik let a startér nemá problém, ochotně natočí i vybitou baterkou.

16.2.11, 12:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další