|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Exithus
|
Poloha rozdelovača
Vyberal som z auta rozdelovač a teraz nevím v jakej polohe ho tam mám naspet dat. V andrtovi je sice neco o tom pisane ale nejak som tomu nepochopil, resp neviem ako mam zistit momentalnu polohu motora. jak najjednoduchsie zistim jak to tam napasovat?
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
17.2.11, 17:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
tabacek
|
Re: Poloha rozdelovača
musis si to nastavit.. neni jedno jak ho tam das.. kvuli predstihu.. nereknu ti hodnoty (tady na forku je snad najdes).. ale radsi bych nekoho zavolal... ja to nastavit umim ale neumim popisovat..
|
17.2.11, 19:34 |
|
|
kwiko
|
niekde bol celkom super navod (bolo to napisane velmi zabavne, bol tam dovod jeho demontaze nerozumne rozhohodnutie pozriet sa do motora, a v postupe bolo treba ist si zapalit a zanadavat) nakonci aj s hodnotnou diskusiou preco je to tam tak anie inak... semik sa tam vyjadroval, ale najst to neviem... Mozno toto bude stacit. viewtopic.php?f=6&t=2233&start=15
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
17.2.11, 20:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Exithus píše: Vyberal som z auta rozdelovač a teraz nevím v jakej polohe ho tam mám naspet dat. V andrtovi je sice neco o tom pisane ale nejak som tomu nepochopil, resp neviem ako mam zistit momentalnu polohu motora. jak najjednoduchsie zistim jak to tam napasovat? příště jak ho vytáhneš tak si všechny polohy namaluj na stěnu já to tak dělal leta až jsem se to naučil jaksi ze setrvačnosti miloš
|
17.2.11, 20:13 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no a vyndal jsi ho i s tim krkem nebo jen samotnej rozdelovac? to je dost dulezity pokud i s krkem, dobre ti tak, znova to neudelas motorem si pootoc tak aby ryska na remenici ukazovala na 0st, tak vis ze ma palit bud 1.nebo4.valec . pokud jsi zvidavy a potrebujes vedet ktery z nich to je, musis sundat viko ventilua zkusit ktery z nich ma oba ventily zavrene a to je ten, na ktery ma ukazovat palec.. pak jen otacis telem rozdelovace tak aby nasazenim vika hazel palec jiskru na onen valec a je to.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
17.2.11, 22:39 |
|
|
Exithus
|
no cely som ho vytiahol nestacilo by to metodou pokus omyl? akoze dam tu rysku nulu a ak motor nechyti alebo pojde nejak divne tak skusim znova o 180 stupnov viac. ze ci sa tam nemoze neco pokaslat
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
17.2.11, 23:18 |
|
|
gokralik
|
Se podívej na náhon olejového čerpadla. Má v sobě drážku - vlastně rozdělovač pohání olejové čerpadlo. Podle natočení drážky natoč rozdělovač a vraž ho tam. Ještě s ním budeš muset otáčet, než si tam sám skočí. Pokud motor nepojede, tak otoč o 180° a hotovo.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.2.11, 23:32 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
blbost, pokud byl rozdelovac venku urcite s nim pohnul, takze tohle neklapne. nastavit1 valec na zapaleni, nastavit rozdelovac tak aby 1 valec byl v poloze cca 2h kdyz koukam od zadniho cela a plochym sroubovakem pootocim olejovym cerpdlem.sesadim, nastavim predstih, odjizdim..kdyz se to sere, je to na hodku laborovani..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.2.11, 21:30 |
|
|
gokralik
|
Já to myslel tak, ať se podívá dírou po rozdělovači na to čerpadlo. Tam by měla ta drážka sedět, ničím s ní nepohl a motorem bez rozdělovače taky nehýbal... tak kde by měl být problém? Podle toho čerpadla natočit rozdělovač a hotovo... (případně pootočit o 180°)
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
18.2.11, 22:38 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no jak myslite...samosebou ho tam takhle strci s 50% sanci na spravnou stranu, ovsem pak musi telesem rozdelovace otacet tak aby palec ukazoval na spravny valec coz se nemusi povest..protoze s tim nepujde o tolik otocit kvuli prekazejicimu kundiku a podtlaku
|
18.2.11, 23:40 |
|
|
varok
|
Já to u fáčka při výměně rozvodů taky dlouho zkoumal, nakonec jsem měl ožvýkaný ten zářez u hřídele čerpadla. Tak jsem trošku zbrousil ten výstupek u rozdělovače a šlo to tam krásně. Já si taky nastavil řemenici klikovky na 0°, potom jsem se podíval jak je natočená ta drážka na hřídeli čerpadla a podle toho natočil rozdělovač, aby palec směřoval na tečku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
19.2.11, 12:07 |
|
|
Exithus
|
tak nakonec, davam tam uplne novy rozdelovac. treba tam nejako nastavovat predstih alebo neco take?
|
24.2.11, 15:55 |
|
|
gokralik
|
Motor natoč tak, ať je ryska na řemenici na správném přestihu (nevím kolik je pro 120... určitě to bude kolem 5°). Pak nasaď rozdělovač a otáčej hlavou tak, aby palec ukazoval na rysku.
|
24.2.11, 16:22 |
|
|
Exithus
|
ten motor je 136, tam je taky isty predstih?
|
26.2.11, 10:55 |
|
|
gokralik
|
5±2° na volnoběh.
|
26.2.11, 13:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|