Autor |
Zpráva |
spar
|
topení forman
Sednu do auta,otočim kolečkem na topení kde jsou rychlosti,jedna jde,dva né a ten třetí jde taky,co s tim je?víte někdo?díky...
_________________ Škoda Felicia kombi,Škoda Forman VanPlus
|
19.2.11, 13:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
petr petr
|
Re: topení forman
Buď vadný přepínač a nebo vadné předřadné odpory, nebo kabeláž. Je to třeba proměřit.
|
19.2.11, 14:22 |
|
|
JardaCZE
|
přehod si tam topení z felicie, je to mnohokrát lepší systém
_________________ Škoda Felicia 1,6 GLX
|
20.2.11, 00:23 |
|
|
kwiko
|
Ako v com... Z benzinovej feldy ma sice vyssi vykon, silnejsi ventilator a modernejsie ovadanie a v prvej polohe sa da uplne uzavriet privod vzduchu... ale facko ma prirodzenejsie vetranie pri jazde aj pri vypnutom vetraku lepsie miesanie tepleho so studenym vzduchom a v lete horuca voda zbitocne necirkuluje cez kurenie
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
20.2.11, 00:32 |
|
|
gokralik
|
Radši oprav stávající, umí taky pěkně sloužit.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
20.2.11, 01:20 |
|
|
Nepér
|
Je to těmi předřadnými odpory, zabýval bych se také otázkou, proč to odešlo, jestli není problém ještě ve ventilátoru.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
20.2.11, 01:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
uršitě ty odpory, kup nový http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... vorit.html vydělej ventilátor udělej mu údržbu , ten odpor je pod tím motorkem, miloš
|
20.2.11, 09:44 |
|
|
spar
|
Tak jo,dík moc za radu,náhodou nemáš icq?když tak pošli,dík..
_________________ Škoda Felicia kombi,Škoda Forman VanPlus
|
20.2.11, 14:55 |
|
|
JardaCZE
|
kwiko píše: :shock: Ako v com... Z benzinovej feldy ma sice vyssi vykon, silnejsi ventilator a modernejsie ovadanie a v prvej polohe sa da uplne uzavriet privod vzduchu... ale facko ma prirodzenejsie vetranie pri jazde aj pri vypnutom vetraku lepsie miesanie tepleho so studenym vzduchom a v lete horuca voda zbitocne necirkuluje cez kurenie Rozhodně nemá lepší míchání teplého a studeného.... a komu by vadilo že se ti tudy točí i tepla? málokomu. Raději o rychlost ventilátoru víc, která zkracuje dobu odmlžení a rozmrznutí, o ventilaci se mi stará střešní okno, na co aby mi lítal prach z aut předemnou do ventilace a nasledně do auta...
|
25.2.11, 17:11 |
|
|
kwiko
|
Ale ma... lebo radiator je v strede a klapky nadnim a podnim, a pri pootvoreni smeruju prud studeneho vzduchu priamo za radiator. Felda ma len obtok... tak na nohy ide studeny a hore teply (ci naopak... uz si nepamatam, klima kurenie je zase uplne ine ) viewtopic.php?f=8&t=14111&hilit=topeni
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
25.2.11, 20:21 |
|
|
varok
|
Já si dal do fáčka to s feliny a jsem spokojený až na ten pomalý ventilátor, ale po stránce radiátoru to topí nádherně. Kdybych to porovnal s origo topením, tak mi to topí zhruba za polovinu času. Možná už jsem měl zanešený radiátor, ale fáčko topilo docela slušně, ale za dlouhou dobu. Teď příklad: do práce to mám nyní asi 10km. S fáčkovým topením bych topil na plno asi až v polovině cesty, zatím co s tím felda topením topím už asi po 3 km.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.2.11, 20:25 |
|
|
gokralik
|
Tomu já vůbec nerozumím, proč topení z feldy topí tak rychleji... Velikost radiátoru na to vliv nemá a motor je stejný.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.2.11, 20:43 |
|
|
JardaCZE
|
ale má naprostou pravdu !
|
25.2.11, 23:27 |
|
|
michalkatka
|
to je zasa debata...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.2.11, 12:32 |
|
|
JardaCZE
|
tak co jineho tu chceš řešit?
|
28.2.11, 15:50 |