ecotronik je KO- mýměna za BMM
Autor |
Zpráva |
kwiko
|
Re: ecotronik je KO- mýměna za BMM
myslim ze je tam zrada v zapojeni, mozno to robi to prepojenie na LPG.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
6.3.11, 14:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
neviem, káblovačku BMM určite neprerábal...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.3.11, 14:56 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj, nakonec to bylo lankem ... ono jak je tam připevnění a na konci je tam taková ta čepička zacvaknutá v tom držáku škrtící klapky tak to bylo odchlíplé a vždy jak sem ubral na plynu tak to tou čepičkou zavadilo o sání a tím pádem to drželo tak velké otáčky ted jak sem to zpravil tak to krásně funguje a drží to tak těch 800 ot/min jak má tak ted už jen zprovoznit ten benzín a budu spokojený ...
|
6.3.11, 15:17 |
|
|
varok
|
Nevím, jestli jste to tady už probírali, ale máš otevřený elektroventil benzínu? Při provozu auta na LPG je vždycky elektroventil na LPG u nádrže a jeden u motoru, já mám jeden u nádrže LPG a jeden na reduktoru. Potom bývá ještě elektroventil na benzín, taky bývá někde u motoru. Takový modrý plastový válec. Funguje to tak, že při provozu na benzín se ten el. ventil benzínu otevře a el. ventil plynu je uzavřen. Při přepnutí na provoz LPG se el. ventil benzínu uzavře a el. ventily(y) LPG otevřou. Tohle bývá většinou u karburátorových verzí fáček a jiných aut. Možná i u BMM s podtlakovým systémem, tedy ne ovládaných Lambdou(nemají zvlášť ŘJ pro LPG). Já mám u fáčka BMM systém řízený Lambda sondou a mám pro LPG malou ŘJ, která se o všechno postará. Tak otevři kapotu a zkus se podívat, jestli tam nemáš ten el. ventil benzínu, forku nemám. Je to ale většinou modrý plastový válec, do kterého vedou dva dráty a dvě trubky. Jeden drát je ukostřený a druhý bývá ovládán přepínačem na přepínání Benzín- LPG. Přepni to na benzín a změř měřákem nebo zkoušečkou, jestli je na tom ventilu proud. Jestli ne, tak je zavřený a problém máš vyřešen.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.3.11, 16:11 |
|
|
michalkatka
|
varoku... pri BMM sa elektroventil benzínu nepoužíva, odpája sa vstrekovač...
|
6.3.11, 16:12 |
|
|
varok
|
Však ano, ale on měl původně fávo jakoby karbec, ne? tedy Ecotronic, ale to je v podstatě karbec. Psal jsem, že u BMM systému se el. ventil benzínu nepoužívá.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.3.11, 16:18 |
|
|
michalkatka
|
tak načo to má hľadať keď už odpojil spiatočku benzínu a ten mu cirkuluje....
|
6.3.11, 16:20 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
varok píše: Potom bývá ještě elektroventil na benzín, taky bývá někde u motoru. právě tento ventil (spíš kabely) jsem využil na zastavení pal. čerpadla. pokud se jelo na benzin tak eletroventil byl napájeny 12V a při přepnutí na LPG se obvod přerušil a právě tímto drátem mám napájené 1. relé které až spíná relátko k pal. čerpadlu a problém je v tom že RJ nevydá nebo se někde ztratí 12V které mají zapnout čerpadlo a pak ta RJ ještě bud nevydá nebo se někde ztratí impulzy které vstřikovač otevřou v požadovaných impulzech ale myslím si že tyto okruhy jsou navzájem propojené protože nefungují jak u RJ bez imobilizeru tak i z jednotkou z imobilizerem ( pokud ta jednotka z imobilizérem vubec něco vyšle když je "zablokovaná" ale měla by když se při připojení do auta bez imobilizeru nastartuje ale motor pak chcípne ...
|
6.3.11, 16:23 |
|
|
varok
|
Ale já to psal. Kdyby jsi to předělal na klasický karbec, tak nemáš problémy. Díly by jsi sehnal nové, kromě karbecu, za tu tvoji pálku za náhradní díly na BMM. S karbecem jsou mnohem menší problémy než s BMM systémem. Když je origo a dobře funguje, je to na emise a na spotřebu asi lepší než karbec, ale jinak na opravy složité. Plno čidel, počítač apod. Hm
|
6.3.11, 16:33 |
|
|
varok
|
Jo, a to jsi ty kabely na tom el. ventilu nechal a zároveň napájíš relátka, nebo si to od toho el. ventilu odpojil?
|
6.3.11, 16:35 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ne, ten elektroventil jsem vyhodil ale použil jsem jen ten drát ve kterém vede tech 12V když jede na benzin nic víc sem z toho nepoužil ...
|
6.3.11, 16:39 |
|
|
varok
|
A to jsi spojil ty trubky nebo hadičky na tvrdo?
|
6.3.11, 16:42 |
|
|
Jiri
|
Predpokladam ze neni az tak blbej..a ze ten ventil uplne vyhodil....navic psal ze benzin mu jde jak do vstrikovaci jednotky tak z prepadu a pri rucnich impulsech mu vstrik rozprasuje palivo.......nemas nahodou jen prehozene konektory na vstrikovaci jednotce....myslim ze od servomotorku a vstriku jdou prehodit mezi sebou....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
6.3.11, 16:46 |
|
|
Jiri
|
varok píše: A to jsi spojil ty trubky nebo hadičky na tvrdo? a co s tim mel podle tebe udelat
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
6.3.11, 16:47 |
|
|
Jiri
|
na vstrik patri tady ten cervenej konektor
|
6.3.11, 16:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|