Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 20:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Fabia 1.9 SDi - zlobí chlazení 
Autor Zpráva

Příspěvek Fabia 1.9 SDi - zlobí chlazení
Poslední týden se mi stává, pokud je motor studený, začne mi po nastartování cca 15 vteřin blikat kontrolka chladici kapaliny... Avšak kapaliny je dost, vodni pumpa je o.k (před dvěma měsící nová) chlazení nikde neteče. Po druhem nastartování, někdy až po třetím už kontrolka neřve.... Motor se nijak nepřehřívá chladič i rozvody po 50km jízdy dle mě ok. Takže co by to mohlo být? čidlo? nějaké nápady?

24.11.10, 16:37
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nestartujes rano kde je auto postavene na chodniku spolujazdcovou stranou vyssie, cize je auto naklonene?
ak ano tak to neries, voda sa zleje a vykazuje chybu nedostatok chl. kvapaliny.
skus to napojit na Vag, chyby??
pozri aj kontakty si niesu zaoxidovane, nesledne ak to nepomoze tak je cidlo v haji... :wink:

24.11.10, 17:28

Příspěvek 
no auto stojí mírně z kopečka ale je to fakt minimálně, problém je že to dělá i když stojí na rovině. kontakty jsou ok K vagu nemam pristup. Takže to vidím na výměnu čidla.. no uvidíme co to provede.

24.11.10, 18:02

Příspěvek 
no ten VAG by Ti povedal podla mna viac, hlavne blok hodnot 003 a 006 aku teplotu resp. hladinu to vykazuje... :wink:

24.11.10, 22:42

Příspěvek 
Já mám na fabce ten samý problém, píšete tu o nejakém VAGu, co to je??? Jo a jak zjistím, ze jsou ty kontakty čidla zaoxidované? To čidlo je nejspíš uvnitř expansní nádobky chl. kapaliny, že? Jak se dovnitř dostanu k tomu čidlu, abych ho mohl zkontrolovat...

28.11.10, 14:05

Příspěvek 
Diagnostika koncernu VW... stačí příslušný kabel, notebook a program VAG-COM a může se vesele diagnostikovat i doma.

28.11.10, 14:10

Příspěvek 
tviks píše:
Já mám na fabce ten samý problém, píšete tu o nejakém VAGu, co to je??? Jo a jak zjistím, ze jsou ty kontakty čidla zaoxidované? To čidlo je nejspíš uvnitř expansní nádobky chl. kapaliny, že? Jak se dovnitř dostanu k tomu čidlu, abych ho mohl zkontrolovat...

Nijak jsou tam pouze dvě tyčky který ti vlastně propojí kapalina, má to potom zřejmě nějakej odpor kterej to dokáže vyhodnotit zda je tam vody dost nebo málo, ostatně když otevřeš zátku od nádobky a nakoukneš dovnitř tak tam jsou ty dvě tyčky vidět

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

28.11.10, 14:28

Příspěvek 
No tak ted jsem s fabii najel celkem 23km. Kontrolka se samozrejme rozsvítila cca za
30s po nastatování, po ujetí prvních 17km, rucička teploty porád ukazovala chladný motor a auto topilo jak za dušičky... Pak jsem zastavil, chcipl auto a znova nastartoval. Kontrolka už svítit nezačala, motor se behem tech zbylých 6km zahřál na normální teplotu a topení se taky jevilo OK. Chci se tedy jeste poptat co by se mohlo s autem stát, čas dát auto do servisu na diagnostiku budu mít nejdříve v pátek, do té doby přes týden s ním budu muset jezdit. Co se s autem může stát, riskuju neco? Je to na Fabii 1,4 MPI 44 kw. Všem temto problémům předcházelo prasknutí řemenu alterátoru a vyvřní cca 1,5 l kapaliny..., řemen vymeněn, kapalina správně dolitá, zkontrolovaná...

28.11.10, 19:52

Příspěvek 
a kdy jsi tam tu kapalinu nalil když to začlo vařit? a koukal jsi ještě pak znova jestli jí tam je dost?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

28.11.10, 20:11

Příspěvek 
ee az na druhý den... kapaliny je dost už jsem ji 2x kontroloval

28.11.10, 20:36
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Fabia 1.9 SDi - zlobí chlazení
tomaskolik píše:
Poslední týden se mi stává, pokud je motor studený, začne mi po nastartování cca 15 vteřin blikat kontrolka chladici kapaliny... Avšak kapaliny je dost, vodni pumpa je o.k (před dvěma měsící nová) chlazení nikde neteče. Po druhem nastartování, někdy až po třetím už kontrolka neřve.... Motor se nijak nepřehřívá chladič i rozvody po 50km jízdy dle mě ok. Takže co by to mohlo být? čidlo? nějaké nápady?

dělá ti to čidlo v expansce každé dva roky se mění chladící kapalina když se na to kačle tak to takle dopadne, vyměn expansku miloš

29.11.10, 18:37
Mistr mechanik

Příspěvek 
tviks píše:
No tak ted jsem s fabii najel celkem 23km. Kontrolka se samozrejme rozsvítila cca za
30s po nastatování, po ujetí prvních 17km, rucička teploty porád ukazovala chladný motor a auto topilo jak za dušičky... Pak jsem zastavil, chcipl auto a znova nastartoval. Kontrolka už svítit nezačala, motor se behem tech zbylých 6km zahřál na normální teplotu a topení se taky jevilo OK. Chci se tedy jeste poptat co by se mohlo s autem stát, čas dát auto do servisu na diagnostiku budu mít nejdříve v pátek, do té doby přes týden s ním budu muset jezdit. Co se s autem může stát, riskuju neco? Je to na Fabii 1,4 MPI 44 kw. Všem temto problémům předcházelo prasknutí řemenu alterátoru a vyvřní cca 1,5 l kapaliny..., řemen vymeněn, kapalina správně dolitá, zkontrolovaná...

vyměn termostat wahler miloš

29.11.10, 18:39

Příspěvek Re: Fabia 1.9 SDi - zlobí chlazení
tak konečně vše vyřeseno:

- kontrolka stavu chladící kapaliny - bylo to zaoxidovanými kontakty v expansní nádobce;

- slabé topení, pořád chladný motor a velká spotřeba - prasklým termostatem;

- ručička ukazatele teploty si dělala co chtěla - uvařené čidlo termostatu.

Tyto tři věci vymeněny a je klid...

23.3.11, 23:57
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]