Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
 Mazda - obecný názor 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek Re: Mazda - obecný názor
podivej se kolik stojej RX-8, opravdu chces sestku ?

25.3.11, 09:10
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Moderátor

Já chci dědkovskou šestku no, RX8 je na mnou používaný silnice bohužel nepoužitelná.

Navíc mám rád "tam a zpátky, tam a zpátky" a ne "dokola, dokola". :)

25.3.11, 09:38

Jim: na to ti řeknu jediné slovo ( trend ) pokud víš co to znamená, pochopíš.

Chemer: jo šestka má krásný interiér ( i když plasty budou průměrný ale zase se líp budou čistit :), ale Civic nebo CR-Z má skvělý futuristický a to se mi moc líbí...

25.3.11, 09:54
Profil ICQ
Moderátor

Ale Civic se mi taky docela líbí.

Jinak mám nový fotky v pěknym rozlišení a něják se mi začíná líbit. Kurník, snad to neprodá do doby, než tam zajedu.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

25.3.11, 09:55
VYKOŘISŤOVATEL

počkej musí si to najít ve slovníku cizích slov :)

ona realita je jinde..., ale chápu že tady to nevysvětlím

http://www.japl.cz - služby od JIMa

25.3.11, 09:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

ja se musim priznat, ze me to dokola dokola laka velmi moc

25.3.11, 09:59
Profil ICQ
Hluchoň

chemer píše:

Jinak mám nový fotky v pěknym rozlišení a něják se mi začíná líbit. Kurník, snad to neprodá do doby, než tam zajedu.

už abys tam byl, vypada fakt dobre

25.3.11, 10:01
Profil ICQ

Jim píše:
počkej musí si to najít ve slovníku cizích slov :)

ona realita je jinde..., ale chápu že tady to nevysvětlím

realita je taková, že se v dnešní době nemůžeš spolehnout na žádnou značku. Já třeba osobně abych se rozhodl koupit nějakou značku, tak potřebuji zpětnou vazbu ( zkušenosti ostatních ) a jak si značka stabilně vedla dejme tomu posledních 10 let ( co se o ní všeobecně říká ). Ničím jiným se řídit nemůžeš pokud zrovna nechceš riskovat stylem jako když vyšel první Ceed apod... Určitě si každý radši koupí auto od značky co je dlouhodbě hodnocena kvalitně ( Toyota - i přes nedávné poklesy kvality ) než značku co vždy na tom byla nic moc ale poslední dobou se zvedá ( třeba Opel ) Podle momentální situace asi zrovna není rozumné kupovat auto.

25.3.11, 10:19
Profil ICQ
VYKOŘISŤOVATEL

jenže to je ta realita: zatímco TDI rotačka bylo to nej dané doby, tak TDI 2.0 je katastrofa... a tom to je minulá generace není nutně předpokladem kvality generace nadcházející
takže jestliže mazda 6 za vývoje mazda byla super, mazda po převzetí fordem muže být úplně jinde

edit: dnešní kvalita aut jde celkove dolů, protože náklady, ty jsou dnes alfou a omegou všeho

příklad z praxe od elektrikáře: O2 má oproti O1 vnitřní plast B sloupku přichycen o 2 bazmeky méně, co z toho vyplyne halt vrže no, ano pro fabriku=2xbazmek méně x obě strany, méně úkonů na montáži=ušetřené miliony....

http://www.japl.cz - služby od JIMa

25.3.11, 10:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

o štíhlé ( Lean ) administrativě a výrobě toho něco vím jelikož s tím pracuji a musim s tebou souhlasit. Ale i když kvalita klesá, furt se budu řídit nějakou dlouhodobější zkušenosti a že se zrovna něco před rokem změnilo, to nemůžu brát v potaz ( pokud to neni úplně něco zásadního jako pohoné jednotky od jiného výrobce apod ) To bych se z toho zbláznil a nikdy bych nic nekoupil :) I přes tyto kosmetické změny si výrobci udržují z hlediska dlouhodobého trendu nějakou úroveň kvality, což mi "může" zaručovat určitý stupeň jistoty. Ale jak řikám, člověk musí analyzovat i co se změnilo...

Edit: 2.0 není katastrofa, jenom to už není to "dokonalé" zboží na které byl každý zvyklí. Ale i tak si udržuje určitý standart kvality. Vždycky když se zhorší kvalita něčeho co dřív bylo velmi kvalitní, zákazníci to cítí jinak než když se zhorší kvalita něčeho průměrného/nevýrazného.

25.3.11, 11:47
Profil ICQ
Moderátor

Tak ve středu okolo oběda se na to jedu podívat. Půlhodiny potom jsem objednanej na prohlídku do Mazdy.
Ptal jsem se majitele, jestli to bylo někdy bouraný a říkal, že občas nechal opravit nějákou odřeninu na nárazníku, jinak nic. Jsem zvědavej na servisku. Jelikož s tím celou dobu jezdil jenom do tý Mazdy v místě bydliště, je pravděpodobný, že v servisce je zaznamenaný všechno.

28.3.11, 15:32

Jelikož s tím celou dobu jezdil jenom do tý Mazdy v místě bydliště, je pravděpodobný, že v servisce je zaznamenaný všechno.

Ak to tak je, tak super...ale pozor, aby to tak aj bolo a nemal iba kamaráta v tom Mazda servise ;-)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

28.3.11, 16:15

chemer: libi se mi opravdu hodne :)

29.3.11, 21:04
Profil ICQ
Ignorant pravidel

rychly dotaz na mazdu 626 (rok 1997), ma mazda rucicku palivomeru ktera i po vypnuti zapalovani zustane vyset na puvodni hodnote??

29.3.11, 21:05
Moderátor

Ondras83 píše:
chemer: libi se mi opravdu hodne :)

Já bych radši třeba tmavě šedou, nebo černou, ale pokud bude OK, tak bude dobrá. :)
Akorát jsem udělal hloupost, že jsem si s nějakou šestkou nesjel už dřív, prostě zejtra budu jezdit s šestkou poprvé, takže nemám srovnání. Ale tak vsázím na sebe a na prohlídku v servisu.

29.3.11, 21:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další